• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • Ankara 19 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Bursa 22 °C
  • Antalya 17 °C
  • İzmir 23 °C

85 dişi vardı, 58'i çekildi

85 dişi vardı, 58'i çekildi
Göz çukurlarına kadar 85 dişi bulunan Mesut Küskü, 2 yılda 6 operasyon geçirdi ve dişlerinden 58'ini çektirerek sağlığına kavuşabildi.

85 dişi bulunan ve bu nedenle sadece çorbayla beslenen Mesut Küskü, fazla dişlerinden kurtularak rahat bir nefes aldı. Sosyal hayatta da ciddi zorluklar yaşayan Küskü, 2 yıl süren tedavi sonucunda sağlığına kavuştu.

Dentram Diş Klinikleri'nden yapılan açıklamaya göre, göz çukurlarına kadar 85 dişi bulunan ve başvurduğu doktorların "dişlerin düzelmez, ameliyat olursan ölürsün" cevabını alan Küskü, çare aramaya devam etti.

Küskü, son olarak Çene Cerrahisi ve İmplantoloji Uzmanı Prof. Dr. Serhat Yalçın'a başvurdu. 2 yıl içinde 2'si genel anestezi olmak üzere 6 operasyon geçiren Küskü'nün tedavisini ücretsiz üstlenen Prof. Dr. Yalçın, "Mesut'un yüzünde, çekilen dişlerinden dolayı çöküntüler olmaması için kendi kanından ayrıştırılan kök hücreler, iyileşmeyi sağlayan hücreler ve hormonlar tekrar yüzüne enjekte edildi. İmplantların konulabilmesi için çene kemiği kalınlaştırıldı. Yaklaşık bir yılın sonunda diş çektirmiş normal bir hasta haline getirilen Küskü'nün çenesine, tedavi sonunda implantlar yerleştirildi ve son olarak protezleri konuldu" bilgisini verdi.

"LİTERATÜRE GEÇEBİLECEK BİR VAKA"

Meslek hayatı boyunca ağzında bu kadar çok dişi olan vaka görmediğini anlatan Yalçın, diş hekimliği literatürüne geçmesi gereken örnek bir tedavi olduğunu vurguladı.

Yalçın, "Çene cerrahisi ve implantolojinin geldiği noktayı göstermesi açısından kamuoyuyla detayları paylaşmak istedik. Ağzında, dişlerinde yaşadığı sorunlar nedeniyle yıllarca bu acıları ve zorlukları çeken insanlar var. Bu kişilere bir umut ışığı olsun. Çene kemiğiyle ilgili sorunlar yaşadığı için implant yaptıramayacağını düşünen insanlara seslenmek istiyorum. Yeni teknolojiler ve ileri cerrahi ile pek çok hastaya çare bulmak mümkün" ifadelerini kullandı.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 4559 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim