• BIST 9574.22
  • Altın 2493.407
  • Dolar 32.6002
  • Euro 34.8556
  • Ankara 23 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Bursa 19 °C
  • Antalya 22 °C
  • İzmir 23 °C

800 bin internet bağımlısına tedavi şoku

800 bin internet bağımlısına tedavi şoku
TBMM Bilişim Komisyonu verilerine göre Türkiye’de 800 bin internet bağımlısı var. Bağımlıların tedavisi için sadece iki poliklinik açıldı. Polikliniklerden biri hizmet vermezken diğerinin görevlisi tayin isteyip gitti. Hastalar ise kapıda kaldı.

İnternet bağımlılığının ürküten boyutları TBMM gündemine taşındı. Türkiye'de internet bağımlılığına ilişkin poliklinik olup olmadığı, bugüne kadar kaç hastanın tedavi edildiği soruldu.

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu verdiğicevapta internet bağımlılığına ilişkin hastalıkların Türkiye'de tedavi edilebildiğini belirtirken, polikliniklere “internet bağımlılığına” ilişkin bir isim verme zorunluluğu bulunmadığını anımsattı.

Bakan Müezzinoğlu, soru önergesine verdiği cevapta "Türkiye'de İstanbul Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi bünyesinde bir internet bağımlılığı polikliniği oluşturuldu.

Hastaneye bugüne kadar 2011 yılında 12, 2012 yılında 81 ve 2013 yılında 1 kişi olmak üzere 94 hasta internet bağımlılığı konusunda başvuruda bulundu ve tamamı tedavi edildi. 2014 yılında ise mayıs ayı sonu itibariyle herhangi bir başvuru yapılmadı” demişti.

MAZHAR OSMAN KAPALI

Belirtilen internet polikliniğinin yaklaşık bir yıldır kapalı olduğu ortaya çıktı. Prof. Dr. Mazhar Osman Ruh Sağlığı ve Sinir Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ndeki İnternet Polikliniği sorumlusu tayinini İstanbul dışına almasıyla hastane hasta kabul etmemeye başladı. Kısa bir süre açık kalan polikliniğe ilk 3 ayda 70 internet bağımlısı tedavi için başvurdu.

BAĞCILAR KABUL ETMİYOR

Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde bu yıl açılan İnternet Bağımlılığı Polikliniği’nde de benzer durum söz konusu. Hastanede İnternet Bağımlılığı Polikliniği olmasına rağmen hekim yokluğundan hasta kabul edilmediği öğrenildi.

800 BİN BAĞIMLI TEDAVİ BEKLİYOR

TBMM Bilişim ve İnternet Araştırma Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Necdet Ünüvar, yaptığı son açıklamada "Türkiye'de çok detaylı yapılmış bir çalışma yok ama yaklaşık 35 milyon civarında kullanıcı var ve 800 bin civarında bağımlı olduğu tahmin ediliyor" ifadelerini kullanmıştı.

HASTA HAKKI İHLALİ VAR

İnternet bağımlılığının bir hastalık olduğuna vurgu yapan Hasta Hakları Aktivistleri Derneği Başkanı Orhan Demir, “Siz bunu hastalık olarak kabul edip hastaların tedavi edileceği kurumların oluşturulmaması, mevcut kurumlarda sağlık çalışanının barındırılmaması insanların sağlıkhizmetine ulaşım hakkı ihlali anlamına gelir” dedi

NESRULLAH SONAY - BUGÜN GAZETESİ

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2272 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim