• BIST 8989.95
  • Altın 2281.224
  • Dolar 32.3261
  • Euro 35.049
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Bursa 23 °C
  • Antalya 19 °C
  • İzmir 20 °C

Acıbadem Sağlık Grubu: "İddialar tamamen asılsız ve gerçek dışıdır!"

Acıbadem Sağlık Grubu: "İddialar tamamen asılsız ve gerçek dışıdır!"
"Bazı internet sitelerinde ve sosyal medyada yer alan 'Acıbadem Adana Hastanesi’nin 5. Kat Güney Cephesi’nde 34 odada 70 kadar IŞİD’li terörist tedavi ediliyor' şeklindeki iddialar, tamamen asılsız ve gerçek dışıdır!

 

 

ACIBADEM SAĞLIK GRUBU BASIN AÇIKLAMASI

 

İDDİALAR TAMAMEN ASILSIZ VE GERÇEK DIŞIDIR!

Bazı internet sitelerinde ve sosyal medyada yer alan “Acıbadem Adana Hastanesi’nin 5. Kat Güney Cephesi’nde 34 odada 70 kadar IŞİD’li terörist tedavi ediliyor” şeklindeki iddialar, tamamen asılsız ve gerçek dışıdır! Acıbadem’in marka değerini ve kurumsal itibarını zedelemeye yönelik bu tür iddiaların gerçekle hiçbir ilişkisi bulunmamaktadır.

Acıbadem Sağlık Grubu, 15 Haziran Saat 12.20 itibariyle, bu açıklamayı twitter hesabında yayınlayarak kamuoyunu bilgilendirmiştir.  

Bu iddialar neden gerçek dışıdır?

Fotoğraf Acıbadem’de çekilmemiştir!

Bazı internet sitelerinde haber olarak verilen bu iddialarda bir hasta fotoğrafı kullanılmıştır. Bu fotoğraf, kesinlikle Acıbadem’e ait değildir, Acıbadem Adana Hastanesi’nde çekilmemiştir! Fotoğraf 21 Mart 2014 tarihinde Niğde’de yaşanan ve medyaya yansıyan bir habere aittir. Bu haberden alınan fotoğraf, Acıbadem Adana Hastanesi ile ilgili iddiaların yer aldığı haberde kullanılarak kamuoyu yanlış yönlendirilmektedir.

34 oda bilgisi tamamen yanlıştır!

Acıbadem Adana Hastanesi’nin 5. Katında 34 oda bulunduğu ve burada 70 IŞİD’linin tedavi gördüğü bilgisi tamamen yanlıştır! Acıbadem Adana Hastanesi’nde hasta yatış katlarının her birinde 24 oda bulunmaktadır. Tüm hasta yatış katlarında toplam her biri tek kişilik olmak üzere 72 oda mevcuttur.  Dolayısıyla toplam hasta odası  72 olan hastanemizde  “70 IŞİD’li kişiye bakmak”  neredeyse yerli hasta bakılmadığı anlamına gelmektedir ki, bu da iddianın tamamen gerçek dışı olduğunu göstermektedir.

Hastanemizde yalnızca 1 yabancı hastamız bulunmaktadır!

70 kişinin bulunduğu iddiası gerçeği yansıtmamaktadır. Çünkü Acıbadem Adana Hastanesi’nde yatan yabancı uyruklu hasta olarak yalnızca bir bebek bulunmaktadır. Bebek hastamız da  prematüre olması nedeniyle Yeni Doğan Yoğun Bakım servisinde tedavi görmektedir.

Kamuoyunu doğru bilgilendirmek adına açıklamamızı yayınlayarak, göstereceğiniz hassasiyet için teşekkür ederiz.

Acıbadem Sağlık Grubu olarak objektif haber kriterlerinden uzak şekilde yansıtılan ve kamuoyunu yanlış bilgilendirerek kurumsal itibarımıza ve markamıza zarar veren bu tip haberlerde, her türlü hukuki hakkımızı saklı tutacağımızı belirtmek isteriz.

ACIBADEM SAĞLIK GRUBU

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 6410 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim