• BIST 9079.97
  • Altın 2320.484
  • Dolar 32.3655
  • Euro 34.9623
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Bursa 19 °C
  • Antalya 15 °C
  • İzmir 18 °C

850 yataklı Konya Şehir Hastanesi için imzalar atıldı

850 yataklı Konya Şehir Hastanesi için imzalar atıldı
Konya’ya yapılacak 850 yataklı Şehir Hastanesi için imzalar, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla İstanbul Haliç Kongre Salonu’nda atıldı.

İmzaların atıldığı programa katılan AK Parti Konya İl Başkanı Ahmet Sorgun, Şehir Hastanesi’nin Konya’nın sağlık alanındaki ilerlemesine büyük katkılar sağlayacağını belirtti Başkan Sorgun; ‘Şehir Hastanesi ile Konya ve ülkemiz sağlıkta yeni bir dönemin kapılarını açıyor’ diye konuştu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘9 yıllık hayalim’ dediği Şehir Hastaneleri Projeleri’ hayata geçiyor. 5 yıldızlı otel konforunda hizmet verecek olan ve aralarında Konya’nın da bulunduğu 14 ilde yapılacak 15 hastanenin yapımı için ilk imzalar atıldı.

Sorgun; ‘Ülkemiz sağlıkta yeni bir döneme giriyor’

Kamu - özel işbirliğiyle yapılacak hastaneler ve Türkiye Halk Sağlığı Kurumu binasının imza töreni için İstanbul’a giden AK Parti Konya İl Başkanı Ahmet Sorgun, bir açıklama yaparak hastanenin Konya’nın sağlık alanındaki ilerlemesine büyük katkılar yapacağını belirtti.

Şehir Hastaneleri ile birlikte artık Türkiye sağlık alanında yeni bir döneme girdiğini kaydeden Başkan Sorgun, açıklamasını şöyle sürdürdü; ‘Bilindiği gibi aralarında Konya’nın da bulunduğu 14 ile yapılacak 15 Şehir Hastanesi için imzalar, İstanbul Haliç Kongre Salonu’nda Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, bakanlarımız, milletvekillerimiz, valilerimiz, Konya Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Tahir Akyürek ve AK Parti İl Teşkilatlarının da katıldığı bir törenle atıldı.

Konyamıza 838 yataklı olarak inşa edilecek Şehir Hastanesi, sadece şehrimize değil tüm bölgeye hizmet verecek büyüklük ve kalitede olacak. Hastane, gerçekten lüks bir otel konforunda olacak. Otel lobisi gibi bekleme alanları ve süper lüks poliklinik odalarının olacağı hastanemiz ile Konya ve ülkemiz, sağlıkta gerçekten yepyeni bir döneme giriyor. Hasta, hastaneye girişinde görevliler tarafından güler yüzle karşılanacak, hastaya refakat edilecek ve hasta dilerse kafeteryalarda dilese de polikliniklerin lüks bekleme odalarında sıralarını bekleyecekler. Polikliniklerin büyüklükleri, dizaynı ve mahremiyet alanları ise Avrupa’nın çok ilerisinde olacak. Acil bölümü bile lüks otelleri aratmayacak. Tek kişilik gözlem odaları olacak. Alanlarında uzman doktor ve hemşilerimiz hastalarımıza hizmet verecek. Hastanelerde yatacak hastaları ise çok güzel, hatta hayal bile edilemeyecek odalar bekleyecek. Zira yatılı hasta odalarının % 70’i tek kişilik olacak ve 32 metrekare. Geri kalan % 30’luk oran ise çift kişilik odalar olacak. Bu odalar ise 45 metrekareden oluşacak. Odalarda lavabo, tuvalet ve refakatçi ile ziyaretçiler için de koltuklar olacak. Bu, ülkemiz ve şehrimiz adına çok güzel gelişmeler.’

Sorgun; 'Şehir Hastanesi Konya'ya büyük katkılar sağlayacak'

AK Parti İl Başkanı Ahmet Sorgun, Konya’ya sağlık alanında büyük katkılar sağlayacak olan ve sözleşmelere göre en fazla 3 yıl içinde bitirilmesi zorunlu kılınan Konya Şehir Hastanesi’nin YDA Firması tarafından Konya Adalet Sarayı yanına yapılmasının planlandığını da hatırlattı. Başkan Sorgun, açıklamasının sonunda Şehir Hastaneleri’nin Konya’ya kazandırılmasında büyük emekleri olan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu’na, Dışişleri Bakanı Prof. Dr. Ahmet Davutouğlu’na, AK Parti Konya Milletvekillerine, Konya Valiliği’ne, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek’e, merkez ilçe belediye başkanlarına, İl Sağlık Müdürlüğü’ne, yüklenici firma ve katkısı olan herkese teşekkür etti.

ZEKİ DURSUN

konya-sehir-hastanesi-1.jpg

konya-sehir-hastanesi-2.jpg

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 14611 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim