• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Bursa 13 °C
  • Antalya 17 °C
  • İzmir 15 °C

Acil durumda başkasının yeşil kartıyla tedaviye ceza yok

Acil durumda başkasının yeşil kartıyla tedaviye ceza yok
Mahkeme heyeti, kamu kurum ve kurumlarının zararına dolandırıcılık suçunun unsurları oluşmadığı gerekçesiyle CMK'nın 223/2-a maddesi uyarınca 3 sanığın da beraatlerine karar verdi

Adana'da şeker komasına girince başka bir kadının yeşi kartıyla hastaneye yetiştirilip hayata döndürülen 5 çocuk annesi Zekiye Eren (49) ile kendisini hastaneye götüren oğlu ve yeşil kartın sahibi, haklarında 'başkasının kartıyla devleti dolandırmak' suçundan 7'şer yıla kadar hapis cezası istemiyle açılan davadan beraat etti.

19 Mayıs Mahallesi'nde oturan Zekiye Eren, 24 Kasım 2010'da şeker komasına girdi. Züccaciyecilik yapan eşi Fahrettin Eren'in Bağ-Kur'dan SGK'ya geçiş için yaptığı başvurunun kayıtlara aktarılmaması üzerine oğlu Abdullah (26), 10 çocuk annesi Zübeyde Almaz'ın (38) Yeşil Kartı'nı alarak annesini Devlet Hastanesi'ne götürdü.

ŞEKERİ 750'YE ÇIKTI
Şeker komasında olan Zekiye Eren Acil Servis'te yapılan muayene sonucunda hayata döndürüldü. 750'yi bulan şeker yüzünden vücudunun bazı yerlerinde oluşan yaralar nedeniyle Eren, Adana Kadın ve Doğum Hastanesi'ne sevk edildi. Burada yapılan muayenenin ardından doktor ilaç yazarken yeşil martın Eren'e ait olmadığını belirleyip Yüreğir Kaymakamlığı'na ve Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunuldu.

7'ŞER YIL HAPİSLERİ İSTENDİ
Yeşil Kart Bürosu, yaşları 8 aylık ile 20 yaş arasında 10 çocuk annesi olan Zübeyde Almaz'ın yeşil kartını iptal ederken Cumhuriyet Savcısının, Almaz, Almaz'ın yeşil kartını kullanan Zekiye Eren ve oğlu Abdullah Eren hakkında Adana 2'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde ?Kamu Kurum ve Kuruluşlarının zararına dolandırıcılık' suçundan 7'şer yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılması istemiyle açtığı davanın ilk duruşmasında karar verildi.

'SUÇ OLDUĞUNU BİLMİYORDUK'
Yeşil kartını acil hasta olan akrabasına verip hayatının kurtulmasına yardımcı olurken sanık olan Zübeyde Almaz, olay günü Abdullah Eren'in gelerek annesinin rahatsız olduğunu belirterek yeşil kartı istediğini söyledi. Almaz, "Ben de suç olduğunu bilmediğim için verdim. Zekiye de bu sırada baygın haldeydi" dedi. Annesini, akrabalarının yeşil kartıyla hastaneye götürmekle suçlanan Abdullah Eren, annesinin şeker komasına girdiğini belirterek, "O anda telaşla Zübeyde Almaz'ın yeşil kartını alıp annemi hasteneye yetiştirdim. Ancak tedaviye başlamadan kartın anneme ait olmadığını anladılar" diye ifade verirken akrabasının yeşil kartıyla hayata dönen Zekiye Eren de, olay sırasında rahatsız olması nedeniyle kendinde olmadığını söyledi.

BERAAT VERİLDİ
Mahkeme heyeti, kamu kurum ve kurumlarının zararına dolandırıcılık suçunun unsurları oluşmadığı gerekçesiyle CMK'nın 223/2-a maddesi uyarınca 3 sanığın da beraatlerine karar verdi.

Neşet KARADAĞ

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3507 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim