• BIST 9079.97
  • Altın 2322.672
  • Dolar 32.3501
  • Euro 34.8436
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Bursa 15 °C
  • Antalya 15 °C
  • İzmir 16 °C

6 saatte hastane oluyor

6 saatte hastane oluyor
TÜRKİYE'de olası bir doğal afette kullanılmak üzere hazırlanan 17 mobil hastaneden biri Konya'ya konuşlandırıldı.

8 dakikada çadır şeklinde kurulabilen; 6 saatte tüm cihazlar hazır hale getirilerek tam teşekküllü 50 yataklı hastane şeklini alıyor. Mobil hastane içerisinde acil servis, ameliyathane, yoğun bakım, laboratuvar, röntgen ve kimyasal saldırılarda yaralılara müdahale edilebilecek bölümler yer alıyor.

Sağlık Bakanlığı Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü Lojistik Daire Başkanı Hüseyin Uludağ, çadır şeklindeki mobil hastanelerin yurt içi veya yurt dışında meydana gelebilecek afet veya olağanüstü durumlarda tıbbi müdahalede bulunmak üzere oluşturulduğunu söyledi. Mobil hastaneyi kurarak personeli eğitmek amacıyla Konya'ya geldiklerini ifade eden Uludağ, Türkiye'de 17 yeni tip mobil şişme çadır hastane bulunduğunu vurguladı. Her zaman olası bir afete hazır olmak gerektiğine dikkat çeken Uludağ, hem mobil çadır hastanenin kurulumu, hem de cihazların donanımı ile ilgili eğitim çalışması yaptıklarını söyledi.

Mobil hastaneyle ilgili bilgi veren Uludağ, "Mobil şişme hastanemiz 8 üniteden oluşuyor. Çadırlarımızdan 6 tanesi 70 metrekarelik kapalı alana sahip. 1 adet ana bağlantı çadırı bulunuyor. Ayrıca 1 adet de dekontaminasyon çadırı mevcut. Dekontaminasyon çadırımızda kimyasal bulaşığı ile gelen hastalarımızın vücutlarındaki kimyasalın uzaklaştırılması için ilaç ile müdahalesini gerçekleştiriyoruz. İnşallah kullanılacak bir durum olmaz ama öyle bir durumla karşı karşıya kalırsak da UMKE personelimiz ve tıbbi müdahale personelimizle birlikte müdahaleye hazır haldeyiz" dedi.

İl Sağlık Müdürü Hasan Küçükkendirci de Türkiye'de 17 ilde konuşlandırılmış olan mobil hastanelerden birinin de Konya'da bulunduğunu belirtti. Kontrol ve eğitim amaçlı olarak hastanenin kurulumunu yaptıklarını ifade eden Küçükkendirci, şunları söyledi:

"7 ilden gelen arkadaşlarımız hastanenin nasıl kurulduğu ve kullanıldığı ile ilgili bilgilendirme ve eğitim çalışması alıyor. Bu mobil hastaneyi sadece Türkiye için değil dünyanın herhangi bir ülkesinde olabilecek afetler içinde her an hazır hale getirilip kullanılabilir. 50 yataklı bir hastanede ne bulunuyorsa radyolojisinden, anestezisine kadar, laboratuvarından, ameliyathanesine kadar bir çok şeyi barındırıyor. Temennimiz böyle bir afetin olmaması ama olduğu taktirde de hazırız."

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 1967 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim