• BIST 9079.97
  • Altın 2325.121
  • Dolar 32.4616
  • Euro 34.8575
  • Ankara 12 °C
  • İstanbul 12 °C
  • Bursa 13 °C
  • Antalya 15 °C
  • İzmir 15 °C

9 bin personel ataması sonrası atanamayanlar ne olacak?

9 bin personel ataması sonrası atanamayanlar ne olacak?
Sağlık Bakan Ahmet Demircan: "Elimizde olmayan nedenlerle OHAL dönemini yaşıyoruz. Güvenlik soruşturmasız atama yapılmıyor. Önce atayalım sonra güvenlik soruşturması gelsin yöntemi olmuyor, önce güvenlik soruşturması" dedi.


"Bir kısmının güvenlik soruşturması daha gelmedi"

Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, gazetecilerle bir araya geldiği kahvaltılı basın toplantısında Sağlık Bakanlığında güvenlik soruşturması tamamlanan 9 bin 267 personelin atamasının yapılmasının ardından, kalan personelin soruşturmalarının en kısa sürede sonuçlandırılacağı bilgisinin hatırlatılması üzerine Demircan, bu konunun OHAL nedeniyle biraz uzadığını söyledi.

Demircan, şöyle devam etti:

"Elimizde olmayan nedenlerle OHAL dönemini yaşıyoruz. Güvenlik soruşturmasız atama yapılmıyor. Önce atayalım sonra güvenlik soruşturması gelsin yöntemi olmuyor, önce güvenlik soruşturması. Uzadı, biz gayret ettik, bakan arkadaşlarımızla görüştük ve imkan ölçüsünde hızlandı. Gelenlerin atamalarını yaptık. Tabii, engel teşkil varsa yapamadık. Gerekli işlemler, o ayrı bir şey ancak o kişilerin bir kısmının güvenlik soruşturması daha gelmedi. Bekliyoruz, gelince hemen atamalarını yapıyoruz. Gelip de 'Tekrar değerlendirilsin' dediklerimiz var. Bu değerlendirme de gelince son şekli verilecek. Bu bizim için gerçekten önemli. Çünkü, bizim personele ihtiyacımız var. Bu güvenlik soruşturmalarının bitmesi bizi de rahatlatıyor."

"Belgelenmemiş, bilgiye dayanmayan yorumlarla bir şey söylersek yanlış olur"

"Sağlık Bakanlığında FETÖ ile mücadele konusunda son durum nedir? 'FETÖ gitti, yerine Menzil geldi' iddialarını nasıl değerlendirirsiniz?" sorusu üzerine Demircan, şunları söyledi:

"FETÖ olayı, Türkiye'nin çok önem verdiği bir olayı. Hiç bunun tartışılacak bir tarafı yok. Türkiye, çok büyük bir tehlikeyi atlattı. Milletimiz, lideri Recep Tayyip Erdoğan'ın da öncülüğünde uçurumun kenarından ülkeyi aldı. Böyle yapılarla mücadele etmek, Türkiye'nin birinci öncelikli görevidir. Zaten OHAL'in de gerekçesi budur. Türkiye, bu darbe girişimi sürecini en etkili şekilde atlatmalı. Bütün kurumlarda ne yapılıyorsa Sağlık Bakanlığında da o yapılıyor. Bundan kimsenin endişesi olmasın.

İkinci olarak 'O cemaat gitti, bu cemaat geldi' şeklinde bir değerlendirme... Bunu bu şekilde değil, şöyle düşünün. Devlette kurumlar hangi esaslar üzerine tesis edilir? Hepimizin görevi, Anayasa'ya, millete, devlete bağlılıktır. Bunun dışında hiçbir adres bizim için bağlılık adresi olmaz, olmamalıdır. Bundan sonra görevi alan liyakat, ehliyet çizgisinde görev alır. Buraya aidiyet, kimsede ön şart olarak, kimsenin bunu düşümeye hakkı yoktur. Sağlık Bakanlığında da bütün işler, bu esas üzerinden yürür. Bunun dışında hiçbir şeye izin verilmez. Bakanlığımız, devletin kuralları içinde, Anayasa'nın kuralları içinde kanunlarla yönetiliyor. Onun dışında özel olarak 'Şu mu var, bu mu vardır?' yok. Devlet kuralları içinde yürüyor."

 

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3176 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim