• BIST 9708.11
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Ankara 28 °C
  • İstanbul 23 °C
  • Bursa 26 °C
  • Antalya 28 °C
  • İzmir 24 °C

82 yaşındaki dedenin hayatı kurtuldu!

82 yaşındaki dedenin hayatı kurtuldu!
10 yıl önce de bağırsak kanserini yenmişti... Uzun yıllar mücadele ettiği bağırsak kanseri hastalığını 10 yıl önce Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde,..

Uzun yıllar mücadele ettiği bağırsak kanseri hastalığını 10 yıl önce Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde olduğu ameliyatla yenen 82 yaşındaki Muharrem Akkaya, şimdi de 3 ana damardaki hastalıklardan kurtuldu. Giresun'da yaşayan Akkaya, damar ameliyatının ardından eski sağlığına yeniden kavuştu.

Tedavi gördüğü hastanenin kalp ve damar cerrahisi servisinde hemşirelerin ve hastaların ilgi odağı olan Akkaya, kendisiyle fotoğraf çektirmek isteyenleri ise geri çevirmiyor.

2 ay önce karnındaki kitle ve karnından kalp atışı duyma şikayetleriyle devlet Giresun Devlet Hastanesi'ne başvuran 82 yaşındaki Muharrem Akkaya, yaşı gerekçe gösterilerek tedaviye alınmayıncayeni bir hastaneye başvurdu. Burada yapılan tetkikler sonucunda şah damarında karotis damar, kalbe giden ana damarında koroner damar ve karın büyük damarında ise aort damarında genişleme hastalıkları olduğu tespit edildi.

Hastanenin kalp ve damar cerrahisi bölümünde tedavi altına alınan 6 çocuk ve 26 torun sahibi Muharrem Akkaya'ya ilk olarak koroner anjiografi uygulanarak tıkalı 2 damar stend takılarak açıldı. 6 hafta sonra aort damarındaki genişlemenin tamir edilmesi için tekrar ameliyata alınan Akkaya, başarılı bir operasyon geçirerek sağlığına kavuştu.
Ameliyat hakkında bilgi veren Prof. Dr. Erkan Kuralay, operasyonu 2 kalp damar cerrahı ile 2 uzman doktor ile birlikte gerçekleştirdiklerini söyledi. Ameliyatta aortun kesecik yapmış tarafını çıkardıklarını yerine protez greft yerleştirdiklerini dile getiren Prof. Dr. Kuralay, ameliyatın başarılı bir şekilde tamamlandığını kaydetti. Prof. Dr. Kuralay, "Hastamızın ameliyat sonrası genel durumu gayet iyiydi. Sadece kan sulandırıcı ilaç vererek rahatlamasını sağladık. Kendisini de sağlıklı bir şekilde taburcu ettik." diye konuştu.

Ameliyatın ardından kısa bir süre gözlem altında tutulan Muharrem Akkaya, şakacı ve esprili kişiliği ile kalp ve damar cerrahisinde görevli hemşire ve hasta bakıcıların ilgi odağı oldu. Kendisiyle fotoğraf çektirmek isteyenlerle objektiflere poz veren Akkaya, taburcu olmanın sevincini yaşadı. Akkaya, tedavi süresinde kendisi için seferber olan herkese teşekkür etti.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 1951 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim