• BIST 9524.59
  • Altın 2487.649
  • Dolar 32.4801
  • Euro 34.6771
  • Ankara 18 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Bursa 17 °C
  • Antalya 19 °C
  • İzmir 18 °C

Adanalı doktorlar Kongo'da beş bin hastayı tedavi etti

Adanalı doktorlar Kongo'da beş bin hastayı tedavi etti
Adana Sağlık Mensupları Derneği (Adana SAMEDER) Demokratik Kongo Cumhuriyeti'nde gerçekleştirdiği sağlık çalışmalarının izlenimlerini paylaştı.

Seyhan Kültür Merkezi'nde yapılan programda konuşan Adana SAMEDER Başkanı Uzm. Dr. Turgay Öngel, programda Diş Hekimleri Haftası sebebiyle diş hekimlerinin sorunlarını da anlattı. Ağız ve diş sağlığının önemli olduğuna dikkat çeken Öngel, "Diş hekimlerimiz sayesinde ağız ve diş sağlığı hakkında toplumumuz bilinçlenmekte ve insanlarımız her geçen gün daha kaliteli sağlık hizmeti almaktadır. Adana SAMEDER olarak diş hekimlerimizin göstermiş olduğu gayret ve özverili hizmetleri tüm kalbimizle takdir ediyoruz. Günümüzde hemen hemen tüm sağlık hizmetlerinde özelden hizmet alımı yapılabilmektedir. Ağız ve diş sağlığı hizmetlerinin de özelden alınabilmesi, hem kamu kurumlarındaki yükü hafifletecek, hem vatandaşımızın daha hızlı ve rekabete dayalı kaliteli hizmet almasına sebep olacaktır." dedi.

Adana Sağlık Mensupları Derneği'nin daha çok yurtdışı sağlık taramaları ile tanındığını kaydeden Öngel, "Nerede SAMEDER denilse, ardından hemen Afrika'da yapılan, Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde yapılan sağlık hizmetleri bahsedilir oldu. Hattâ bu konuda onun ortaya koyduğu imajın imrendiriciliği ile benzer dernekler de yurtdışı sağlık taramalarına başladılar. Aslında bu olay milletimizin, kendi ruhunda var olan bir cevheri ortaya çıkarmasından başka bir şey değildi." şeklinde konuştu.

Sağlık taramalarının bir ekip çalışması olduğunu vurgulayan Turgay Öngel, "Bireysel çalışmalar ancak bir noktaya kadardır. Belirli bir geçmişi ve tecrübesi bulunan, yurt içi ve yurt dışında hizmet eden derneğimizi daha da yukarılara çıkarmak, hepimizin ortak çalışma ve gayreti ile olacaktır. SAMEDER olarak temel düşüncemiz; hangi görüş ve düşünceden olursak olalım, ortak paydalarda buluşarak bir sinerji oluşturarak tüm insanlığın elinden tutabilmektir." ifadesini kullandı.

Kongo'ya sağlık taraması faaliyetine katılan Seyhan Uygulama Hastanesi Endokrinoloji Uzmanı Dr. Sinan Kırım, katılımcılara izlenimlerini aktardı. Sağlık taramasını AUBE İnsani Yardım Derneği, Türk İşbirliği Kalkınma Ajansı ve SAMEDER işbirliği içerisinde yaptıklarını vurgulayarak, organizasyonda bir eğitimci, iki diş hekimi, bir eczacının yanı sıra dahiliye, kardiyoloji, genel cerrahi, kadın hastalıkları ve doğum, plastik cerrahi, göz, üroloji, KBB, aile hekimliği uzmanları ve aile hekimlerinden oluşan on beş hekiminde yer aldığını kaydetti. Kongo'da 5 bin hastayı muayene ettiklerini vurgulayan Kırım, "Sağlık taramasında 111 cerrahi müdahale yaptık. 300 gözlük dağıttık. 298 diş tedavisi yaptık. 120 koli ilaç ve 23 koli de tıbbi malzemeyi kullandık. Bunlardan daha önemlisi de orada bizlere gösterilen misafirperverlik ve Türkiye sevgisiydi." dedi.

Etkinlikte ayrıca Atalay Demirci, stand up gösterisinde bulundu. Sağlık taramasında 11 cerrahi müdahale yaptık. 300 gözlük dağıttık. 298 diş tedavisi yaptık. 120 koli ilaç ve 23 koli de tıbbi malzemeyi kullandık. Bunlardan daha önemlisi de orada bizlere gösterilen misafirperverlik ve Türkiye sevgisiydi." dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 1697 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim