• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • Ankara 23 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Bursa 15 °C
  • Antalya 22 °C
  • İzmir 19 °C

Acıbadem 30 yıllığına İTO'nun kiracısı olacak

Acıbadem 30 yıllığına İTO'nun kiracısı olacak
Koşuyolu'nda hizmet verirken depreme dayanıksız olduğu için taşınan Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nin yerine Acıbadem Hastanesi yapılacak. 50 bin metrekarelik hastane 2 yıl sonra tamamlanacak.

Acıbadem Sağlık Grubu, Koşuyolu'nun en merkezi yerlerinden birinde bulunan Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nin bulunduğu araziyi 30 yıllığına kiraladı. Türkiye genelinde 15 hastaneyle hizmet veren Acıbadem, istanbul Ticaret Odası'na (ÎTO) bağlı İstanbul Huzur Hastanesi ve Dinlenme Evleri Vakfı'na ait olan arazide, hastane yapmaya hazırlanıyor.

Acıbadem Sağlık Grubu'nun Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Aydınlar, Koşuyolu'ndaki 17 dönümlük araziye 50 bin metrekarelik hastane yapacaklarını söyledi. 

Arazi içinde tıp fakültesinin yanı sıra bir de huzurevi bulunduğunu ifade eden Aydınlar, "Bu huzurevi ile tıp fakültesi hastanesinin olduğu binanın yıkımına yakında başlanacak. Biz de projeyi hazırlıyoruz. Yılbaşında inşaata başlayacağız. Hastaneyi de 2 yıl içinde tamamlayıp hizmete açmayı planlıyoruz" dedi. Anadolu yakasının en büyük hastanesi için düğmeye basan Acıbadem Grubu, en son Taksim Talimhane'de 18 bin metrekarelik yeni bir hastanenin inşaatına başlamak için arazi kiralamıştı.

İstanbul Huzur Hastanesi ve Dinlenme Evleri Vakfı Yönetim Kurulu Başkan Vekili Mehmet Zeki Sayın, Acıbademle bir anlaşma yaptıklarını belirterek, içinde Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi ile huzurevinin bulunduğu araziyi 30 yıllığına kiraladıklarını ifade etti.

BOŞ ARAZİYE 150 BİN LİRA KİRA

Sözleşmenin sona ereceği 30 yılın ardından hastanenin kendilerine devredileceğini dile getiren Sayın, "Bunun yanı sıra, Acıbadem Grubu bize kira da verecek. Üç kademeli kira belirledik. Şu anda 150 bin lira alıyoruz, inşaata başlandığında ve hastane açıldığında bu kira kademeli olarak artacak. Ayrıca gruba ait Beykoz Cumhuriyet Köyü'ndeki dinlenme evini de bize hibe ettiler. Dinlenme evini şu anda başka bir şirket eğitim amaçlı olarak kullanıyor. Onlar çıktığında dinlenme evi olarak hizmetini sürdüreceğiz" dedi.

KAMPUS GÜNDEME GELMİŞTİ

1986'dan beri Koşuyolu'nda bulunan tıp fakültesi hastanesi, binanın depreme dayanıksız olması nedeniyle Pendik Devlet Hastanesi'ne taşındı. Başıbüyük'te yapımı süren hastane 2 yıl içinde tamamlanınca buraya taşınacak Koşuyolu'ndaki çok kıymetli arazid daha önce konut ve AVM yapılaca söylentileri ortaya atılmıştı. Vakıf arazide TOBB Üniversitesi'nin kurulabileceğini dile getirmişti.

acibadem-ito-bina2.jpg

Ebru ERDOĞAN / HABERTÜRK
[email protected]

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 6220 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim