• BIST 9056.11
  • Altın 2300.965
  • Dolar 32.313
  • Euro 35.1123
  • Ankara 21 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Bursa 21 °C
  • Antalya 21 °C
  • İzmir 26 °C

Acıbadem, Bulgaristan'ın en büyük sağlık hizmet sunucusu oldu

Acıbadem, Bulgaristan'ın en büyük sağlık hizmet sunucusu oldu
Acıbadem'in Bulgaristan’ın en büyük sağlık sunucularından Tokuda Grup ve City Clinic Grup'u satın alması Bulgaristan Rekabeti Koruma Kurulu tarafından onaylandı ve hisse devri tamamlandı.

Acıbadem'in Bulgaristan'daki Tokuda Grup ve City Clinic Grup’u satın alması, Bulgaristan Rekabeti Koruma Kurulu tarafından onaylandı ve hisse devri anlaşması resmi olarak tamamlandı.

Şirketten yapılan açıklamada Acıbadem'in Bulgaristan’ın en büyük sağlık sunucularından Tokuda Grup ve City Clinic Grup’u satın almasının Bulgaristan Rekabeti Koruma Kurulu tarafından onaylandığı ve hisse devri anlaşması resmi olarak tamamlandığı bildirildi.

Acıbadem’in Bulgaristan’da gerçekleştirdiği satın almalara yönelik bugün Bulgaristan'da Grand Hotel Sofya’da hisse devri imza töreni ve basın toplantısı düzenlendi.

Türkiye, Bulgaristan, Makedonya ve Arnavutluk'tan basın mensuplarının katılımıyla gerçekleşen basın toplantısında, Acıbadem’in Bulgaristan’da yaptığı 125 milyon avroluk yatırımla birlikte artık Acıbadem City Clinic adıyla Bulgaristan’ın en büyük sağlık sunucusu olarak hizmet vereceği açıklandı.

Hisse Devri imza törenine Acıbadem Sağlık Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Aydınlar, City Clinic’in Yönetim Kurulu Üyesi Angel Angelov ve Tokuda Grup Yönetim kurulu Üyesi Arthur Stern katıldı.

Konuya ilişkin görüşlerine yer verilen Mehmet Ali Aydınlar, Bulgaristan'ın, Acıbadem'in yurt dışındaki 3. yatırım hamlesi olduğunu ifade etti.

Makedonya Üsküp’te, Acıbadem Sistina Hastanesi ile yurt dışındaki ilk yatırımlarını gerçekleştirdiklerini anımsatan Aydınlar, şunları kaydetti:

"Ardından Kuzey Irak Süleymaniye’de Faruk Medical City hastanesi hizmete girdi. Şimdi de Bulgaristan’da yine büyük bir yatırımla yurt dışı hamlelerimize devam ediyoruz. Bundan sonra Romanya ve Sırbistan gibi Balkan ülkelerine yatırım yapma düşüncemiz var. Ortadoğu ve Balkanlar'daki büyüme stratejimiz doğrultusunda büyük adımlar atıyoruz. Satın aldığımız 4 hastane ve 4 tıp merkezi ile Bulgaristan’da bir Türk markasıyla hizmet verecek olmaktan kıvanç duyuyorum. Bundan sonra Acıbadem, Bulgaristan’da 1 milyonun üzerinde hastaya nitelikli sağlık hizmeti sunuyor olacak. Bunu da günümüz sağlık sektöründe Bulgaristan’ın yeni parlayan yıldızı City Clinic Grup ve köklü geçmişi olan Tokuda Grup’un sektördeki gücü ve Acıbadem’in sağlıktaki 25 yıllık tecrübesi ve gücüyle birleştirerek, ortak bir sinerjiyle gerçekleştireceğiz."

Açıklamada, satın alma sonrası "Acıbadem City Clinic" markasıyla hizmet verecek olan grubun Yönetim Kurulu Başkanlığını, Acıbadem Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Aydınlar'ın, grubun Üst Yönetisi (CEO) görevini ise halihazırda aynı pozisyonda bulunan Ilian Grigorov yürüteceği bilgisi verildi.

- "Yakında, Avrupa’daki yeni yatırımlarımızla ilgili güzel haberleri sizlerle paylaşacağız"

Acıbadem Sağlık Grubu Yönetim Kurulu Başkanı ve Acıbadem City Clinic'in Yönetim Kurulu Başkanı olarak basın mensuplarına bir açıklama yapan Aydınlar, Acıbadem'in yalnızca Türkiye'nin değil, yaptıkları bu yatırımla Bulgaristan’ın da en büyük sağlık sunucusu olduklarını dile getirdi.

Aydınlar, bu yatırımların, Ortadoğu ve Balkanlar'daki büyüme stratejileri doğrultusunda attıkları adımlardan yalnızca birisi olduğuna dikkati çekti.

Yüksek kaliteli ve yüksek teknolojili sağlık hizmetlerine duyulan ihtiyacın farkında olan Acıbadem için bu anlaşmanın öneminin büyük olduğunu vurgulayan Aydınlar, "Bundan sonra Bulgaristan’ın çevre ülkeler için sağlıkta bir çekim merkezi olacağını vurgulamak isterim. Acıbadem olarak Bulgaristan’daki 4 hastane ve 4 tıp merkezini alarak bünyemizdeki hastane sayısını 22’ye tıp merkezi sayısını 17’e çıkardık. Yakında, Avrupa’daki yeni yatırımlarımızla ilgili güzel haberleri sizlerle paylaşacağız." değerlendirmesinde bulundu.

Aydınlar, Acıbadem’in sağlık hizmetlerinde uluslararası standartlarla hizmet verdiğini ve "Acıbadem kalitesi" algısını oluşturduğunu ifade etti.

Oluşturdukları bu kaliteyi, Acıbadem City Clinic markasıyla hızla Bulgaristan'a da taşıyacaklarını aktaran Aydınlar, "Kısa zamanda buradaki hastane ve tıp merkezlerimiz de Acıbadem kalitesiyle hizmet veriyor olacak. Bundan sonra yılda yaklaşık 1 milyon hasta, Bulgaristan'da da Acıbadem’in nitelikli sağlık hizmetlerinden yararlanacak." bilgisini verdi.

- "Yeni ve güçlü tıbbi hizmetler sunacağız"

Acıbadem City Clinic CEO’su Ilian Grigor ise Acıbadem’in bilgi birikiminin hizmetlerine hızlı bir şekilde yansıyacağını böylece yeni ve güçlü tıbbi hizmetler sunacaklarını belirtti.

Grigor, Acıbadem City Clinic olarak Bulgaristan'daki tıbbi hizmetlerin seviyesini daha da artıracaklarını, zira ülkede en üst seviyede hastanelerin bulunmasının diğer tıbbi tesislerin de gelişip büyümesi için ilgili şirketleri de motive edeceğine işaret etti.

Gelişim hedefleri doğrultusunda hastane binalarının yenileneceğini ayrıca yeni binalar inşa edileceğini aktaran Grigor, "Bunun yanı sıra odaklandığımız; onkoloji, kardiyovasküler hastalıklar, nöroloji ile anne ve çocuk sağlığı alanlarında özel hizmetler geliştireceğiz. Özellikli tıp teknolojileri ve kliniklere de ağırlık vereceğiz. Beyin tümörlerinde ışınlarla tedavi yapan Gamma Knife ve dünyanın en gelişmiş robotik cerrahi yöntemi olan da Vinci gibi ileri teknolojileri bulunduracağız. Ayrıca bu alanda, dünyadaki ileri merkezler şeklinde kurgulanacak Beyin Bilimleri Merkezi ve İnme Merkezi kuracağız. Bir de Bulgaristan’da büyük bir ihtiyaç olduğunu düşündüğümüz Organ Nakli Merkezi’ni de hayata geçireceğiz."

Bu haber toplam 17085 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim