• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • Ankara 21 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Bursa 18 °C
  • Antalya 16 °C
  • İzmir 18 °C

Acıbadem Sağlık Grubu, yurtdışında büyüme yolunda önemli bir adım daha attı

Acıbadem Sağlık Grubu, yurtdışında büyüme yolunda önemli bir adım daha attı
Türkiye’nin önde gelen özel sağlık kuruluşu Acıbadem, yine bir ilk’e imza attı: 20 milyon Euro’luk bir yatırımla Makedonya’daki özel Sistina Hastanesi’ni bünyesine kattı ve böylece ...

Türkiye’nin önde gelen özel sağlık kuruluşu Acıbadem, yine bir ilk’e imza attı: 20 milyon Euro’luk bir yatırımla Makedonya’daki özel Sistina Hastanesi’ni bünyesine kattı ve böylece yurtdışına büyümenin ilk hamlesini Balkanlar’da gerçekleştirdi. Ortak olduğu Üsküp’teki hastanenin yeni adı; Acıbadem Sistina.

 

Hisselerinin yüzde 50,32’sini satın alarak, Makedonya’daki Sistina Hastanesi’ne ortak olan Acıbadem, özel hastaneler arasında yurt dışındaki en büyük sağlık yatırımını da gerçekleştirmiş oldu. Bu yatırımla Acıbadem, sağlık alanında Balkanlardaki diğer potansiyel yatırım, ortaklık ve işbirliklerinin de yolunu açtı.

 

Know-how anlaşmasından satın almaya…

 

Türkiye’de özel sağlık sektöründe edindiği 20 yıllık birikimini/know-how'ını çevre coğrafyada yapacağı stratejik işbirlikleriyle paylaşmayı hedefleyen Acıbadem Sağlık Grubu, bu bağlamda ilk adımını geçen yıl yine, Sistina Hastanesi ile atmıştı.

 

Sistina Hastanesi ile Acıbadem Sağlık Grubu’nun ilk işbirliği temasları, 2010 yılının Ağustos ayında başladı ve 2010 yılının Kasım ayında imzalanan know-how anlaşmasıyla daha da genişletildi. Tıbbi, hemşirelik ve idari bileşenleri olan bu anlaşma kapsamında Sistina'nın hekim, hemşire ve diğer sağlık profesyonellerine Acıbadem hastanelerinde eğitim ve gelişim olanakları tanındığı gibi, Acıbadem’in hekim ve hemşireleri yerinde eğitim için Üsküp’e gittiler. Ayrıca teknolojik altyapının geliştirilmesi ve kullanımıyla ilgili tecrübeler de paylaşıldı.

 

Know-how paylaşımı sürecinin karşılıklı başarıyla ilerlemesi sonucunda Acıbadem ile Sistina arasındaki işbirliğinin resmi bir iş ortaklığına dönüştürülmesi gündeme geldi ve nihayet Ekim 2011 itibariyle Acıbadem, Sistina Hastanesi’nin hisselerinin yüzde 50,32’sini satın aldı. Böylece Makedonya’daki nitelikli sağlık hizmetini daha da geliştirme yolunda önemli bir adım atılmış oldu.

 

acibadem-sistina.jpg

 

Makedonya’da da ilk’ler gerçekleşecek

 

Sistina, Üsküp’te 2001 yılında kadın hastalıkları, doğum ve tüm bebek alanlarında hizmet vermek üzere kuruldu. Zaman içinde öncü uygulamalarıyla dikkat çeken ve geçtiğimiz 10 yıl içinde büyüyerek, Makedonya’nın en modern ve saygın özel hastanesi haline gelen Sistina, Acıbadem Sağlık Grubu’nun deneyimi sayesinde, bölgede daha da etkin hizmet verecek. Acıbadem desteği ile Sistina, bölgesinde kanser hastalıklarının da tanı ve tedavisinde lider konumuna gelecek. Sistina’da kurulmakta olan Kanser Merkezi’nde, kanserin tanı ve tedavisinde önem arz eden tüm unsurlar, Nükleer Tıp ve Radyoterapi altyapısı da dâhil olmak üzere hizmete sunulacak. Yine kurulmakta olan Merkezi Lojistik tesisleri ile sadece Sistina'nın değil bölgenin de önemli tedarik ihtiyaçları karşılanmış olacak.

                                 

Acıbadem dünya çapında bir marka olma yolunda

 

Acıbadem sağlık alanındaki geniş vizyonu ve yoğun bilgi birikimiyle kendi alanında lider bir grup olan Acıbadem’in Sistina Hastanesi’ni grup bünyesine katmasıyla attığı bu adım, tüm Balkanlardaki yeni yatırımlara da öncülük edecek ve benzer işbirliklerinin kapısını aralayacak.

 

Aynı zamanda kültürel ve tarihi bağları geliştiren bir adım

 

Acıbadem; bu yatırımı Türkiye’nin tarihsel ve kültürel bağlarının yoğun olduğu bir bölge olan Balkanlarda gerçekleştirerek sağlık alanında da manevi bir köprü kurmuş oldu.

Sistina Hastanesi’nin bulunduğu coğrafya, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün hayatının önemli bir parçası olması dolayısıyla da ayrı bir değere sahip. Atatürk’ün, 1896-1899 yılları arasında okuduğu Manastır Askeri İdadisi’nin bugün Makedonya sınırları içinde bulunması bu yatırıma güçlü bir manevi boyut daha kazandırıyor.

 

20. hizmet yılını kutlayan ve bu süre içinde sağlık alanında geliştirdiği  ‘entegre sağlık’ modeliyle dünyaya örnek olan Acıbadem, Sistina Hastanesi ile başlattığı ve global bir oyuncu olma yönünde attığı adımları sürdürmeye devam edecek.

Bu haber toplam 6016 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim