• BIST 9036.33
  • Altın 2294.737
  • Dolar 32.3124
  • Euro 35.0799
  • Ankara 22 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Bursa 22 °C
  • Antalya 20 °C
  • İzmir 25 °C

9 günlük bebeğe kritik beyin ameliyatı

9 günlük bebeğe kritik beyin ameliyatı
Burak bebek dünyaya beyninde “elma” büyüklüğünde dev bir tümörle geldi. Doktorlar, “Tedavi edilemez” dedi ve sadece birkaç gün ömür biçtikleri minik bebeğin eve götürülmesini istedi. Aile boyun eğmedi ...

Burak bebek dünyaya beyninde “elma” büyüklüğünde dev bir tümörle geldi. Doktorlar, “Tedavi edilemez” dedi ve sadece birkaç gün ömür biçtikleri minik bebeğin eve götürülmesini istedi. Aile boyun eğmedi ve mutlu son böyle geldi
 

Tekirdağ’da yaşayan Akkaya çifti, 3. kez anne-baba olacaklarını öğrendiklerinde çok mutlu olmuşlardı. 29 yaşındaki Ayşe Akkaya’nın hamileliği rahat geçmiş, heyecanla bekledikleri doğuma sadece 2 ay kalmıştı. Ancak 33. haftada standart olarak yapılan ultrason takibinde bebeğin beyin dokusu içinde, “Teratom’’ adı verilen bir tümör tespit edildi ve Akkaya Ailesi için kâbus dolu günler başladı.

DEV TÜMÖR
Hamilelik ve doğum sürecine İstanbul’da devam edilmesi kararı, yorucu bir maratonun da başlangıcıydı. Endişeyle geçen haftalardan sonra doğum günü gelmişti. Burak Akkaya, 37 santim çapındaki kafasının içinde 5 6 santimlik dev bir tümörle doğdu. Üstelik tümör gün geçtikçe büyüyordu. Öyle ki başının çapı tümör nedeniyle oluşan basınç yüzünden birkaç gün içinde 43 santime kadar genişlemişti. Doktorlar, doğumdan sonra Burak’ı tedavi altına almış, sonrasında ise aileyi yıkan kararlarını açıklamışlardı: “Oğlunuzun en fazla 20 günlük ömrü kaldı. Yapabileceğimiz hiçbir şey yok.” Bir anne baba olarak bu korkunç cümleyi duymanın şokunu yaşayan Akkaya Ailesi, doktorların bu süreyi evlerinde geçirmeleri önerisi karşısında şaşkına dönmüş olmalarına karşın çabuk toparlandılar.

6 SAATLİK OPERASYON
Yaptıkları araştırmalar sonucunda, Çocuk Beyin Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Memet Özek’e başvurdular ve tetkiklerin ardından yüreklerine su serpen şu cümleyi duydular: “Ameliyat çok riskli olsa da beyindeki bu tümörü temizleyebiliriz.” 6 saat süren operasyon başarılı geçti ve henüz 9 günlükken ameliyat olan Burak’ın beyin dokusunda bulunan elma büyüklüğündeki tümör tümüyle temizlendi.

3 AYDA BİR MR KONTROLÜ GEREKİYOR
Prof. Memet Özek, bu tümörlerden bir kısmının kötü seyirli olduğunu belirterek, “Tümörün nüksetme riskine karşı Burak’ın ilk yıl 3 ayda bir MR ile kontrol edilmesi gerekiyor. Eğer hastalık nüksederse tümörü küçükken yakalayacağımız için tekrar cerrahi uygulamaya gerek duyulmayacak. Çünkü, günümüzde, ‘Gamma Knife’ gibi bazı alternatif tedavi yöntemleriyle tümörü çok küçükken yok etmek mümkün olabiliyor” dedi ve ekledi: “Burak bebek erken dönem için sağlıklı bir şekilde taburcu olsa da mevcut patoloji nedeniyle kemoterapi alabilir.”

GAZETE HABERTÜRK

 

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2468 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim