• BIST 9058.02
  • Altın 2295.671
  • Dolar 32.3229
  • Euro 35.1342
  • Ankara 21 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Bursa 21 °C
  • Antalya 21 °C
  • İzmir 26 °C

65 yaş sınırı yerine, kademeli emeklilik geliyor

65 yaş sınırı yerine, kademeli emeklilik geliyor
Sosyal Güvenlik Kurumu Bursa İl Müdürü Ramazan Yıldız, 65 yaş emeklilik düzenlemesinin tepkiyle karşılandığını belirterek, "Erken emekli olmak isteyenler, maaşlarında indirim yapılarak emekli ...

Sosyal Güvenlik Kurumu Bursa İl Müdürü Ramazan Yıldız, 65 yaş emeklilik düzenlemesinin tepkiyle karşılandığını belirterek, "Erken emekli olmak isteyenler, maaşlarında indirim yapılarak emekli olabiliyor. İlerleyen zamanlarda bu tarz kademeli emeklilik de olabilir" dedi.

Sosyal Güvenlik Kurumu Bursa İl Müdürü Ramazan Yıldız, 65 yaş emeklilik düzenlemesinin Türkiye'de tepkiyle karşılandığını belirterek, "Emekliliğin dünyada farklı uygulamaları var. Erken emekli olmak isteyenler, maaşlarında indirim yapılarak emekli olabiliyor. İlerleyen zamanlarda bu tarz kademeli emeklilik de olabilir" dedi.
Bursa Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (BSMMMO) Temel Eğitim ve Staj Merkezi (TESMER) Yönetim Kurulu Sekreteri Ali Kahve ve Yönetim Kurulu Üyesi Nalan Can, SGK İl Müdürü Ramazan Yıldız'ı makamında ziyaret etti.
Ziyaretten memnuniyet duyduğunu söyleyen SGK İl Müdürü Ramazan Yıldız ise mali müşavirlere, işlerini kolaylaştıran paydaşları olarak baktıklarını bildirdi. Kurumları için muhasebeci ve mali müşavirlerin büyük önem taşıdığını söyleyen SGK İl Müdürü Yıldız, karşılıklı iş birliğini de önemsediklerini vurguladı. Ramazan Yıldız, BSMMMO'nun eğitim amaçlı kurulacak olan akademideki programlarına da destek verebileceklerini belirtti.
Ziyaret sırasında, 1 Ekim 2008 itibarı ile ilk defa işe girenleri kapsayacak olan 65 yaş emeklilik düzenlemesinden bahseden Yıldız, şunları söyledi: "2009 yılı istatistiklerine göre, Türkiye'de erkeklerin ortalama yaşam süresi 70, kadınların ise 75. Eskiye göre bakıldığı zaman, ortalama yaşam süresinin ciddi oranda arttığı görülüyor. Yaşam kalitesin artması, ortalama yaşam süresinin artmasında büyük etken. İstatistiklere göre, 2040 yılında kadınların ortalama yaşam süresinin 83, erkeklerin ise 80 yıl olacağı öngörülüyor. 1 Ekim 2008 itibarı ile ilk defa işe girenleri kapsayacak olan 65 yaş emeklilik düzenlemesi de buna dayanılarak yapıldı."
65 yaş emeklilik düzenlemesinin Türkiye'de tepkiyle karşılandığının altını çizen Yıldız, "Bu düzenleme, istatistiklere göre ve ilerisi düşünülerek yapılmış bir çalışmaydı. Emekliliğin dünyada farklı uygulamaları var. Erken emekli olmak isteyenler, maaşlarında indirim yapılarak emekli olabiliyor. Mesela kişi, 55 yaşında emekli olmuş 800 euro maaş alıyor. 65 yaşında olsaydı bin 500 euro maaş alacaktı. İlerleyen zamanlarda, bu tarz kademeli emeklilik de olabilir. Bunlarla ilgili altyapının oluşturulması gerekiyor" ifadelerini kullandı.
 

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 6563 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim