• BIST 9139.12
  • Altın 2324.276
  • Dolar 32.361
  • Euro 34.9529
  • Ankara 14 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Bursa 14 °C
  • Antalya 17 °C
  • İzmir 15 °C

53 günlük bebek vurulan iğne sonucu kangren oldu iddiası!

53 günlük bebek vurulan iğne sonucu kangren oldu iddiası!
Antalya’da yaşayan Yıldırım ailesi, 53 günlük bebeklerinin özel bir hastanede sol bacağına yapılan iğnenin damarı yırtması sonucu kangren olduğunu ve bacağın kesilmek zorunda kaldığını iddia etti.

Antalya’da yaşayan Yıldırım ailesi, 53 günlük bebeklerinin özel bir hastanede sol bacağına yapılan iğnenin damarı yırtması sonucu kangren olduğunu ve bacağın kesilmek zorunda kaldığını iddia etti.

A.Ü. yoğun bakım ünitesinde tedavisi devam eden Özge bebeğin babası Ali İhsan Yıldırım ise hastane görevlileriyle yaptığı tartışmada doktora şiddet uyguladığı gerekçesiyle tutuklandı. Gözüyaşlı anne, biran olsun yoğun bakımdaki bebeğinin yanından ayrılamazken şimdi de kocasının derdine düştü.Antalya’nın Kepez ilçesinde yaşayan Ali İhsan ve İlknur Yıldırım çiftinin 1 Ocak 2014 tarihinde A.Ü. Hastanesi’nde erken doğumla bir kız çocukları dünyaya geldi. Ailenin 'Özge' ismini verdikleri 6.5 aylık bebek, AÜ Hastanesi'nde yeterli kuvöz olmadığı için özel bir hastaneye sevk edildi. Tedavi altına alınan Özge bebek, ailenin iddiasına göre bebeğin sol bacağına yapılan yanlış iğne sonucu bacak kangren oldu. Bebeğin durumunun kötüye gitmesi üzerine aile bebeklerinin tekrar AÜ Hastanesi’ne sevk edilmesini istedi. Doğumun yapıldığı AÜ Hastanesi’ne tekrar getirilen Özge bebek, yapılan muayenenin ardından bacağında kangren olduğu için diz üstünden kesilmesine karar verildi.20 gün boyunca bebeğin bacağının kesilmemesi için mücadele eden baba Ali İhsan Yıldırım, sürekli olarak hastaneye gelip bebeğinin kurtarılması için mücadele etti. 10 Şubat 2014 günü bebeğin durumunun kötüye gitmesi üzerine ailenin izniyle bebeğin sol bacağı AÜ Hastanesi’nde ameliyat edilerek sol diz kapağından alındı.

"EŞİM BEBEĞİ GÖRMEK İSTEDİ, ARBEDE YAŞANDI"

Bebeklerinin sakat kalması ile psikolojilerinin bozulduğunu belirten anne İlknur Yıldırım, eşi Ali İhsan’ın bebeği görmesine engel olan hastane personeli ile tartışmasından dolayı çıkan arbede de hastane personelinin "darp" raporu aldığını belirtti. Yıldırım, olayın ardından eşinin gözaltına alındığını söyledi.

"MAĞDURUZ"

Ali İhsan’ın ağabeyi Bayram Yıldırım ise kardeşinin bunalımdayken hastane personeli ile tartıştığını,personelin rapor alarak kardeşini gözaltına aldırdığını, kardeşinin şu anda tutuklu olduğunu belirtti. Yetkililerden yardım bekleyen Bayram Yıldırım ortada bir darp olayının olmadığını belirterek şöyle konuştu: “Kardeşimin Ocak ayında bebeği oldu. AÜ Hastanesi’nde yer olmadığı için özel bir hastaneye sevk edildi. Burada yanlış yapılan bir iğneden dolayı bebeğin bacağı kangren oldu. Kardeşim kesilmemesi için uğraştı. Ama bacak kesilerek alındı. Kardeşim bunalımdayken hastane personeliyle tartışmış. Hastane personelinin kafası duvara çarpınca şikayetçi oldu. Kardeşim gözaltına alındı. Mağduruz. Yetkililerden yardım bekliyoruz."

"EŞİME İHTİYACIMIZ VAR"

Eşine ihtiyacı olduğunu belirten İlknur Yıldırım, bebeğin bacağının kesildiği için eşinin bunalıma girdiğini ve bu nedenle hastane personeli ile tartıştığını ortada darp olayı olmadığını söyledi. Özel bir hastanede yapılan yanlış iğneden dolayı bebeğin bacağının morardığını anlatan Yıldırım, şunları söyledi: "Kesilmek zorunda kaldı. Şimdi bacağı kesik, tedavi görüyor. Eşim hastaneyle görüşüp başka yere sevk olmasını istedi. Görevli eşime bağırınca tartışma başladı. Kavga çıktı. 'Hayati riski var' diye rapor almış. Eşim gözaltına alındı. Eşimin çıkmasını istiyorum ona ihtiyacımız var."

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 10747 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim