• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Ankara 11 °C
  • İstanbul 12 °C
  • Bursa 12 °C
  • Antalya 17 °C
  • İzmir 14 °C

ABD’li sigortacı potansiyeli gördü, şirket alma sinyali verdi

ABD’li sigortacı potansiyeli gördü, şirket alma sinyali verdi
Türkiye pazarına giren ABD’li sigorta şirketi Cigna’nın Başkan ve CEO’su David Cordani, Türkiye’yi çok heyecan verici ve potansiyeli yüksek bir pazar olarak gördüklerini söyledi. Cordani, “Uygun fırsat olursa satın alma yapmayı düşünebiliriz” dedi.

Türkiye’de sigorta sektörüne bu yıl giren ABD’li sigorta ve sağlık hizmetleri şirketi Cigna, Türkiye’de uygun fırsat olursa satın alma yapabileceğini açıkladı. Cigna Başkan ve CEO’su David Cordani, Türkiye’de 1.5 yıldır faaliyetleri olduğunu ve Ağustos 2011’de bu sektörde faaliyet göstermek için ruhsat aldıklarını söyledi. Türkiye’yi çok heyecan verici ve potansiyeli yüksek bir pazar olarak gördüklerini belirten Cordani, “Global olarak yeni girdiğimiz pazarlara ilk girişimiz organik oluyor. Pazara girdikten sonra satın alma yapmayı düşünüyoruz. Türkiye’de de karşımıza çıkabilecek uygun satın alma fırsatlarını değerlendiririz” dedi. Türkiye’de hayat sigortasına odaklanacaklarını ve kısa vadede sigortanın diğer alanlarına girmeyi düşünmediklerini kaydeden Cordani, şöyle konuştu: “Yerel pazara değer katmak istiyoruz. Odağımızda yerel pazardaki insanların ihtiyaçları var. Türkiye pazarına girdiğimiz için heyecanlıyız. Türkiye’de hayat sigortacılığında devamlı büyüyen pazara katmadeğerli çözümler getireceğiz. Türkiye’de büyümeyi hedefliyoruz. Binlerce poliçe yapılacak. Beş yıl içinde çalışan sayısı yüzlerden binlere çıkacak.”

Fırsat doğarsa

Cordani, Türkiye’de sektördeki rekabetin zor olduğu ve konsolidasyon olabileceği öngörüleriyle ilgili de şunları söyledi: “Konsolidasyon dünyada her pazarda oluyor. Uluslararası bütün rakiplerimiz Türkiye pazarında da faaliyet gösteriyor. Konsolidasyon olması durumunda bize satın alma fırsatı da doğabilir. Biz Türkiye pazarına uzun vadeli bakıyoruz.”

Sağlıkta özel ürün sunacak

David Cordani, Türkiye’deki sağlık sistemini de değerlendirerek, “Biz ürünlerimizi her ülkedeki sağlık sistemine göre özelleştiriyoruz. Türkiye’de de sağlık sistemi bir yapılanmadan geçiyor. Türk tüketicisinin ihtiyacını anlayıp ona göre çözüm sunacağız. Tamamlayıcı sağlı planı sunacağız. Zaten dünyada pazar buraya gidiyor. Regülasyon değişikliklerine göre kendimizi konumlayacağız” dedi.

Kişi başına prim 105 dolar

Türkiye’de sigorta penetrasyonunun da halen düşük olduğunu vurgulayan Cıgna Hayat Sigorta CEO’su Refik Berkol, “Türkiye’de tüm branşlarda kişi başı ortalama sigorta primi yaklaşık 105 dolar civarında. Bu rakamın dünya ortalaması 595 dolardır. Bu rakamlar bile önümüzde gidilecek çok yol olduğunu gösteriyor” dedi. Berkol, bir buçuk yıldır pazara giriş çalışmalarını sürdürdüklerini belirterek, “Kısa sürede 75 çalışana ulaştık. Pazarlama faaliyetlerimizle ve müşterilerin ihtiyaçlarına yönelik sunacağımız ürünlerle farklılaşacağız. Pazarlama ve iş modellerimizi Türkiye’de sigorta sektörü için yeni olan telefonla, televizyondan, internetten ve sosyal medyadan satış üzerine kurduk” diye konuştu.

Dünyada 66 milyon müşterisi 21 milyar dolar geliri var

ABD’li Cigna’nın 30 ülke ve bölgede satış faaliyetleri bulunuyor. Dünya çapında 30 bin çalışanı ve 66 milyon müşterisi var. Bireyselde sağlık, hayat ve ferdi kaza, kapsamlı özel sağlık sigortası alanında faaliyet gösteriyor. Grup kategorisinde uluslararası yönetici ve sağlık sigortası hizmeti bulunuyor. 2010 yılı itibariyle 21.3 milyar dolarık geliri ve 1.3 milyar dolar net kârı var. Fortune 500 Listesi’nde 129’uncu sırada yer alıyor.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3211 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim