• BIST 9093.58
  • Altın 2324.208
  • Dolar 32.3676
  • Euro 34.9781
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 21 °C
  • Bursa 23 °C
  • Antalya 26 °C
  • İzmir 22 °C

Açken egzersiz yapın

Açken egzersiz yapın
Amerikalı fitness eğitmeni Tony Hill boş bir mide ile yapılan egzersizin çok etkili olduğunu belirterek ekledi: Yağ yakmak için antrenman sırasında ve sonrasında birkaç yudum ...

Amerikalı fitness eğitmeni Tony Hill boş bir mide ile yapılan egzersizin çok etkili olduğunu belirterek ekledi: Yağ yakmak için antrenman sırasında ve sonrasında birkaç yudum kahve için! Akşam saatlerinde meyve de dahil olmak üzere kesinlikle karbonhidrat tüketmeyin!

Son dönemde rol aldığı 'Kuzey Güney' dizisinde baklavalı karın kaslarıyla dikkat çeken Kıvanç Tatlıtuğ'un fitness eğitmeni Tony Hill; mükemmel bir vücuda sahip olmanın tüyolarını verdi. Hill, Tatlıtuğ için nasıl bir çalışma yaptıklarını da anlattı.
Doğru egzersizler ve beslenme programıyla herkes istediği vücuda kavuşabilir mi?
Bu mümkün ancak tek başına yeterli değil. Bu işe zihniniz ve kalbinizle de inanmanız gerekiyor. İyi bir vücuda sahip olmak zor bir iştir; disiplin gerektirir.
Hiç spor yapmamış birini belli bir tempoya alıştırmakta zorlanıyor musunuz?
Daha önce hiç fitness yapmamış birinin uzman bir koça ihtiyacı vardır. Çünkü kendi potansiyeliyle ilgili fikri yoktur. Bunun iyi tarafı da var, kötü tarafı da. İyi tarafı, büyük bir azimle bu işe başlanmasıdır. Kötü tarafı ise istenilen sonucun beklenilen zamandan daha uzun sürede alınmasıdır.

SIKI KALÇA İÇİN ÇÖMELİN
Kadınlar sıkı bir kalçaya sahip olmak ister. Onlara neler önerebilirsiniz?
Mükemmel bir kalça için tüm vücudu anlamak ve diğer bölgeleri de (kollar, göğüs, sırt, omuz) çalıştırmak gerekir. Kalçanızı şekillendirmek için çömelme, şınav gibi basit egzersizler yapabilirsiniz. Ayrıca besleme programı da önemli.

DÜŞÜK KALORİ ALMAYIN
Düz bir karın için neler yapmak gerekiyor peki?
Karın karmaşık yapıya sahip bölgelerdendir. Burada odaklanmanız gereken en önemli şey doğru beslenmedir. Hepimiz karın kaslarına sahip olabiliriz ancak onları görmek zordur çünkü üzerleri yağla kaplıdır. Düz bir karın için aşırı sıkı diyetler yapmayın, günlük almanız gereken kalori miktarının altına düşmeyin.
Kadınlar size hangi taleplerle geliyor?
Basenlerini eritmek ve kalçalarını kaldırmak, sonra da kollarını şekle sokmak istiyorlar. Ne çok cılız, ne de heybetli görünmek istiyorlar. Ağır egzersiz programlarından kaçınıyorlar.
Yağın etkili yakımı için neler yapılabilir?
Antrenman sırasında ve sonrasında kahvenizden birkaç yudum almanız yağ yakmanıza yardımcı olur. Tabii kafein hassasiyeti olan kişilerin kahveden uzak durması gerekiyor. Boş bir mide ile yapılacak antrenman da etkilidir. Gün içerisinde 30 dakika kardiyo yapılmalı; sabah saatleri bunun için en iyi zamandır. Kardiyo yaparken bir aletten diğerine geçmemek ve 30 dakikanızı aynı aletle tamamlamak da önemli. (Cosmopolitan)

ASKERİ KAMP DİSİPLİNİYLE ÇALIŞTI
Kıvanç Tatlıtuğ'u nasıl çalıştırdınız, anlatır mısınız biraz?
Kendisine öncelikli olarak askeri kamp disiplininde bir eğitim uygulandı. Onun vücut gelişimine ve değişimine uygun bir grup egzersiz hareketi seçildi ve ona göre bir program hazırlandı. Egzersizler basit, çeşitli ve mutlaka spor salonu atmosferi gerekmeden yapılabilecek hareketlerdi.

ONUN GİBİ OLMAK İSTİYORUZ
Diyet programı da uygulandı mı?
Bu noktada devreye işin uzmanı olan eşim Karen Hill girdi. Onun istediği değişimi sağlayacak sağlıklı bir beslenme sistemi hazırladı. Karen, Kıvanç'ın sağlıklı şekilde yağ yakabilmesi için haftalık beslenme programı boyunca ona eşlik etti ve yediklerini kontrol altında tuttu.
Size gelip "Kıvanç gibi görünmek istiyorum" diyenler oldu mu?
Evet, oldu. Onlara bire bir onun gibi görünmeseler de iyi bir vücuda sahip olabilmelerinin mümkün olduğunu söyledim. Bu uğurda sabırlı olmak şart!

BUNLARI UNUTMAYIN!
Fitness ile birlikte beslenme programınızı da değiştirin.
Akşam saat 17.00'den sonra kesinlikle karbonhidrat tüketmeyin. Meyveyi gün içinde yiyin.
Düz bir karına sahip olmak istiyorsanız, alkolün en büyük düşmanınız olduğunu aklınızdan çıkarmayın!
Sabırlı olun ve daima egzersiz programınıza sadık kalmaya çalışın.


 

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 8655 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim