• BIST 9079.97
  • Altın 2323.892
  • Dolar 32.355
  • Euro 34.922
  • Ankara 12 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Bursa 9 °C
  • Antalya 16 °C
  • İzmir 14 °C

Adana'da Suriyeli sahte doktor operasyonu

Adana'da Suriyeli sahte doktor operasyonu
Adana'da kendilerini doktor olarak gösterip, tıp merkezi ve eczane açtıkları ileri sürülen Suriye uyruklu 8 kişi gözaltına alındı

Adana Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne bağlı Mali Büro Amirliği ekipleri Suriye'den iç savaştan kaçarak Adana'ya gelen bazı kişilerin kendilerini doktor olarak tanıtıp Suriyeli vatandaşların faydalanması için tıp merkezi, kadın doğum muayenesi, eczane, diş tedavi merkezi açtıkları bilgisini aldı.

Polis, bu ruhsatsız sağlık merkezlerini tek tek belirleyip operasyon için düğmeye bastı. İl sağlık müdürlüğü ile polis ekipleri eş zamanlı gerçekleştirdikleri operasyonda gördükleri karşısında hayrete düştü.

Ankara ve Adana'dan sonra da Bursa'da kadın doğum hastalıklarında kullanılan kaçak muayene polis ve zabıta tarafından kapatıldı.



Kendisini doktor olarak tanıtan bir Suriyelinin eski bir şarküteri yerine muayene açtığı, içeriye iki sedye koyduğu, tavanda şarküteriden kalma kan lekelerinin ve kesilen etleri asmak için kullanılan malzemenin de yerinde durduğu görüldü.



Polis bir eczaneye yaptığı operasyonda da çok sayıda ilaca el koydu. Polis bir evin birinci katına yaptığı baskında ise diş tedavi merkezi olduğunu belirledi. Polis yaklaşık 20 kişinin içeride sıra beklediğini belirledi. Burada da sahte diş doktoru olduğunu, çok sağlıksız bir ortamda diş tedavisi yaptığı belirlendi.

Polis tercüman aracılığıyla bekleyen vatandaşlara şikayetlerini sordu. Bazı Suriyeliler burada çalıştığını söylerken kucağında çocuk olan bir kadının böbreği ağrıdığı için geldiğini söylemesi dikkat çekti.

Polis yaptığı operasyonda 8 kişiyi gözaltına alırken çok sayıda ilaca ve tıbbi malzemeye de el koydu. Polisin bu tür faaliyetlere yönelik daha önce yaptığı operasyonlarda da 9 kişi tutuklanmıştı.

BURSA'DA DA KAÇAK DOĞUM MUAYENEHANESİNE BASKIN

Ankara ve Adana'dan sonra da Bursa'da kadın doğum hastalıklarında kullanılan kaçak muayene polis ve zabıta tarafından kapatıldı.

Vatandaşlardan gelen şikayet üzerine Çırpan Mahallesi'nde bir apartman dairesine giden Osmangazi Belediyesi Zabıta Ekipleri, evin muayenehane olarak kullanıldığını tespit etti. Suriyeli göçmen olan ve kadın doğum doktoru olduğunu iddia eden 30 yaşındaki Emel Elseyyid tarafından muayenehane olarak kullanılan dairede incelemede bulunan ekipler, ultrason cihazı ve bazı tıbbi malzemelere rastladı.Suriyeli kadınlara 30 TL karşılığında ultrason çekildiği belirlenen yasa dışı muayenehane hakkında zabıta ekipleri, yetkili kurumlardan belge almadan, kayıtsız ve ruhsatsız faaliyet yürüttüğü dolayısıyla tutanak tutarak işlem başlattı.

Muayenehanenin faaliyetine son veren zabıta ekipleri, Suriyeli Emel Elseyyid'e işyeri açabilmesi için gereken prosedürleri ve izleyeceği yolu anlattı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2300 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim