• BIST 8718.11
  • Altın 2240.86
  • Dolar 32.3271
  • Euro 35.1407
  • Ankara 3 °C
  • İstanbul 9 °C
  • Bursa 4 °C
  • Antalya 14 °C
  • İzmir 8 °C

Abdi İbrahim ilaç toplam 115 milyon dolarlık iki yatırımını öne çekti

Abdi İbrahim ilaç toplam 115 milyon dolarlık iki yatırımını öne çekti
Tam 104 yıldır Türk ilaç sektöründe faaliyet gösteren ve sektörün lideri olan Abdi İbrahim, Esenyurt'taki üretim kompleksinde 2017 yılı içinde temelini atacağı iki yeni tesis yatırımını öne çekme kararı aldı.

Abdi İbrahim Yönetim Kurulu Başkanı Nezih Barut: "Güçlü bir ekonominin inşasına cesur bir katkıda bulunmak istedik"

Abdi İbrahim'in toplam 115 milyon dolarlık yatırım bütçesiyle hayata geçireceği Onkoloji ürünleri üretim tesisi ve Steril Enjektabl ürünlerin üretim tesisi yatırımlarını öne çekmesiyle ilgili olarak Abdi İbrahim Yönetim Kurulu Başkanı Nezih Barut, "Ülke olarak çok büyük bir sınavdan geçtik ve demokrasimize, ülkemizin geleceğine sahip çıktık. Bu dönemde bir asrı aşkın bir süredir bu ülkeye yatırım yapmış bir kuruluş olarak, her zamankinden daha büyük bir sorumlulukla iş yapma heyecanındayız. Hem sektörümüze hem de yabancı iş ortaklarımıza bu heyecanımızı yansıtmak ve daha güçlü bir ekonominin inşasına cesur bir katkıda bulunmak için bu kararı almış bulunmaktayız. Yine bu düşünceyle, 2016 yılı sonuna kadar 300 kişilik ek istihdam kararı da aldık" dedi.

Türk ilaç sektörünün lider kuruluşu Abdi İbrahim, 2017 yılında temelini atmaya hazırlandığı 115 milyon dolarlık iki yatırımını öne çekme kararı aldığını açıkladı. Geçtiğimiz yıl, 100 milyon dolarlık yatırım tutarıyla Türkiye'nin en büyük biyoteknolojik ilaç üretim tesisinin temelini atan Abdi İbrahim, 2017 yılında başlayacağı steril enjektabl ürünlerin üretileceği tesis yatırımını ve onkolojik ürünler üretim tesisinin yatırımını 2016 yılında gerçekleştirmeye karar verdi. Onkoloji alanındaki ürünlerin üretileceği tesis 50 milyon dolara, enjektabl ürünlerin üretileceği tesis ise 65 milyon dolara mal olacak.

Nezih Barut: "Bu ülkede kazandık, bu ülkede büyüdük. Şimdi çok daha sorumlu davranmak zorundayız"

Abdi İbrahim'in 1912 yılından bu yana yaptığı yatırım ve sağladığı istihdamla Türkiyeekonomisine değer katmaya odaklandığını, dokunduğu hayatları iyileştirme misyonu ile faaliyet gösterdiğini belirten Abdi İbrahim Yönetim Kurulu Başkanı Nezih Barut, içinden geçtiğimiz dönemi işaret ederek, "Bu ülkede kazandık, bu ülkede büyüdük. Şimdi çok daha sorumlu davranmak zorundayız" dedi. Abdi İbrahim'in 2020 Vizyon haritasında gelecek planlarının önceden belirlendiğini, 2017 yılı planında yer alan 2 üretim tesisi yatırımlarıyla ilgili yeni bir karar aldıklarını söyleyen Barut, "Ülke olarak çok büyük bir sınavdan geçtik ve demokrasimize, ülkemizin geleceğine sahip çıktık. Şimdi kalıcı bir başarı için ekonomi tarafında da yapılacak çok iş var. Bugünkü ortam, bizim gibi işadamlarına da bazı ilave sorumluluklar yüklüyor. Yatırımda, istihdamda, üretimde daha da cesur ve güçlü olmamız gerekiyor. Hem içeride hem de dışarıda, ülkemize olan güvenimizi daha güçlü bir şekilde göstermeliyiz. Bu düşüncelerle, gelecek yıl başlayacağımız 115 milyon dolarlık iki yatırımımızı 2016 sonuna kalmadan gerçekleştirme kararı aldık. Hem sektörümüze hem de yabancı iş ortaklarımıza bu heyecanımızı yansıtmak ve daha güçlü bir ekonominin inşasına daha cesur bir katkıda bulunmak için bu kararı almış bulunmaktayız" dedi.

"300 kişilik ek istihdam kararı aldık"

Abdi İbrahim'in dünya genelinde 30 lisansörle çalıştığını, Türkiye dışında farklı coğrafyalarda satış ve pazarlama organizasyonlarına sahip olduğunu, yabancı ortaklı şirketlerinin bulunduğunu hatırlatan Nezih Barut, "15 Temmuz'dan bu yana tüm ekip arkadaşlarımla birlikte bir misyon edindik. Her zamankinden daha çok yabancı muhataplarımızla konuşuyoruz, bu yönde özel bir çaba gösteriyoruz. Onlara Türkiye'de demokratik kazanımların nasıl garanti altında olduğunu ve ticari faaliyetlerin eksiksiz gerçekleştiği ekonomik istikrar ortamından söz ediyoruz. Yerinde ziyaretler yaparak, iş ortaklarımızla özel paylaşım toplantıları düzenliyoruz" dedi. Abdi İbrahim'in toplam istihdamının yaklaşık 3 bin kişi olduğunu belirten Nezih Barut, bu olayların ardından istihdam alanında da yatırımlarını artırma karası alarak yıl sonuna kadar toplamda 300 kişiye istihdam sağlayacaklarını söyledi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2425 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim