• BIST 9010.63
  • Altın 2297.694
  • Dolar 32.3232
  • Euro 35.0564
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 23 °C
  • Bursa 25 °C
  • Antalya 22 °C
  • İzmir 23 °C

Acıbadem 42 milyon dolar yatırdı 'dijital hastane' düğmesine bastı

Acıbadem 42 milyon dolar yatırdı 'dijital hastane' düğmesine bastı
Acıbadem Sağlık Grubu, yakında açmaya hazırladığı 7 yeni hastanenin medikal ekipman ve sistemlerinin alımı için Siemens’le 42 milyon 250 bin dolarlık bir anlaşma imzaladı. Acıbadem Sağlık Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Aydınlar ve Siemens Türkiye

Acıbadem Sağlık Grubu, yakında açmaya hazırladığı 7 yeni hastanenin medikal ekipman ve sistemlerinin alımı için Siemens’le 42 milyon 250 bin dolarlık bir anlaşma imzaladı. Acıbadem Sağlık Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Aydınlar ve Siemens Türkiye Tıp Çözümleri Genel Müdürü Ufuk Eren, Siemens’in ürettiği çok yeni cihazların bir bölümünün Harvard, Mayo ve Clevland gibi ünlü hastanelerden önce, Türkiye’de Acıbadem Hastaneleri’nde kullanılacağını açıkladı.

YENİ HASTANELER YAKINDA: Siemens’in en son teknolojiye sahip medikal ekipmanlar, grup bünyesinde halen hizmet vermekte olan genel amaçlı 6 hastane, 7 tıp merkezi ve polikliniğe ek olarak, 2008 yılında hizmete girmesi planlanan Acıbadem Maslak, Beşiktaş (Fulya), Kayseri, Adana, Eskişehir Hastaneleri, Ataşehir Tıp Merkezi ve 2009 yılında açılacak Bodrum Hastanesi’ndeki radyoloji, kardiyoloji, kadın doğum ve nükleer tıp bölümlerinde hizmete sunulacak. Mehmet Ali Aydınlar, "Devam eden 7 projemiz var. Altısı gelecek yıl eylül ayına kadar hizmete girecek. Öyle sanıyorum ki, bundan daha fazlasını da, bu süre içerisinde satın almış olacağız" dedi.

MASLAK DİJİTAL HASTANE OLACAK: Acıbadem Sağlık Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Aydınlar, özellikle, kanser ve kalp alanında Siemens’in ürettiği en yeni ve yüksek teknoloji bazı özel cihazlar, belki de dünyada ilk defa ya da eş zamanlı olarak Acıbadem Maslak Hastanesi’nde kullanılacağını söyledi. Aydınlar, şöyle konuştu: "Maslak projesi çok farklı bir proje. Yaklaşık 40 bin metrekare kapalı alan üzerine kurulu. Maslak’ı dünyanın en iyi hastanesi yapacağım diyorum. Bu konuda iddialıyım. Tamamen dijital bir hastane olacak. Özellikle de kalp ve kanser konusunda dünyayla yarışan bir hizmet vereceğiz."

BİR KALEMDEKİ EN BÜYÜK ANLAŞMA: Siemens Türkiye Tıp Çözümleri Genel Müdürü Ufuk Eren ise, Acıbadem Sağlık Grubu ile yaklaşık 10 yıldır devam eden işbirliklerinin bu anlaşmayla çok önemli bir noktaya geldiğini söyledi. Eren, "Bildiğim kadarıyla, Türkiye’de, bir firmanın bir kalemde anlaştığı en büyük anlaşma" dedi.

Bu haber toplam 1532 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim