• BIST 9079.97
  • Altın 2324.15
  • Dolar 32.3582
  • Euro 34.9437
  • Ankara 12 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Bursa 9 °C
  • Antalya 16 °C
  • İzmir 14 °C

Adana'ya 400 milyon TL'lik sağlık kampüsü

Adana'ya 400 milyon TL'lik sağlık kampüsü
Adana'ya 400 milyon TL'lik bir yatırımla sağlık kampüsü yapılacak. DSİ Makine İkmal Şube Müdürlüğü'nün bulunduğu alana yapılacak olan bin 400 yatak kapasiteli kampüsün, 2014 yılında hizmete gireceği kaydedildi.

Adana'ya 400 milyon TL'lik bir yatırımla sağlık kampusu yapılacak. Devlet Su İşleri (DSİ) Makine İkmal Şube Müdürlüğü'nün bulunduğu alana yapılacak olan bin 400 yatak kapasiteli kampusun, 2014 yılında hizmete gireceği kaydedildi.

Seyhan Oteli'nde düzenlemiş olduğu toplantıda Adana'daki sağlık yatırımlarını değerlendiren AK Parti Adana Milletvekili Necdet Ünüvar, 2002 yılına kadar Türkiye'deki hastaların, tedavi olabilmek için yurtdışına giderken AK Parti tarafından hayata geçirilen sağlık yatırımlarıyla birlikte artık yurtdışından Türkiye'ye birçok yabancının tedavi olmak amacıyla geldiğini anlattı. Sağlık turizminin çok önemli bir konu olduğunu vurgulayan Ünüvar, bu konuda yaklaşık 1.5 yıl önce sessiz sedasız bir çalışma başlattıklarını hatırlatarak, Adana'yı bu alanda sadece Türkiye'de değil, dünya ölçeğinde tanıtmak istediklerini anlattı.

“ADANA'YA SAĞLIK TURİZMİ KAPSAMINDA BİN 35 YABANCI HASTA GELDİ”

Adana'ya geride bıraktığımız 2010 yılı içerisinde kamu hastanelerine sağlık turizmi kapsamında 387, üniversite ve özel hastanelere de 648 olmak üzere toplam bin 35 yabancı hastanın geldiği bilgisini de veren Ünüvar, söz konusu rakamların önümüzde süreçte daha da artacağının altını çizdi. Adana'daki mevcut hastanelerin yapılan iyileştirme çalışmalarıyla birlikte belirli bir noktaya getirildiğini ancak bunun yeterli olmadığını dile getiren Ünüvar, 2002 yılında kentte 31 ambulans bulunurken, 2011 yılı Mart ayı sonu itibariyle 71'e çıkartıldığını, 112 istasyonu sayısının da 16'dan 39'a yükseltildiğine işaret etti.

Alkol ve Madde Bağımlığı Tedavi Merkezi (AMATEM), Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi'nin yanı sıra Ceyhan Devlet Hastanesi Diyaliz Merkezi, Ceyhan Devlet Hastanesi Çocuk Hastanesi'nde yapılan çalışmalar hakkında da bilgi veren Ünüvar, Akçatekir Semt Polikliniği, Adana Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi, Karataş Devlet Hastanesi'ndeki yatırımlarla ilgili olarak açıklamalarda da bulundu. Adana Devlet Hastanesi'nin bugün gelinen noktada fiziki durumunun yetersiz olduğunu, yapılan iyileştirmelerinse istenilen sonucu vermediğini belirten Ünüvar, bu konuda köklü bir çalışma içinde olduklarını söyledi.

“ADANA DEVLET HASTANESİ'NİN YERİNE YENİ BİR HASTANE YAPILACAK”

Bu kapsamda da Numune Hastanesi'nin TOKİ Hastanesi'ne taşınması, Numune Hastanesi'nin boşalttığı yere de Adana Devlet Hastanesi'nin taşınmasının öngörüldüğünü dile getiren Ünüvar, Adana Devlet Hastanesi'nin yerine de 200-250 yatak kapasiteli yeni ve modern bir hastane yapımı konusu üzerinde yoğunlaşıldığını kaydetti. Bunun dışında Numune ile Devlet hastanelerinin birbirine birleştirilmesi konusunda da gerekli çalışmaların yürütüldüğünü anlatan Ünüvar, her iki hastanenin de bir köprüyle birbirine bağlanması halinde Adana'nın yeni bir sağlık kampusuna kavuşacağını, tüm bunların da bir proje olduğunu ve gerçekleşip gerçekleşmeyeceğinin de zamanla görüleceğinin altını çizdi.

Önümüzdeki dönemde hayata geçirilecek olan yatırım projeleriyle ilgili bilgiler de veren Ünüvar, 50 yatak kapasiteli İmamoğlu Devlet Hastanesi ek binasının 2011 yılı içerisinde faaliyete gireceğini, 20 yataklı Feke Devlet Hastanesi'nin 2012 yılında, 25 yataklı Saimbeyli Devlet Hastanesi'nin 2012 yılında, yine 25 yataklı Karaisalı Devlet Hastanesi'nin de 2012'de hizmete gireceğini, bunun yanında 200 yatak kapasiteli Kozan Devlet Hastanesi'nin 2013'te, 250 yataklı Ceyhan Devlet Hastanesi'nin de 2013'te hizmete gireceğini vurguladı.

“HAYAL EDİLEN PROJELERİ HAYATA GEÇİRDİĞİMİZ İÇİN MUTLUYUZ”

'Adana Sağlık Kampusu Projesi'ni de ele alan Necdet Ünüvar, projenin her ne kadar uzun yıllardır gündemde olmasına rağmen, bir takım sorun ve sıkıntılar nedeniyle gerekli somut adımların atılamadığını vurguladı. Ünüvar, “Sağlık Kampusu'nu, nihayet Adanalı hemşerilerimizin hizmete sunmak için artık son aşamaya geldik” ifadesini kullandı. Merkez ilçe Yüreğir'de yer alan Kışla Mahallesi sınırları içerisinde bulunan DSİ Makine İkmal Şube Müdürlüğü'nün bulunduğu arazinin, Sağlık Bakanlığı'na tahsis edildiğine dikkat çeken Ünüvar, imar değişikliklerinin de yapıldığını ve artık ihale aşamasına gelindiğini belirtti.

Ünüvar, konuşmasını da şöyle sürdürdü; “Toplam bin 400 yatak olarak projelendirilen kampusta; 600 yataklı genel hastane, 200 yataklı kalp hastanesi, 250 yataklı kadın doğum hastanesi, 100 yataklı onkoloji hastanesi, 150 yataklı fizik tedavi ve rehabilitasyon merkezi, 100 yataklı yüksek güvenlikli adli pskiyatri hastanesi kurulacak. Modern acil servisi ve modern lobisi bulunacak olan hastanede, 5 yıldızlı otel konforunda hizmet verilecek ve tüm odalar, nitelikli yatak olarak hizmete açılacak. Yaklaşık maliyeti 400 milyon TL olan Adana Sağlık Kampusu, tüm Adanalılara hayırlı olsun. Büyük düşünceler hayallerle başlar, AK Parti olarak hayal edilen projeleri gerçekleştirmenin haklı mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

 

 

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2716 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim