• BIST 8718.11
  • Altın 2243.58
  • Dolar 32.3311
  • Euro 35.1468
  • Ankara 2 °C
  • İstanbul 7 °C
  • Bursa 3 °C
  • Antalya 13 °C
  • İzmir 7 °C

60 kilo verdi 2 cm uzadı

60 kilo verdi 2 cm uzadı
Zafer Bulut, obezite ameliyatı sonrası bir yılda 140 kilodan 80’e düştü. Bulut’un ameliyattan önce 1.85 cm olan boyu kiloların gitmesi ve dik durabilmesi sayesinde iki santimetre daha uzadı


Zafer Bulut, tüm çocukluk ve gençlik çağını aşırı kilolu olarak geçirdi. Bulut, kilolarından rahatsız değildi fakat 20'li yaşlarda sağlık sorunları birer birer kendini göstermeye başladı. Bulut'ta sırasıyla diyabet, kolesterol ve karaciğer yağlanması şikayetleri başladı. Birkaç denemeyle şekeri hayatından çıkararak beslenmesine dikkat eden Bulut kilo verdi fakat verdiği kiloları fazlasıyla geri aldı. 30 yaşında geri aldığı kilolardan dolayı hastalıkları da artarak devam eden Zafer Bulut, obezite cerrahisi olmaya karar vererek Memorial Antalya Hastaneleri Genel Cerrahi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Alihan Gürkan'a başvurdu. Zafer Bulut, geçirdiği obezite cerrahisi ameliyatı sonrasında bir senede 60 kilo verdi ve tüm hastalıkları ve kullandığı ilaçlardan kurtuldu.

ERKEN YAŞTA KARA CİĞER YAĞLANMASI

İnşaat sektöründe çalışan İstanbul doğumlu 30 yaşındaki Zafer Bulut, kilolu geçen çocukluk çağından sonra kiloları nedeniyle sağlık sorunları yaşamaya başladı. 23 yaşında diyabet hastası oldu ve kötü kolesterolü bir türlü düşmüyordu. Devam eden süreçte karaciğerinde yağlanma saptandı. Kilo vermediği sürece hastalıkları nedeniyle ilaç kullanmak durumundaydı. Birkaç defa diyet yaptı ve kilo verdi fakat diyeti devam ettirmediği için verdiği kiloları tekrar geri aldı. 30'lu yaşlarına yaklaşırken artık kendini beğenmemeye, alışveriş yaparken zorlanmaya ve içine kapanmaya başladı. Bulut, 30 yaşında hem sağlık sorunlarından kurtulmak hem beğeneceği bir bedene kavuşmak için obezite cerrahisi olmaya karar verdi. 6 ay boyunca ameliyat hakkında araştırma yapan Bulut, mayıs 2016'da Memorial Antalya Hastanesi Genel Cerrahi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Alihan Gürkan'a başvurdu.


30 yaşındaki Zafer Bulut, kısa süre içinde fit bir görünüme kavuştu.

BEDENİ KÜÇÜLDÜ, BOYU UZADI

140 kiloyken ameliyata giren Bulut, bir yıl sonunda 80 kiloya düştü. Hayat standardının çok değiştiğini belirten Bulut, "Kiloluyken yapamadığım fiziksel aktiviteleri artık yapabiliyorum. Yürüyüşüm değişti. Önceden beni görenler 40 yaşında olduğumu düşünürlerdi, artık yaşımdan da küçük gösterdiğimi söylüyorlar. Boyum kiloluyken 1.85 cm'di. Şimdi ise 2 cm daha uzadım çünkü sırtımdaki kiloların verdiği ağırlıklar gitti ve duruşum değişti. 30 yaşından sonra bedenen küçüldüm ama boy olarak büyüdüm" dedi.

'KALP HASTALIĞI YA DA İNME KAÇINILMAZDI'

Ameliyatı gerçekleştiren Prof. Dr. Alihan Gürkan, Bulut'un tedavi süreciyle ilgili olarak şunları söyledi: "Karaciğer yağlanması olduğu için öncelikle o yağlanmanın azalmasını sağladık. 10 gün sıvı beslenmenin ardından ameliyatı gerçekleştirdik. Ameliyat olmadan önce kan şekeri 300'lerdeyken şimdi 80'lere düştü. Kolesterolü tamamen normal düzeylerde seyrediyor. Eğer bu ameliyatı olarak fazla kilolarından kurtulmasaydı tansiyon, kalp ve inme gibi birçok hastalık kapısını çalacaktı."

 

Didem SEYMEN
SABAH

 

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3115 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim