Sağlık Aktüel
23 Mayıs 2012 Çarşamba
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
04 Şubat 2012 Cumartesi 09:19

Acil servis 'havuz problemi' haline geldi

Acil servisler, hiçbir işlemden ücret alınmaması nedeniyle hasta akınına uğrayınca, Sağlık Bakanlığı değişikliğe gitti. Sağlık Uygulama Tebliği ile acil servise girdikten sonra ‘durumu ...

Acil servisler, hiçbir işlemden ücret alınmaması nedeniyle hasta akınına uğrayınca, Sağlık Bakanlığı değişikliğe gitti. Sağlık Uygulama Tebliği ile acil servise girdikten sonra ‘durumu acil görülmeyen hasta’lardan ücret alınması yönünde düzenleme yapıldı. Ancak bu düzenleme, hastanelerde karmaşayı da beraberinde getirdi. Hangi hastanın acil sayılması gerektiği konusunda tartışmalar başladı. OHSAD’ın (Özel Hastaneler ve Sağlık Kuruluşları Derneği) hastaneler arasındaki iletişimi sağlayan forum sayfası, bu tür mesajlarla doldu.

Yeni uygulamaya göre hastanın acile geldikten sonra durumunun acil olmadığının anlaşılmasıyla, ‘yeşil alan’ uygulaması devreye giriyor ve hastadan ücret alınması gündeme geliyor. Forumda şu tür notlar göze çarpıyor:
“Bu yeşil alan konusunda gerçek bilgisi olan bir Allah’ın kulu bir hasta geldiğinde sırasıyla ne yapıldığını bir formüle etsin lütfen. Herkes farklı uygulamalarla işi çorbaya çevirdi” (Bir sağlık sektörü sorumlusu)
“Katkılarınızı esirgemeyin lütfen. Belki işe yarar da bu kargaşadan kurtuluruz.”
“Başbakanlık genelgesinde acil servislerde hiçbir şekilde ücret alınamayacağından hareketle veznelerin ve yazar kasaların kaldırılması zorunlu.... Bu durum vezne ve yazar kasa olmadan nasıl olacak merak ediyorum. Şimdi hangi mevzuata uygun hareket edelim. Anlayan varsa lütfen bana anlatabilir mi?”

Bakanlığın acil yol haritası
Sağlık Bakanlığı ise karmaşayı acil yol haritasını içeren genelge ile aşmaya çalışıyor. Genelgede hangi durumlarda, hastaların acil kabul edilmeyeceği anlatıldı:
ACİL VAKA: “Acile gelen travma vakaları, hastaneye yatışı yapılan vakalar, tıbbi müdahale gerektiren vakalar, müşahede altına alınan vakalar, sevkle gelen veya sevk edilen vakalar...” Bu vakalardan, acil serviste gördükleri hizmetler için hiçbir ücret talep edilemeyecek.
ACİL OLMAYAN VAKALAR: Bunun dışındaki hastalar ‘Yeşil alan’ kapsamında kendisinden ödeme yapılması talep edilecek. Yüksek risk taşımayan ağrılar, düşük riskli hastalık öyküsü, hayati bulguları stabil olan hastada her türlü basit belirti, basit yaralar, basit kesiler, genel durumu iyi olan davranışsal ve psikolojik bozukluklar acil kabul edilmeyecek. 

HACER BOYACIOĞLU

Kaynak:
Bu haber toplam 6142 defa okunmuştur
YORUMLAR
tanım açık denetim artmalı
Acil çalışanı
Burda kargaşa olacak bir durum yok sadece insanlar işine geldiği gibi yorumluyor. Özellikle eskiden durum tanımı somut örneklerle genelgede açıklanmış daha ne olacak her hastayı sağlık bakanlığımı muayene edip acil yada değilsin diyecek. Doğru gönderin sağlık bakanlığı hastanelerine yolamadığınız garibanları ne de olsa orda çalışanlar bakmak zorunda sizin arkanızda ağa babalarınız var
06 Şubat 2012 Pazartesi 09:15
212.175.171.2
ACİL HASTA YA ACİL TEDAVİ
Vatandaş BEKİR
-- Yapılan değişikliklerle içinden çıkılamaz hale gelen acil servislerde yapılacak en güzel çözüm.
Acil servise gelen tüm hastaları Sağlık Bakanlığına havale etmektir. Ambulansların sayısı artar ama En güzel tedavi Sağlık Bakanlığımız tarafından yapılacak olan tedavidir.
04 Şubat 2012 Cumartesi 10:33
95.6.9.67