• BIST 9079.97
  • Altın 2309.209
  • Dolar 32.3485
  • Euro 35.0814
  • Ankara 17 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Bursa 19 °C
  • Antalya 17 °C
  • İzmir 21 °C

7 aylık Hamile doktora dayak!

7 aylık Hamile doktora dayak!
AĞRI Devlet Hastanesi'nde Nöroloji Uzmanı olarak görev yapan 7 aylık hamile Dr. Nevruz Ünlü (37), bir hasta yakının saldırısına uğradı.

Karnına aldığı tekme darbesi ile erken doğum riski taşıyan doktor Nevroz Ünlü 10 günlük rapor aldı. Ağrı Devlet Hastanesi internet sitesinde, Nöroloji uzmanı Dr. Nevroz Ünlü'nün hasta yakını tarafından darp edilmesi kınandı.

Olay dün saat 15.15'de Ağrı Devlet Hastanesi'nin Nöroloji Kliniğinde meydana geldi. Doktor Nevroz Ünlü klinikte 105'inci hastasını muayene ederken, içeri giren başka bir hastanın yakını Ferit Elmas, "Benim hastam acil. Hemen muayene et" dedi. Bunun üzerine Dr. Ünlü burada yapılacak işlemin yetişemeyeceğini belirterek, Ferit Elmas'tan hastasını Acil Servis'e götürmesini istedi. Doktorun bu sözleri üzerine çılgına dönen Ferit Elmas, küfredip üzerine yürüdü. Hasta yakınları ve görevlilerin müdahalesi ile uzaklaştırılmak istenen Ferit Elmas, iddiaya göre hamile doktorun karnına bir tekme attı. Aldığı darbe ile fenalık geçiren Dr. Ünlü'ye meslektaşları müdahale etti. Yapılan muayenesinde erken doğum riski taşıdığı belirlenen Dr. Nevroz Ünlü'ye 10 gün iş göremez raporu verildi ve evine gitti. Olaydan sonra gözaltına alınan Ferit Elmas ile ilgili soruşturma sürüyor.

HASTANE İNTERNET SİTESİNDE 'KINAMA'

Ağrı Devlet Hastanesi'nde eşi ortopedi doktoru Can Ünlü ile birlikte 1.5 yıldır görev yapan bir çocuk annesi Dr. Nevroz Ünlü'nün olayı ile ilgili Devlet Hastanesi'nin internet sitesinde 'kınıyoruz' başlığı ile bildiri yayınlandı. Bildiride Dr. Ünlü'nün bir hasta yakını tarafından darp edilmesi kınandı.

Ağrı Tabipler Odası, Sağlık İş Sen ve Dev Sağlık İş Sendikaları doktorun dövülme olayında ortak tavır aldı. Yapılan açıklamada şöyle denildi:

"Dün saat 15.15 sıralarında 105'inci hastasına bakmakta olan ve artık hasta bakamaz duruma gelmiş Nöroloji Uzmanı Dr. Ünlü, bir hasta yakını tarafından dap edilmiş ve hakerete uğramıştır. Bir hekim, bir hasta yakını tarafından darp edilmektedir. Bunun izahı nedir? Bu olaylar neden defalarca tekrar etmektedir? Darp edilen bir kadın hekim. Kadına yönelik şiddetin gündemden bir türlü düşmediği ülkemizde, bu kez de sağlıkta şiddetin hedefi bir kadın. Şiddet mağduru kadın hekim arkadaşımız aynı zamanda 7 aylık gebe bir anne. Saldırgan, arkadaşımızın karnına tekme atmaktan sakınmıyor. Halkı duyarlı olmaya çağırıyoruz."

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3416 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim