• BIST 9079.97
  • Altın 2324.509
  • Dolar 32.364
  • Euro 34.907
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Bursa 15 °C
  • Antalya 15 °C
  • İzmir 16 °C

8 bin 920 kadroya atama yapılıyor

8 bin 920 kadroya atama yapılıyor
EKPSS, sosyal hizmet modellerinden yararlanan gençler ile şehit yakını, gazi, gazi yakını ve vazife malullerini kapsayan 8 bin 920 kişinin kamuya ataması için tören yapılıyor.

EKPSS, sosyal hizmet modellerinden yararlanan gençler ile şehit yakını, gazi, gazi yakını ve vazife malullerini kapsayan 8 bin 920 kişinin kamuya ataması için tören yapıldı. Sonuçların açıklanması bekleniyor.

Başbakan Davutoğlu'nun katıldığı törenle EKPSS ve kurayla 4 bin 682'si engelli3 bin 163'ü sosyal hizmet modellerinden yararlanan gençler ve bin 75'i şehit yakını, gazi, gazi yakını ve vazife malulleri olmak üzere toplam 8 bin 920 dezavantajlı vatandaş kamuya yerleştirilecek.

Davutoğlu atama töreninde konuştu;

Şehit ve gazi yakınlarımızdan bahsetmek istiyorum. En değerli varlıklarını aziz vatanımız için yakınlarını kaybedenlerin hakları herşeyin üzerinde. Onlarla ilgili çalışma yapmak bizim şehit ve gazilerimize olan bir borcumuzdur. Bu borç ödenecektir. Son bir yıl içinde 11 bin 797 şehit ve gazi yakınını kamuda istihdam etmiş bulunmaktayız.

Bizi de oğlunuz kabul edin. Biz sizi anamız kabul ediyoruz. Bugün anlamlı bir günde bu kurayı gerçekleştiriyoruz. 19 Mayıs'ın hemen ertesinde. 19 Mayıs'ta Gazi Mustafa Kemal büyük bir mücadeleyi başlattı. Büyük mücadeleler gösterildi. Tüm şehitlerimiz, gazilerimiz mücadelenin meşalesini yaktılar. Onurlu bir zafer tarihe kayıt olarak düşüldü.

Şehitlerimizin emanetleri bizimdir. Tüm seyahatlerimizde de şehitliklerimizi ziyaret ediyoruz. Onlara hürmeti hiç ihmal etmiyoruz. Mynmar'da şehit düşen 12 bin şehidimizin de makamını tespit ettik. Şehitliklerimizi inşaa ettik. Tarihte yer almışsak al bayrak için savaşmış, şehit düşmüş kim varsa üzerine al bayrağı iletmek için çalışıyoruz. Mynmar'a büyükelçi atadığımızda şehitlerimizin yerleri metruk haldeydi.

Cesur yüreklere buradan selam ediyorum. Engelli arkadaşlarımızın da atamalarını yapıyoruz bugün. Kendi evladım gibi sevdiğim iki engelli yeğenim var, 20'li yaşlarda kaybettik. Onların nasıl hayata tutunduğunu biliyorum ama tutunurken de nasıl zorluklarla karşılaştıklarını biliyorum. Devlet önceden bu vatandaşlarımızın yanında değildi. Ama bugün gururla söylüyorum. Burada engel tanımayan pek çok kardeşimizle kucaklaştık. Onların yanında olan bir devlet var. Bunun en çarpıcı göstergesi engel tanımayan kardeşlerimizin sokağa çıkmış olması. Daha önce onları görmezdik. Birçoğu evlerine kapanmıştı. Aileleri bile üzerlerini kapatırdı. Onlar her türlü hakka sahip olan kardeşlerimizdir. Onların haklarını korumak da devletin görevi. İşte kudretli devlet burada. Nereye gidersek gidelim engelli kardeşlerimizle kucaklaşıyoruz.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 4216 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim