• BIST 9079.97
  • Altın 2308.987
  • Dolar 32.315
  • Euro 35.0532
  • Ankara 14 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Bursa 19 °C
  • Antalya 15 °C
  • İzmir 19 °C

Acar: 15 Ocak itibariyle elle yazılmış reçeteler artık kabul edilmeyecek

Acar: 15 Ocak itibariyle elle yazılmış reçeteler artık kabul edilmeyecek
Acar: 15 Ocak itibariyle elle yazılmış reçeteler artık kabul edilmeyecek, olağan dışı durumlarda hastaların mağdur olmaması için manuel yazılan reçeteleri kabul edeceğiz.

Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanı Fatih Acar, "NTV'ye Sorun" kuşağında Ahmet Ergen'in gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

 

OLAĞAN DIŞI DURUMLARDA MANUEL YAZILAN REÇETELERİ KABUL EDECEĞİZ

 

Bugün gelinen noktada 94 bin 695 doktorun şifre aldığını, 9 bin doktorun şifre almadığını belirten Acar, 2 bin 320 hastanede e-reçete sistemine geçildiğini ve 36 bin 244 hekimin reçeteleri elektronik ortamda düzenlediğini söyledi.

 

15 Ocak 2013 tarihinden sonra elle yazılan reçeteleri kabul etmeyeceklerini ifade eden Başkan Acar sistemin arızalı olması durumunda yani olağandışı durumlarda hastaların mağdur olmaması için manuel düzenlenen reçeteleri ödeyeceklerini ifade etti.

 

Son günlerde eczacılardan gelen eleştirilere de cevap veren Fatih Acar, “Burası SGK. 74 milyona hizmet veren bir Kurum. Vatandaşlarımızın mağdur olmaması açısından her türlü önlemi alırız. Günde 1,5 milyon reçete sisteme aktarılıyor. Bu kolay bir şey değil. Zaman zaman bizim Kurumumuz dışındaki bazı aksaklıklardan dolayı da sistemde sorunlar yaşanabiliyor” dedi.

 

Aksaklık yaşanması durumunda acil toplantı yaptıklarını ve çözüme ulaşmak için çalıştıklarını dile getiren Acar, 24 saat sistemi izlediklerini açıkladı. Sistemin çalışmaması durumunda olağanüstü önlemler aldıklarını vurgulayan Başkan Acar, 15 Ocak’ta da münferit sıkıntılar yaşanabileceğine dikkati çekti. Başkan Acar, “Günde ortalama 1,5 milyon reçete yazılan bir konuda zaman zaman sıkıntılar yaşanabilir. Bu sıkıntıları karşılıklı hoşgörü çerçevesinde alacağımız önlemlerle aşacağımızı ümit ediyoruz” dedi.

 

Alt yapı olarak tüm hazırlıkların tamamlandığını vurgulayan Acar, “Kurum olarak herhangi bir sıkıntımız yok” diye konuştu. Türkiye’de yerleşmiş alışkanlıkların olduğunu söyleyen Başkan Acar, doktorların yıllardır elle reçete yazdıklarını, şimdi ise reçetelerin bilgisayar ortamında yazılacağını, sisteme uyumda zaman zaman sıkıntıların çıkabileceğine dikkati çekti. Gelinen noktada aile hekimlerinin yüzde 86’sının e-reçete yazdığını belirten Acar, ”Bu oran devlet hastanelerinde yüzde 17, özel hastanelerde yüzde 60, üniversite hastanelerinde yüzde 30 civarında” diye konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 4403 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim