• BIST 9132.45
  • Altın 2324.75
  • Dolar 32.3712
  • Euro 34.9966
  • Ankara 21 °C
  • İstanbul 20 °C
  • Bursa 21 °C
  • Antalya 23 °C
  • İzmir 25 °C

Açıkta satılan dondurmaya dikkat edin!

Açıkta satılan dondurmaya dikkat edin!
AESOB Başkanı Sevimçok: "Nerede ve nasıl üretildiği bilinmeyen dondurmalardan uzak durun"

ANTALYA (AA) - Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AESOB) ve Pastacılar Odası Başkanı Abdullah Sevimçok, açıkta satılan dondurmalara karşı uyarılarda bulundu.

Sevimçok, yaptığı yazılı açıklamada, sıcak yaz günlerinin olmazsa olmazları arasında yer alan dondurma konusunda vatandaşı uyararak, nerede ve nasıl üretildiği bilinmeyen dondurmalardan uzak durulması gerektiğini bildirdi.

Özellikle mahalle ve cadde aralarında, ehil olmayan kişilerin işyerlerinde üretilerek açıkta satılan dondurmanın sağlık açısından ciddi tehlike oluşturduğunu kaydeden Sevimçok, dondurmanın ana maddesinin süt olduğunu ve sütün de en çok ve en çabuk bakteri üreten gıdalardan biri olduğunu belirtti.

Bu yüzden kontrollü ve hijyenik şartlarda üretilerek ana işi bu olan esnaf dükkanlarında satılan dondurmalardan alınması gerektiğini ifade eden Başkan Sevimçok, açıklamasına şöyle devam etti:

"Açıkta satılan dondurmalar hijyenik şartlarda hazırlansa bile, külaha yerleştirilmesinde kullanılan kaşık, özel solüsyonun içinde tutulmadığı için mikroorganizmaların yuvası haline gelir ve kaşık üzerinde üreyen bakteriler her kaba daldırılıp çıkarıldığında dondurmaya bulaşır. Dönerci, fırıncı, kuruyemişçi, büfeci gibi yerlerin önünde dondurma tezgahı olmamalı, herkes erbabı olduğu işi yapmalı."

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Bu haber toplam 3290 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim