• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Ankara 21 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Bursa 16 °C
  • Antalya 20 °C
  • İzmir 19 °C

Acar: Medula'da yaşanan kesintiler 2013'de tamamen ortadan kalkacak

Acar: Medula'da yaşanan kesintiler 2013'de tamamen ortadan kalkacak
Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanı Fatih Acar, Eczane provizyon sisteminde (MEDULA) yaşanan kesintilerin, 2013 yılında tamamen ortadan kalkacağını vurguladı.

Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanı Fatih Acar, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası’nda “Sosyal Güvenlik Reformunun Yansımaları ve Sosyal Güvenlikte Teşvik Uygulamaları” konulu konferans verdi.

 

Kalabalık bir topluluğa hitap eden Başkan Acar Sosyal güvenlik kavramının Türkiye'de en dikkat çekici başlık olduğunu belirterek, Sosyal Güvenlik Reformunun ülke tarihi açısından çok önemli olduğunu ifade etti.

 

Reformla birlikte sigorta hak ve yükümlülüklerinin eşitlendiği, mali olarak sürdürülebilir bir sosyal güvenlik sisteminin temellerinin atıldığını kaydeden Acar, ayrıca genel sağlık sigortası uygulamasına geçildiğini söyledi. Bu iki konunun devrim niteliğinde olduğunu vurgulayan Acar, “Sosyal güvenlik konusu 74 milyon insanı ilgilendiren bir alandır. Burada yapacağınız hizmetler iyi olursa 74 milyon nüfus bundan olumlu etkilenecektir. Burada yaptığınız hizmetler iyi olmadığı takdirde 74 milyon insan bundan olumsuz etkilenecektir." diye konuştu.

 

Acar: Geçmişte Yapılan Yanlışların Faturasını Ödüyoruz

 

Türkiye'de 10,4 milyon emekli bulunduğunu, bu sayının oldukça fazla olduğunu ifade eden Başkan Fatih Acar, “Geçmişte yapılan yanlış uygulamaların faturasını ödüyoruz.” dedi.

 

Sosyal Güvenlik Kurumu'nun, talep edilmesi durumunda bütün emekli maaşlarını evde ödeyebilecek bir alt yapıya ulaştığını belirten Acar, eskiden belirli sınırlandırmaların getirildiğini, şimdi ise isteyen herkese maaşının evinde ödenebileceği bir alt yapıya sahip olduklarını söyledi.

 

Sağlık karnelerinin kaldırıldığına dikkati çeken Başkan Acar, artık tüm vatandaşların kimlik numarasıyla hastaneye gidip hizmet alabildiğini ifade etti. “Kalın, siyah kaplı maaş cüzdanları tarihe karıştı.” diye konuşan Acar, birçok kuruma müracaat ederken SSK'dan, BAĞ-KUR’dan belge istendiğini, artık bunların hepsini vatandaşların internet üzerinden alabildiğini kaydetti.

 

Acar: Sadece E-devlet Şifresi Alarak Sosyal Güvenlikle İlgili Her Türlü Konuyu Öğrenebileceğiniz Teknik Alt Yapımız Var

 

Bu süreçte yüzlerce e-devlet projesinin hayata geçirildiğini hatırlatan Acar, “Sadece bir e-devlet şifresi alarak sosyal güvenlikle ilgili her türlü konuyu öğrenebileceğiniz teknik alt yapımız var" dedi.

 

Eczane provizyon sisteminde (MEDULA) yaşanan kesintilerin, 2013 yılında tamamen ortadan kalkacağını vurgulayan Başkan Acar, “donanım alt yapımızı yeniliyoruz. Sisteme bir takım geniş ilaveler yapıyoruz. Çok kısa süre sonra bu tür sorunlar ortadan kalkacak. Endişeye gerek yok. Zaten bir aydır provizyon konusunda sorun yaşanmıyor. Önümüzdeki yıl problemler tamamen ortadan kalkmış olacak” diye konuştu.

 

SGK Başkanı Fatih Acar’ın konuşmasının ardından Sigorta Primleri Genel Müdürü Cüneyt Olgaç teşvik uygulamaları konusunda bilgi verdi.

 

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası toplantı salonunda düzenlenen etkinliğe SGK Başkanı Fatih Acar, Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, On Dokuz Mayıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Akan, SGK Sigorta Primleri Genel Müdürü Cüneyt Olgaç, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, bazı ilçelerin kaymakamları ile çok sayıda sanayici ve iş adamı katıldı.

 

Başkan Fatih Acar Samsun’da ayrıca SGK Samsun İl Müdürlüğü koordinasyonundaki İl Müdürleri ile de bir araya gelerek çalışmalar hakkında bilgi aldı.

 

Toplantıya SGK Başkanı Fatih Acar’ın yanı sıra Yönetim Kurulu Üyesi Salih Kılıç, Sigorta Primleri Genel Müdürü Cüneyt Olgaç, Hukuk Müşaviri Mahmut Özbay, SGK Samsun İl Müdürü Selami Göz ile Amasya, Ordu, Sinop, Çorum ve Tokat İl Müdürleri katıldı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 5658 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim