• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Bursa 15 °C
  • Antalya 19 °C
  • İzmir 16 °C

A'dan Z'ye güzellik sözlüğü

A'dan Z'ye güzellik sözlüğü
Bahara geçiş dönemindeyiz. 2010 ilkbahar-yazında güzellikle ilgili yeni trendlerin ne olduğunu merak ediyorsanız, A’dan Z’ye hazırladığımız rehberimiz size yol gösterecek.

AÇAIBERRY
Güzellik dünyasının son gözdelerinden biri Açaiberry meyvesi. Amazon Yağmur Ormanları’nda yetişen Açaiberry, cevizden 12 kat, yaban mersininden 24 kat ve iddialı antioksidan kaynağı kırmızı şaraptan ise 30 kat daha fazla antioksidan içeriyor. Dr. Mehmet Öz’ün de Ofrah Winfrey’in programında sağlıklı yaşam ve sağlıklı zayıflama için tavsiye ettiği Açaiberry, nemlendiricilerde de kullanılıyor. Coffeberry meyvesi de tıpkı Açaiberry’nin özellikleriyle aynı amaca hizmet ediyor.

BOTOKS
Botoks, kırışıklıklara galip gelmek ve zamanı tersine çevirmek için başvuracağınız yöntemlerden biri. Eğer iğneden korkuyorsanız yerine botoks etkili bir krem kullanabilirsiniz.

CİLT ANALİZİ
Bir güzellik uzmanının gözüyle değerlendirmenin ötesine geçin ve artık 3 boyutlu dermatolojik analiz yaptırın. Analiz ünitesiyle bir dermatolog tarafından yapılan uygulama sonrası sonuç değerlendiriliyor ve size uygun krem ve yöntemler öneriliyor. Cildinizin röntgeni çekilip yorumlanıyor.

DEHİDRASYON
Dehidrasyon ya da susuzluk... Cildi canlı ve parlak tutmanın yolu ona istediği nemi sağlamaktan geçiyor. Bolca nem veren su bazlı bir üründen yardım almanızda fayda var.

EGZERSİZ
Egzersiz ruhunuzu ve enerji seviyenizi pozitif yönde destekler. Sabah yapılan egzersiz diğer saatlere oranla daha etkili. Eğer fazla yağ yakıcı bir egzersiz istiyorsanız öncelikle sıkılaştırıcı programlar, ardından da kardiyovasküler egzersizler, haftada bir tüm vücudu çalıştıracak metodları deneyin.

FONDÖTEN
Sadece mükemmel bir bitiş sağlamakla kalmıyor yüz kontürünüzün de belirgin olmasına yarıyor. Anahtarınız iki farklı ton olmalı. Ten renginize yakın olan doğal tonu göz altlarına, alnınıza, yüzünüzün orta noktasına ve ağız bölümünün hemen altına uygulayın. Bir ton koyusunu ise uç bölgeler için; elmacık kemiklerinin hemen altı, göz çukurları ve burnun alt kısmı. Bu bölgelere bir ton koyu fondöten uygulamak yüzünüzü daha ince gösterecektir.

GÜLÜN GÜCÜ
Güzellik ve gül... Ayrılmaz iki dost. Baş döndürücü kokusu parfümden duş jeline, peelingten el kremine kadar her yerde. Kısaca güzellik deyince akla gelen bu malzeme, hem masumiyeti hem seksiliği bir arada barındırıyor.

H2O=SU
Kimya derslerinden sadece formül olarak hatırladığımız H2O ya da diğer adıyla su, yaşamın ta kendisi demek. Vücudun yüzde 70’inin sudan oluştuğunu düşünürsek, gençlik sırrının da su olduğu daha net anlaşılır. Denizle ve içindeki canlılarla şimdi daha da dost olma zamanı. Deniz suyu, yosunu ya da çamuru… Bu formülü marka adı yapan H2O’nun ürünleri size gençlik vaad ediyor. 8 bardak suya eşdeğer nem sağlayan Oasis serisi, elinizin altında bulundurmanız gekenler listesinde olmalı.

IŞILTI
Dönem dönem mat, dönem dönem canlı renkler moda oluyor. Ama ışıltı hiçbir zaman cazibesini yitirmiyor. Özellikle pudra ve allıklarda bu yıl da ışıltılı olanlara devam.

İNCELME
İncecik bir silüet her kadının hayali. Bölgesel incelmeler için güzellik merkezleri farklı yöntemler uyguluyor. VelaShape bu yöntemlerden biri.

JEL ÜRÜNLER
Renksiz ve ciltle temas ettiğinde daha çabuk emilen, yağsız jel kıvamlı ürünleri kadınlar çok sevdi. Yüz yıkama jellerinden tutun da vücut inceltmeye kadar pek çok alanda güzelliğinize katkıda bulunan jel ürünler, uzun süre popülerliğini koruyacak.

KAPATICILAR
Sivilceler, lekeler, gözaltı morlukları gibi güzelliğe gölge düşüren sorunlar kapatıcılar karşısında gücünü yitiriyor. Stick formundaki kapatıcılar en kullanışlı olanları.

LAZER
Lazer yalnız sağlık alanında kullanılmıyor, güzelliğe de hizmet ediyor. Cilt lekelerinden arınmadan epilasyona kadar pek çok alanda kullanılıyor. İstenmeyen tüylerden kurtulmanın en kolay ve acısız yollarından biri lazer…

MEZOTERAPİ
Zamana direnmek mi istiyorsunuz? Mezoterapiden yardım alın. Vitaminler, mineraller ve antioksidanlar içeren yenileyici bir kokteyl olan mezoterapi, cildi korumaya, nemlendirmeye yardımcı oluyor.

OKSİJEN
20’li yaşların ortalarından itibaren akciğerleriniz, yüzde 10-27 arası solunumunu kaybetmeye başlıyor. Akciğerlerinize yeterli oksijeni sağlamak için günde yarım saat yürüyebilir ya da PowerBreathe gibi cihazlardan yardım alabilirsiniz. Bu tür cihazlar diyafram, göğüs kafesi bölgesindeki kasları çalıştırarak akciger kapasitenizi artırmanızı sağlıyor.

PEMBE
Yumuşak pembeler sakinleştirici, romantizmi çağrıştırıcı etkiye sahiptirler. Üstelik bu sezon her yerde varlar. Pembe bir ürün edinme zamanı.

RETİNOL
Retinol, cildinizin dolgunluğunu ve kırışıksız görünümünü borçlu olduğunuz kolajenin üretimini artırıyor. Daha yumuşak, dolgun ve kırışıklarla mücadele eden bir cilt arzu ediyorsanız retinol içerikli ürünler kullanmalısınız.

SPA
Görüntünüz kadar ruhunuzun da iyi olması gerekli. İç huzur, en az sağlıklı beslenme ve doğru ürünlerle takviye kadar cildinize katkı sağlıyor, zamana meydan okuyor. Rahatlatıcı aromatik yağların, deniz tuzlarının iyileştirici etkilerinden ve kokularından faydalanarak ruhunuzu dinlendirebilir, masajın etkisini ikiye katlayabilirsiniz.

TIRNAKLAR
Bakımlı, sağlıklı ve güzel tırnaklar için bir kuaföre gidebilir ya da evde kendiniz de manikür yapabilirsiniz. Bu yıl lacivert, yeşil, mavi gibi ojeleri sürecek cesaretiniz yoksa biraz ışıltılı koyu bir renk denemelisiniz.

UV KORUMA
Dışarıda hava ister dondurucu soğuklukta olsun ister kavuracak kadar sıcak, sizin vazgeçmemeniz gereken tek şey UV ışınlarından korunmak olmalı. Çünkü bu ışınlar cilde zannettiğinizden de fazla zarar veriyor. Cildinizi SPF içeren günlük bir nemlendiriciyle korumayı ihmal etmeyin.

ÜZÜM
Antioksidan içeren üzüm, çekirdek olarak tüketildiğinde vücuda doğal olarak gençlik aşılıyor. Bunu üzüm içerikli kremlerle de desteklerseniz cildinizde ışıltıyı da garantilersiniz.

VİTAMİN
Yiyeceklerden yeteri kadar vitamin alamıyorsanız, vücut direncinizin düşmemesi için vitaminlerden destek almalısınız.

YEŞİL
Yeşil renk sonbaharın anahtarıydı. Bahar için de aynı kural geçerli. Yeşil ojeler, yeşil farlar, yeşil kıyafetler… Üstelik her tonu… Ayrıca yeşil çay içerikli ürünler de antioksidan özellikleriyle vücuda ve cilde tazelik taşıyor.

ZEYTİNYAĞI
Akdenizli kadınların güzellik sırrı zeytinyağında saklı. Ciltten saça kadar pek çok alanda etkili olan zeytinyağını kozmetik sektörü uzun zaman önce keşfetti. Örneğin zeytinyağı içerikli şampuanlar saç dökülmelerini önlediği gibi saçın yapısını güçlendiriyor, ışıltı katıyor.
 

Bu haber toplam 1791 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim