• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • Ankara 21 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Bursa 21 °C
  • Antalya 19 °C
  • İzmir 24 °C

6 yıldır karnındaki iğneyle yaşıyor

6 yıldır karnındaki iğneyle yaşıyor
Kayseri'de 6 yıl önce ameliyat sırasında karnında iğne unutulduğunu öne süren kadın, Yüksek Sağlık Kurulu'nun doktoru ''kusursuz'' bulması üzerine hakkını mahkemede arayacağını söyledi.

6 yıl önce ciğerlerindeki kist nedeniyle ameliyat olan Ayhan Yeniyurt, ameliyatın ardından ağrılarının geçmemesi üzerine yıllarca aynı doktora tedavi olmaya gitti. Tedavilere rağmen ağrıları kesilmeyen Yeniyurt, bu kez böbreklerinde başlayan ağrılar nedeniyle de başka bir doktora muayene oldu. Muayenenin ardından röntgeni çekilen Yeniyurt'un karnında ameliyat iğnesi olduğu saptandı. Daha sonra ameliyat iğnesini unutan doktordan şikayetçi olan Yeniyurt, Yüksek Sağlık Kurulu'nun doktoru kusursuz bulmasının ardından hakkını mahkemede arayacağını söyledi.

Karnında bulunan iğnenin kendisini rahatsız ettiğini belirten Yeniyurt, 'Ciğerimden rahatsızlanınca doktora gittim. Gittiğim doktor, 'Ciğerinde kist var. Eğer ameliyat olmazsan herhangi bir kaza, top çarpması sonucu kist patlar ve kurtarması zor olur' dedi. Ameliyat oldum fakat ameliyat olduğum haftadan itibaren hiç ağrılarım dinmedi ve sürekli doktora gittim. Doktor, 'İyi olur, daha ameliyatın taze' dedi. Daha sonra ultrason ve film çekti. Film çekerken doktor iğne kaldığını biliyordu. Kistin tekrarladığını söyledi. 'Doktor bey kistim tekrarladıysa ameliyat edin' dedim. Doktor da, 'Kistinde bir gelişme yok, etrafı kireçlenmiş duruyor' dedi ve bana psikolojik hap, ağrı kesici, kas gevşetici verdi. Bana 6 yıl boyunca psikoloji hapı verdi, sürekli uyuyordum. Böyle sürekli 6 yıl doktora gittim, bildiği halde bana açıklama yapmadı. 6 yıl sonra böbreklerimden rahatsızlandım. Bu nedenle başka doktora muayene olmaya gittim. Oradaki muayenemde fıtığımdan da rahatsızlandığım ortaya çıktı. O doktor bana, 'Karnına ameliyat iğnesi (sütun) konulmuş. Sen doktoruna git. MR'a falan girersen ciğerinde su toplama olur. O ameliyat iğnesi gezince ciğerini patlatır, kurtulman zor olur' dedi. Ağlayarak doktora gittim, doktoruma durumu anlattım. Doktor, 'Gerek yok, almasak da olur' dedi. 'Doktor bey elini ayağını öpeyim ne olur beni kurtar, iğneyle yaşanmaz' dedim. Doktor da iğneyi almayacağını söyledi' diye konuştu.

İğneyi aldırmak için başka doktorlara gittiğini belirten Yeniyurt, 'İğneyi aldırmak için gittiğim doktorlar, 'Fıtığını ameliyat ederiz ama iğneyi alamayız' dedi. İğneyi bulamazlarsa karnımı delik deşik edeceklerini söylediler. Hiçbir doktor iğneyi almaya razı olmadı. Ben kime gidiyim? Kim kurtarsın beni? Bu huzursuzluktan dolayı oğlum ile kızımın psikolojisini de bozdum. Gecem gündüzüm olmuyor. Doktora dava açtım. Adli tıp doktor için hatalı raporu verdi. İçeriye CD'mi incelemeye verdim. İncelerken CD'nin kırıldığını söylediler. Tekrar CD verdim. Bu sefer 6-7 ay sonra Yüksek Sağlık Kurulu'nda bulunan 15 kişi 'doktor hatasız' diye imza atmış' iddialarında bulundu.

Kendisine sahip çıkılmadığını ileri süren Yeniyurt, 'Bu iğneyi koymamak mı hata, makas koymamak mı hata? Bu iğne bende nasıl olur? O 'hatasız' diyen doktorlar gelsin beni kurtarsın. Ben Türkiye vatandaşı değil miyim? Bir sokakta temizlik işçisi süpürgeyle vurdu diye süpürgeye sahip çıkıyorlar, hayvanseverler sokakta hayvana taş attılar mı sokağa dökülüyorlar. Neden insanseverler yok? Neden bana sahip çıkan yok? Sesimi Sağlık Bakanı, Başbakan, Cumhurbaşkanı duysun. Yarın dava sonuçlanacak. Davadan umudum kesildi. Bana sahip çıkan yok. Bu imzayı verenler gelsin benim iğnemi kurtarsın. Ben bu iğnenin bir an önce alınmasını istiyorum' ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2287 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim