• BIST 9456.53
  • Altın 2496.393
  • Dolar 32.5976
  • Euro 34.8183
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Bursa 19 °C
  • Antalya 21 °C
  • İzmir 21 °C

Acil nöbetlerinde yüzde 50 ücret artışı hastanelerde uygulanmıyor!

Acil nöbetlerinde yüzde 50 ücret artışı hastanelerde uygulanmıyor!
Sağlık-Sen İzmir Şube Başkanı Op. Dr. Recep Atçı, sendikalarının bir kazanımı olan acil sağlık hizmetlerinde tutulan nöbetlerinde yüzde 50 ücret artışı uygulamasının İzmir’deki bazı hastanelerde hala ödenmediğini söyledi.

Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikası (Sağlık-Sen) İzmir Şube Başkanı Op. Dr. Recep Atçı, 2014-2015 yıllarını kapsayan toplu sözleşmede acil sağlık hizmeti veren ve ameliyathanede çalışan doktorlara yüzde 50 oranında ücret artışı yapılmasının Sağlık-Sen’in bir kazanımı olarak imza altına alındığını hatırlattı. Bu kazanımın İzmir’deki sağlık sisteminin başında bulunan genel sekreterlerin keyfi uygulamalarına takıldığını ifade eden Atçı, şöyle konuştu:

"Sağlık-Sen’in bir kazanımı olarak 1 Ocak’tan itibaren acil servis ve ameliyathanelerde çalışan doktorlara yüzde 50 nöbet ücreti artışı sağlanmıştır. Ancak hem acil servislere hem de ameliyathanelere hizmet veren cerrahi nöbet tutan hekimlere bu ücret şu ana kadar yansıtılmamaktadır. Yaklaşık sekiz ay geçmesine rağmen İzmir’in sağlık yöneticileri hala Sağlık Bakanlığından görüş beklemektedir. Acil servise gelen en basitinden bir bıçaklanma vakasına nöbet tutan cerrahlar müdahale etmektedir. Acil servis hizmeti veren hekimlerin yaptıkları açıkça ordadır. Durum bu kadar net olmasına rağmen bazı hastanelerde acil hastalar için nöbet tutan cerrahlara yüzde 50 acil servis nöbeti ücretinin şu ana kadar yatırılmamış olması büyük tepki çekmektedir."

İzmir’de sağlık yönetimindeki genel sekreterlerin uygulamalarında tutarsızlıklar olduğunu öne süren Atçı, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Aktif nöbet tutan cerrahlara bu paranın ödenmemesi, Sağlık Bakanlığı’ndan görüş beklenmesi akıl alır gibi değildir. Acil hizmeti veren, acil ameliyatlar yapan hem de ameliyathanelerde çalışan cerrahların bu kanundan yararlanmalarına rağmen görüş beklendiğinin söylenmesi, bazı hastanelerde bu artış ödenirken bazılarında ödenmemesi kabul edilebilir gibi değildir. Bazı hastanelerde anestezi uzmanları bu artışı alırken cerrahlar yüzde 50 nöbet artışı ücretini alamamaktadır. Bu kadar açık bir kanunun Sağlık-Sen kazanımının sekiz aydır yorumlanamaması bir yönetim faciasıdır."

Bu durumun acilen düzeltilmesini beklediklerini dile getiren Atçı, aksi halde nöbet tutan cerrahların acil hastalara desteği ve acil ameliyatlara müdahalesi ile ilgili eylem planlarının mevcut olduğunu, böylesi bir durumda bütün sorumluluğun genel sekreterlere ait olacağını ifade etti.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3459 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim