• BIST 9079.97
  • Altın 2310.506
  • Dolar 32.336
  • Euro 35.0929
  • Ankara 19 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Bursa 21 °C
  • Antalya 18 °C
  • İzmir 22 °C

Adana'da bin 550 yataklı şehir hastanesi 2 yıl içinde bitecek

Adana'da bin 550 yataklı şehir hastanesi 2 yıl içinde bitecek
TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanı ve AK Parti Milletvekili Necdet Ünüvar, "Doğaya ve çevreye duyarlı, yüksek teknolojiyle donatılmış, bin 550 yataklı şehir hastanemiz tamamlandığında bu kenti sağlıkta lider yapacak" dedi.

Ünüvar, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Adana Şubesi tarafından bir restoranda düzenlenen toplantıda, Adana'nın 9 ayrı medeniyete ev sahipliği yaptığını, her medeniyetin de liderliğini yapan kentin, Avrupa, Afrika ve Ortadoğu'nun kesişim noktasında olduğunu anlattı.

Kentin çok etnik kimlikli bir şehir olduğunu ifade eden Ünüvar, konuşmasına şöyle devam etti:

"Bu kentin küresel bir şehir olduğunun da göstergesidir. Türkiye ulaşım kolaylığı endeksinde, Türkiye'de beşinci sıradadır. Bu gerçekten ürettiğiniz ürünün dünyaya sevki açısından çok önemli. Nüfus olarak Türkiye'de 6. sıradayız. Şu anda 2 milyon 200 bin nüfusumuz var. Kentimiz birçok sektörü bir arada barındıran önemli bir sanayi şehridir. 2002'den bu yana ihracatımız sürekli artıyor."

AK Parti döneminde Adana'ya yapılan yatırımları anlatan Ünüvar, 13 yılda eğitim, sağlık, ulaşım, tarım ve birçok alanda kente yatırımlar yapıldığını söyledi.

Kente hızlı trenin gelmesi için çalışmalarının devam ettiğini vurgulayan Ünüvar, şunları kaydetti:

"Mersin-Adana arasında hızlı trenle ilgili çalışmamız var. İhalesi ve yer teslimi yapıldı. Yakında müteahhit işleme başlayacak. Dört hat gidiş geliş ray döşenecek. Elektrik ve sinyalizasyon sistemi de bittikten sonra Adana-Mersin arasındaki hızlı tren seferi başlayacak. Bütün bu süreçler bittikten sonra 2018 başı gibi, inşallah hükümetimiz daha güçlü bir şekilde devam ederse ki edeceğine inancımız tam inşallah 2018'de hızlı trenle Adana'dan İstanbul'a kadar gidebiliriz. Adana hızlı tren hayaline inşallah erişmiş olacak."

- "Şehir hastanemizin yapımı devam ediyor"

Adana'da şehir hastanesinin yapımının gece gündüz devam ettiğini aktaran Ünüvar, hastanenin hizmete başlamasıyla kentin bölgenin sağlık merkezi haline geleceğini vurguladı.

Şehir hastanesi kompleksinin 6 hastaneden oluşacağını aktaran Ünüvar, "Şehir hastanemizin yapımı devam ediyor. Doğaya ve çevreye duyarlı, yüksek teknolojiyle donatılmış, bin 550 yataklı şehir hastanemiz tamamlandığında bu kenti sağlıkta lider yapacak" diye konuştu.

Şehir hastanesini 2 yıl içinde bitirmeyi planladıklarını vurgulayan Ünüvar, kompleksin hizmete girmesiyle yaklaşık 5 bin kişiye iş imkanı doğacağını da kaydetti.

Ünüvar, şehir merkezi ve ilçelerde yapımı devam eden devlet hastaneleri ile diğer yatırımlar hakkında da bilgi verdi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3093 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim