• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Ankara 10 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Bursa 14 °C
  • Antalya 16 °C
  • İzmir 15 °C

ABD, Türkiye'ye ticaret heyeti gönderiyor

ABD, Türkiye'ye ticaret heyeti gönderiyor
ABD, Türkiye ile olan ticaret hacmini ve yatırımlarını artırmak için ABD Ticaret Bakanı Penny'nin başkanlığında ABD'nin en büyük şirketlerinin yöneticilerinden oluşan heyet gönderecek. İlgilenilen sektörlerden birisi de sağlık hizmetleri...

ABD, ticari ilişkileri güçlendirmek amacıyla Türkiye'ye heyet gönderiyor. ABD Ticaret Bakanı Penny Pritzker'ın başkanlığındaki heyette, ABD'nin en büyük şirketlerinin CEO'ları da yer alacak.

ABD'nin Türkiye ile olan ticaret hacmini ve yatırımlarını artırmak için gönderilen heyet, Türk hükümetinden yetkililer ve özel sektör liderleriyle bir araya gelecek. IBM, Boeing, UPS, Pfizer, Xerox, eBay, Marriott, Lockheed Martin ve AES gibi büyük şirketlerin üst düzey yetkililerinin de eşlik edeceğini heyet, ABD Başkanı Barack Obama'nın yönetiminin bu alandaki ilk uluslararası ziyaretini gerçekleştirecek. Heyet, dönüşte Obama'ya özel bir rapor da sunacak.

ABD Ticaret Bakanı Pritzker'ın liderliğini yapacağı heyetin ilk durağı ise Polonya olacak. Heyet, buradaki temasların ardından, 30 Eylül'de Türkiye'ye gelecek.

Pritzker'le heyette yer alacak ABD Ticaret Bakanlığı Müsteşarı Stefan Selig, Washington'da düzenlediği basın toplantısıyla iki ülkeyi kapsayan ziyarete ilişkin açıklamalarda bulundu.

Selig, Türkiye ve Polonya'nın, Başkan Obama'nın İhracat Konseyi (PEC) tarafından seçildiğini belirterek, bunun birçok nedeni olduğunu dile getirdi. Her iki ülke ekonomisinin son dönemde gösterdiği başarının bu nedenlerin başında geldiğini vurgulayan Selig, ziyaretin amacının Amerikalı şirketlerin bu iki ülkeye olan ihracatını ve yatırımlarını artıracak fırsatlar yaratmak olduğunu kaydetti.

Ziyaret heyetinde ABD'nin en büyük 15 şirketinin yöneticilerinin de yer aldığını ifade eden Selig, Hazine Bakanlığının böyle seçkin bir ekiple ortaklaşa çalışmaktan büyük mutluluk duyduğunun altını çizdi. Selig, PEC'yi oluşturan ve "bu ziyarete katılan şirketlerin tüm Amerika'lı firmaları temsil ettiğini" söyledi.

- "ABD'nin Türkiye'yle olan ticari ilişkilere büyük önem verdiğini kanıtlıyor"

Selig, Türkiye ekonomisine ilişkin olarak şu değerlendirmeleri yaptı:

"Türkiye şu an dünyanın en büyük 17. ekonomisi ve yakın gelecekte daha da büyük olma arzusunda. Gayri Safi Milli Hasılası (GSMH) 2011 yılında yüzde 8 büyüdü. Büyüme oranı son dönemde düşmüş olsada, (ülke ekonomisi) geçen sene güçlü bir performansla yüzde 4 genişledi. Kişi başına GSMH da 2002'den bu yana üçe katlandı."

Türkiye'nin Amerika için öncelikli pazarlar arasında olduğunu aktaran Selig, özellikle bazı sektörlerdeki büyüme potansiyelinin ABD'li yatırımcıları harekete geçirdiğini ifade etti. Selig, bu sektörleri şöyle sıraladı: Havacılık, savunma, enerji, altyapı, inşaat ve sağlık hizmetleri.

Bu noktada, General Electric ve Intel'in Türkiye'deki son yatırımlarını da anımsatan Selig, "Bu ziyaretimiz, ABD'nin Türkiye'yle olan ticari ilişkilere büyük önem verdiğini kanıtlıyor. Özellikle Türk iş dünyasının, ABD ve Türkiye arasındaki stratejik ekonomik ve ticari işbirliğine büyük önem verdiğimizi anlamalarını istiyoruz" dedi.

İstanbul ve Ankara'da çeşitli temaslarda bulunacak heyetin, iki ülke arasındaki ticari ilişkilerin geliştirilmesine önemli rol oynaması bekleniyor.

Bu haber toplam 2233 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim