• BIST 8800.18
  • Altın 2238.004
  • Dolar 32.339
  • Euro 35.0904
  • Ankara 11 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Bursa 14 °C
  • Antalya 19 °C
  • İzmir 16 °C

Adana'da kanser hastası metal yemek borusuyla yaşamını sürdürüyor

Adana'da kanser hastası metal yemek borusuyla yaşamını sürdürüyor
Adana'da 7 yıl önce yemek borusu kanseri teşhisi konulan 53 yaşındaki hasta, geçirdiği operasyonlar sonucu yüzde 90'ı metal yemek borusuyla yaşamını sürdürüyor


Adana'da 7 yıl önce yemek borusu kanseri teşhisi konulan 11 çocuk, 6 torun sahibi Abdurrahman Bulut, 6 ay ömür biçilmesine rağmen yüzde 90'ı metalden oluşan yemek borusuyla hayata tutundu.

Merkez Seyhan ilçesine bağlı Gülbahçesi Mahallesi'nde inşaat malzemeleri ticareti yapan 53 yaşındaki Abdurrahman Bulut'a yemek borusunda yaşadığı tıkanma sonucu gittiği hastanede kanser teşhisi konuldu.

Radyolojik incelemenin ardından yapılan biyopsi sonrası ameliyat edilen hastanın yemek borusunun 12 santimetrelik bölümü alındı. Hasta, yaklaşık 4 ay boyunca bağırsaktan bir tüp yardımıyla beslendi.

Özel bir hastanede göğüs cerrahisi uzmanı Prof. Dr. Tümer Ulus tarafından tekrar ameliyat edilen Bulut'un yemek borusunun iki ucu birleştirildi. Bu işlem sırasında oluşan daralma nedeniyle hastanın yediği yemek akciğerine kaçınca, iç hastalıkları, gastroenteroloji ve hepatoloji uzmanı Prof. Dr. Yüksel Gümürdülü tarafından Bulut'un yemek borusuna metal stent takıldı.

Her 1-1,5 yılda bir bu işlemin tekrarlanması sonucu yemek borusuna 6 stent takılan Bulut, üçte biri alınan, kalan kısmının da yüzde 90'ı metal olan yemek borusuyla hayata tutundu.

Bulut, Adana ve Ankara'da gittiği tüm hastanelerde doktorlar umutsuz konuşunca hayatından umudu kestiğini anlattı.

O dönemde kızının 2 aylık hamile olduğunu belirten Bulut, "Kızıma 'ümit yok, eğer bir erkek çocuğun olursa ismini Abdurrahman koy' dedim. Sonra tedaviye başladık. Bu sürede kızımın bir bebeği oldu. Torunum Abdurrahman şimdi 5 yaşını bitirmek üzere." dedi.

- "Doktorlar 6 aydan fazla yaşamaz dediler"

Bulut, Prof. Dr. Gümürdülü devreye girdikten sonra hızla toparlanmaya başladığını dile getirerek "Tamamına yakını metal olan yemek borusuyla yaşıyorum. Bunun dünyada fazla örneğinin olmadığını öğrendik. Yüksel hocadan Allah razı olsun. Onun sayesinde öncesine göre daha sağlıklı bir şekilde hayatımı devam ettirebiliyorum. Kızımın sazıyla çaldığı türkülerle moral buluyorum." ifadesini kullandı.

Hastanın eşi Şadiye Bulut da hastalandığı ilk günden beri eşiyle bir bebek gibi ilgilendiğini söyledi.

Doktorların ilk başta "Bu hastalığa yakalananlar 6 aydan fazla yaşamaz" dediklerini anlatan Bulut, "Umutsuz baktılar, çoğu kez hastaneden ağlayarak döndük. Şimdi yüzümüz gülüyor. Takılan metal stentlerin çok faydasını gördük. Çok şükür 7 senedir bu mücadelemizi kaybetmedik." diye konuştu.

- "Literatürleri alt üst etti"

Prof. Dr. Tümer Ulus ise yemek borusu kanserinin, yeme alışkanlıklarına bağlı olarak ortaya çıkan bir durum olduğunu, Türkiye'de doğu bölgelerinde, dünyada ise Japonya'da daha sık görüldüğünü aktardı.

Yıllar önce kendilerine başvuran Abdurrahman Bulut'u, radyolojik inceleme sonrası yapılan biyopsinin ardından ameliyata aldıklarını belirten Ulus, "Yemek borusu kanserlerinde erkenden ameliyat yapılsa da yaşam süresi çok uzun olmuyor. Azami verilen süre en iyi şartlarda bile olsa 3-3,5 yıldır ancak bizim bu hastamızın çok ilginç bir gelişimi oldu. Artık neredeyse kontrol bile etmiyoruz. Hastamız rahatlıkla hayatını devam ettiriyor." şeklinde konuştu.

Prof. Dr. Yüksel Gümürdülü de hastanın sağlıklı olduğunu vurgulayarak "Bunun da tek nedeni hastanın yaşama isteği ve yaşama arzusu. Eşi hastadan daha ilgiliydi. Literatürleri alt üst etti. Hastanın herhangi bir ilaç almadan 7 yıldır yaşaması büyük bir mucize. Hem hastam hem de kendi adıma seviniyorum." ifadesini kullandı.

 

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2025 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim