• BIST 9079.97
  • Altın 2301.842
  • Dolar 32.3299
  • Euro 35.1048
  • Ankara 22 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Bursa 22 °C
  • Antalya 20 °C
  • İzmir 25 °C

90 bin doktordan sadece 600'ü 'tam gün'ü seçmedi

90 bin doktordan sadece 600'ü 'tam gün'ü seçmedi
Sağlık Bakanı Recep Akdağ, 'Tam Gün Yasası ile devletten ayrılan doktorlar nedeniyle üniversite hastanelerinde işler aksıyor' yönündeki iddiaların doğru olmadığını söyledi.

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, 'Tam Gün Yasası ile devletten ayrılan doktorlar nedeniyle üniversite hastanelerinde işler aksıyor' yönündeki iddiaların doğru olmadığını söyledi. 'Tam Gün'ün üniversitedeki eğitim ve hasta hizmetlerinin kalitesi adına yapıldığını belirten Akdağ, 90 bin hekimden sadece 600'ünün özel muayenehaneyi tercih ettiğine dikkat çekti.Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Tam Gün Yasası'yla ilgili tartışmalara tepki gösterdi. Eleştirilerin hiç bir temelinin olmadığını söyleyen Akdağ, üniversitelerin tıp fakültelerindeki 10 bin öğretim üyesinden sadece 600'ünün 'tam gün'ü kabul etmeyip özel sektöre geçtiği üzerinde durdu. Bütün gürültünün bu 600 kişinin üzerinden koparıldığını anlattı. Kamuda pratisyen, uzman ve aile hekimi olarak 90 bin civarında hekim çalıştığına vurgu yapan Sağlık Bakanı, "Bu durumda, 90 binde 600'den bahsediyoruz demektir. Kaldı ki Sağlık Bakanlığı'nın hastanelerinde, eğitim hastanelerinde görev yapan uzmanların bugün için böyle bir meselesi de artık kalmamıştır." şeklinde konuştu.

Ankara'da bu yıl eğitim hayatına başlayan Yıldırım Beyazıt Üniversitesi'nin akademik yıl açılışında konuşan Bakan Akdağ, 'tam gün' yasasının amacının üniversitelerdeki eğitim ve araştırmayı çok daha iyi seviyelere getirmek olduğunu söyledi. Bu konuda 'bir bardak suda fırtına koparıldığını' ifade eden Akdağ, şöyle konuştu: "Bu tasarı gelmeden önce meslektaşlarımızın büyük çoğunluğu tam gün çalışmayı kendileri gönüllü olarak benimsemişti. Ancak bugün bir şekilde kamuoyuna pompalanan bilgilerle, bu yasanın tıp fakültelerinde probleme yol açacağını ve bunun eğitim, öğretim ve hasta hizmetlerini aksatacağını lanse etmeye çalışanlar var. Bugün 'tam gün'ü tercih etmeyen öğretim üyesi sayısı 600. Yani tartışma bu 600 öğretim üyesi üzerinden yürütülüyor." Yasa çıkmadan önce bir öğretim üyesinin öğle vakti gelmeden özel ofisine gitmek üzere üniversitesinden ayrıldığını hatırlatan Akdağ, eski sistemi korumaya çalışanları eleştirdi: "Kuşkusuz eski dönemin öğrenci eğitimi ve araştırmalar üzerinde de çok olumsuz etkileri vardı. Şimdi bütün bu olumsuz etkileri ortadan kaldırabilecek, tamamen öğrencinin, araştırmanın, bilimin, insana hizmetin yanında duran bir düzenlemeyi, özellikle birkaç tıp fakültesi uygulama araştırma merkezinin bu meseleyi provoke edici davranışlarıyla lanse etmesi, gerçekten bu ülke insanına da öğrencilerine de bilimine de büyük haksızlık." Eğitim ve hasta hizmetlerinin aksamaması için YÖK'e ve üniversite yönetimlerine yazı yazdıklarını kaydeden Akdağ, "Herhangi bir üniversitemizde, tıp fakültemizde eğitimle, hasta hizmetiyle ilgili en ufak bir aksaklık olacaksa biz bunu deruhte etmeye, bu hususta her türlü desteği vermeye hazırız." diye konuştu. Bakan Akdağ, 'tam gün' yasasını, şu sözlerle özetledi: "Bir üniversite öğretim üyesi, üniversitesindeyken orada üretsin, üniversitesinde bilgi üretimine katkıda bulunsun. Dikkatini, yoğunluğunu, öğrencisine ve araştırmasına versin."

Pınar Kaman

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 1815 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim