• BIST 9142.4
  • Altın 2325.105
  • Dolar 32.3778
  • Euro 35.0091
  • Ankara 21 °C
  • İstanbul 20 °C
  • Bursa 21 °C
  • Antalya 23 °C
  • İzmir 25 °C

Acil serviste doktora dayak

Acil serviste doktora dayak
Darp raporu için acil servise gelen 4 kişi küfürlü konuşmamalarını isteyen kadın doktora saldırdı. Doktor canını zor kurtarırken saldırganlar acil servisi savaş alanına çevirdi.

İLKER AKGÜNGÖR

Sağlıkta durmayan şiddetin kurbanı bu kez GOP Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servis Doktoru R.B.Y. oldu. Görgü şahitlerinin anlattığına göre geçtiğimiz perşembe gecesi darp raporu almak için gelen bir kadın hasta ve 3 yakını acil serviste küfretmeye başladı. Nöbetçi olan kadın doktor R.B.Y. hasta ve yakınlarını küfretmemeleri için uyardı. Uyarıya sinirlenen hasta ve 3 yakını doktora saldırdı. Doktor R.B.Y. aldığı darbeler ve sıyrıklar sonrası güvenlik görevlilerinin yardımıyla kaçarak kurtuldu.

Acil servis kapandı

Hastane yönetimi hemen Sağlık Bakanlığı'na şiddet olaylarının bildirildiği 'Beyaz Kod' çağrısı yaptı. Ancak polisler gelene kadar hasta ve 3 yakını acil servisi tamamen dağıttı. Servisteki bilgisayarlardan, masalara koltuktan tıbbi gereçlere kadar bir çok eşya kullanılamaz hale geldi. Saldırı yüzünden GOP Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisi Cuma günü hizmet veremedi. Saldırıya uğrayarak darp edilen kadın doktor R.B.Y. ise adli rapor aldı. Polis tarafından gözaltına alınan saldırganların ifadesi alındı.

'Sesten bile ürküyoruz'

Doktorların yazıştığı bir forum sitesinde ismini açıklamak istemeyen bir doktor yaşadıklarını şöyle anlattı: "Bunlar sadece medyaya yansıyan kısmı.

İstanbul'da bir devlet hastanesinde kargaşa anında doktorlara saldırı oluyor diye beyaz önlüğümüzü giyemeden sivil olarak hasta bakmayı sürdürüyoruz. En ufak bir kapı çarpma sesinden korkar olduk. Her nöbet en az bir doktorun üzerine yürüyorlar. Hasta yakınlarının "gebersin doktorlar her şeyi hak ediyorlar" diye bağırışları arasında hasta bakmaya çalışıyoruz. Mesleğe başlayalı bir ay olmadan soğudum doktorluktan."

'Biz sizi koruyamıyoruz, siz kendini koruyun' mesajı

Bursa Şevket Yılmaz Eğitim Araştırma Hastanesi'nde ise artan şiddet olayları üzerine doktorlara tedbir amaçlı savunma eğitimi verileceği öğrenildi. Hastane yönetimi tarafından doktorlara gönderilen kısa mesajda "Hastane çalışanlarımızın ihtiyacına binaen silahlı ve silahsız saldırılara karşı yakın savunma eğitimi verilecektir. Katılmak isteyen hekimlerimizin 4292 no'lu telefonu aramaları rica olunur" denildi. Doktorlara Ata Sporları Federasyonu Bursa il Başkanı Tuncay Meriçli tarafından temel savunma teknikleri öğretilecek. 16 ve 31 Ekim'de hastane içindeki mescitte verilecek derslerde doktorlar 40'ar kişilik grup halinde eğitim alacak. Daha önce başka hastaneler personeline savunma eğitimi aldırmış ancak Türkiye Tabipler Birliği doktorların şiddete şiddetle karşılık veremeyeceğini belirterek tepki göstermişti.

--1087459.jpg

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2353 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim