• BIST 9079.97
  • Altın 2308.099
  • Dolar 32.3328
  • Euro 35.0976
  • Ankara 19 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Bursa 21 °C
  • Antalya 18 °C
  • İzmir 22 °C

Actavis, İrlandalı Warner Chilcott’u 8.5 milyar dolar’a satın aldı

Actavis, İrlandalı Warner Chilcott’u 8.5 milyar dolar’a satın aldı
Actavis, İrlandalı Warner Chilcott’u 8.5 milyar Dolar’a satın alarak ilaç sektörünün en önemli oyuncularından biri konumuna oturdu.

2013 yılı ortak gelirlerinin 11 milyar Dolar olması beklenen birleşmenin ardından yeni şirket, Amerika’nın en büyük 3’üncü uzman ilaç şirketi oldu.

Actavis ve Warner Chilcott’un 8.5 milyar Dolar değerindeki birleşmesinin ardından bugün yapılan açıklamada, 2013 yılında ortak gelirin 11 milyar Dolar’a ulaşması beklenen yeni şirketin yılda 3 milyar Dolar gelir elde etmesi hedefleniyor. Birleşmenin ardından uluslararası lider uzman ilaç şirketi konumuna oturan Actavis, Kadın Sağlığı, Üroloji, Gastroentroloji ve Dermatoloji ürünlerine odaklanacak.

Actavis CEO’su Paul Bisaro, satın alım işlemlerinin tamamlanmasının ardından yaptığı açıklamada, Actavis ve Warner Chilcott’un birleşmesiyle lider bir uzman ilaç şirketi oluşturduklarını belirterek, özellikle Kadın Sağlığı ürünleriyle uluslararası sağlık ihtiyaçlarını karşılamaya hazır bir konuma oturduklarını söyledi. Birleşmenin ardından Kadın Sağlığı, Üroloji, Gastroentroloji ve Dermatoloji alanlarındaki ürün portföylerinin ikiye katlandığını açıklayan Bisaro, piyasaya sunulmak üzere 25 ürünlerinin hazır beklediğini belirtti. Paul Bisaro, Actavis’in güçlü uluslararası operasyon ekibinin yeni şirketin entegrasyon çalışmalarına başladığını söyledi ve sözlerine devam etti; ‘Uluslararası operasyon ekibimizle birlikte, genişleyen ürün portfyümüzün mevcut pazarlada pazarlanmasını, artan AR&GE kapasitemiz ve hazırda bekleyen ürünlerimizle Actavis’in büyümesini ve tüm paydaşlarımız için değer yaratmasını hedefliyoruz.’ ifadelerini kullandı.

Actavis Türkiye Genel Müdürü Ali Toker, birleşmenin Türkiye’de yürüttükleri başarılı operasyonları büyüteceğini açıklayarak, genişleyen ürün portföyleriyle Türk sağlık sektörüne daha hızlı ve zamanında hizmet ulaştırabileceklerini söyledi. Artan uluslararası gücü ve AR&GE kapasitesiyle sağlık hizmetlerinin her aşamasında paydaşlarına sunduğu desteği de artırdıklarını belirten Toker, stratejik hedefleri doğrultusunda organik ve inorganik büyümeyle beraber önümüzdeki 5 sene içerisinde Türkiye'de de pazarın lider şirketlerinden biri olmayi hedeflediklerini açıkladı.

Actavis ve Warner Chilcott birleşmesi, Actavis’in uzun dönemde stratejik olarak hedeflediği lider uluslararası uzman ilaç şirketi olmasının en önemli adımlarından ilkini oluşturuyor. Actavis yönetimi tarafından hızlı bir entegrasyon stratejisiyle yürütülmeye başlanan süreç, organik büyüme ve hızlı sinerji hedefliyor. Warner Chilcott’la birleşmesinin ardından hızla büyüyen Actavis, 60’tan fazla ülkede ticari operasyonlarını yürütürken, sektörün pazara en güçlü ürün sunan şirketi konumuna geldi. 

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3010 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim