• BIST 9120.62
  • Altın 2325.019
  • Dolar 32.3529
  • Euro 34.9558
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 20 °C
  • Bursa 24 °C
  • Antalya 26 °C
  • İzmir 25 °C

Adana'da 'çakma' platin davası

Adana'da 'çakma' platin davası
Adana'da aynı özel hastanede biri kolu, diğeri ayağından ameliyat edilen iki kişiye takılan platinler kırıldı.

Adana'da aynı özel hastanede biri kolu, diğeri ayağından ameliyat edilen iki kişiye takılan platinler kırıldı.
Şaşkına dönen hastalardan 28 yaşındaki Olcay Çorok, kırılan platinin 'çakma' olduğunu iddia ederek, hastane yönetimi ve tıbbi cihazı satan firma hakkında suç duyurusunda bulundu.

Polis emeklisi Mustafa Yavuz ise üçüncü kez ameliyat edildiği Almanya'da doktorların kendisine "Adana kebabının şişi bile bu platinden daha kaliteli" diyerek, güldüklerini söyledi.

Mersin'in Bozyazı ilçesinde traktörün devrilmesi sonucu sağ kolu kırılan 2 çocuk babası Olcay Çorok, kaza geçirdiği günden bu yana 13 ay geçmesine rağmen halen iyileşemedi.

Çorok, ameliyat olduktan 7 ay sonra kolunda ağrı hissetmeye başladı. İlk önce Çukurova Devlet, daha sonra Numune Hastanesi'nde yaptırdığı kontrollerde iki kırık kemiğin kaynaması için takılan platinlerin kırıldığı belirlendi.

Çorok, kendini ameliyat eden doktora giderek durumu anlattı, o ise platinlerin kaynamadığını, ikinci bir ameliyatın ise mümkün olmadığını bildirdi. Ağrıları dayanılmaz hale gelen Çorok, bütün riskleri de göze alarak başka hastanede ikinci kez ameliyat oldu. Şu an ağrılarının kalmadığını bildiren dertli adam, ameliyat yapan doktorun kırıldığı için kolundan çıkarılan platinlerin "çakma" tabir edilen cinsten ve kalitesiz olduğunu söylediklerini bildirdi.

Çorok, kırılan bir kolun düzenli bakımla normal şartlarda iki ay içinde iyileşmesi gerektiğini ancak "çakma" platinlerin kırılmasından dolayı halen iş başı yapamadığını dile getirdi. Çorok, "Teyzemin oğlu 12 seneden beri ayağında platinle yaşıyor. Koluma yük binmediği halde bu platin nasıl kırılıyor. Sahte olunca kırılıyormuş. Bunca zamandır işsiz geziyorum, psikojim bozuldu." diye tepki gösterdi.

Sahte platinlerden dolayı ilk ameliyatı yapan hastane yönetiminden şikayetçi olduğunu ve konuyla ilgili Cumhuriyet savcılığına dilekçe verdiğini anlatan Çorok, "Mahkemeye verdim, dava açtım. Ameliyattaki hatayı platinlerin sahte olduğunu bildirdim. Platin hastanede, savcı incelemeye gönderdiğinde herşey ortaya çıkacak." dedi.

Aynı hastanede ayağından ameliyat geçiren emekli polis memuru Mustafa Yavuz ise kırılan ayağına takılan platinin kontroller sırasında eğildiğinin ortaya çıktığını söyledi. İkinci kez ameliyatla yeni platin takılan Yavuz, iyileştikten sonra alışveriş için gittiği mağazada pantolon denerken platinin kırılması sonucu yeniden hastaneye kaldırıldı.

Yavuz'un ayağının durumunun kötüye gitmesi üzerine Almanya'da yaşayan çocukları babalarını buraya götürdü. Üçüncü ameliyatı Almanya'da geçiren Yavuz, "Alman doktorlar bana 'Sizin Adana kebabının şişi bu platinin malzemesinden daha kaliteli' dedi. İnanın çok üzüldüm." diye konuştu.

Kendisine hastanede çakma platin takıldığını iddia eden Yavuz, konuyla ilgili Sağlık Bakanlığı'na şikayette bulunduğunu bildirdi.

Özel hastane yöneticileri, hastalara takılan platinin bir medikal firmasından fatura karşılığı alındığını belirtti. Medikal firması yetkilileri, ilk kez bu tür bir şikayetle karşılaştıklarını belirterek, kendilerini savundu.

İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri, hastalara takılan sorunlu malzemelerle ilgili şikayetlerin sağlık piyasası gözetim ve denetim birimlerini iletilmesi halinde gerekli işlemlerin başlatılacağını bildirdi. Yetkililer, "Şikayetler üzerine sorunlu ürünlerden örnekler alınıyor ve Sağlık Bakanlığı'nın laboratuvarlarında test edilerek deneniyor. Şayet ürünün belirtilen standartlarda olmaması durumunda ciddi yaptırımlar uygulanıp ürünler piyasadan toplatılıyor." diye konuştu.

Yetkililer, platinlerin özel titanyum-çelik alaşımından oluştuğunu belirterek Uzakdoğu ülkelerinden getirilen bazı ürünlerin standartlara uymadığının bilindiğini sözlerine ekledi.

Star Gazete

Bu haber toplam 3468 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim