• BIST 9049.36
  • Altın 2294.737
  • Dolar 32.3124
  • Euro 35.0799
  • Ankara 22 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Bursa 22 °C
  • Antalya 20 °C
  • İzmir 25 °C

ADSM Birim Performans Yönergesi hakkında duyuru (TKHK)

ADSM Birim Performans Yönergesi hakkında duyuru (TKHK)
Sağlık Bakanlığı Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu tarafından ADSM Birim Performans Yönergesi hakkında duyuru yayımlanmıştır.

Sağlık Bakanlığı Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu tarafından ADSM Birim Performans Yönergesi hakkında duyuru yayımlanmıştır;

 

 

T.C.
SAĞLIK BAKANLIĞI
Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu

 

Sayı: 49022165-010.99/775 12.03.2012
Konu: ADSM Birim Performans Yönergesi Hk.

 

Bilindiği üzere, “Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumuna Bağlı Sağlık Tesislerinde Görevli Personele Ek Ödeme Yapılmasına Dair Yönetmelik” 14/2/2013 tarihli ve 28559 sayılı Mükerrer Resmi Gazete’de yayımlanarak 01/01/2013 tarihinden geçerli olmak üzere yürürlüğe girmiştir.

Mezkur Yönetmeliğin 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (ç) bendinde “Birim performans katsayısı: Sağlık tesislerinde görev yapan personelin görev yaptığı birim için Kurum tarafından çıkarılacak Yönerge ile belirlenen ve personele ödenecek ek ödemenin hesaplanmasında kullanılacak olan (0) ilâ (1) arasında değişen katsayıyı ifade eder” hükmü yer almaktadır.

Anılan hüküm doğrultusunda Başkanlığımızca hazırlanan “Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumuna Bağlı Ağız ve Diş Sağlığı Merkezleri ile Diş Hastanelerinde Görev Yapan Personele Birim Performans Katsayısının Uygulanmasına Dair Yönerge” 14/02/2013 tarihli ve 446 sayılı Makam Onayı ile 01/01/2013 tarihinden geçerli olmak üzere yürürlüğe girmiştir.

Mezkur Yönerge ile ilgili olarak aşağıdaki açıklamaların yapılması gereği hâsıl olmuştur;

1- Mezkur Yönerge’nin “Diş Tabibi Birim Performans Katsayısının Hesaplanması” başlıklı 6 ncı maddesi uyarınca, diş tabibi olarak görev yapan personelin birim performans katsayısı; kanal tedavisi puan katsayısı, dolgu puan katsayısı ve fissur sealant katsayısının ortalamasından oluşmaktadır.

Diş tabibinin ilgili dönemde 6-13 yaş grubu hastalara uygulamış olduğu fissur sealant işleminden elde ettiği işlem puanları toplamının, toplam muayene ve girişimsel işlem puanına oranı bulunarak fissur sealant puan oranı ve bu orana karşılık gelen fissur sealant katsayısı tespit edilmektedir.

Bu çerçevede, ilgili dönemde -acil nöbetlerinde yapılan 6-13 yaş grubu hasta muayeneleri hariç olmak üzere- 6-13 yaş grubu hasta muayenesi yapılmamış ise diş tabibi birim performans katsayısının hesaplanmasında fissur sealant katsayısı hesaplamaya dâhil edilmeyecektir.

Ancak ilgili dönemde 6-13 yaş grubu hasta muayenesi yapılmış ise fissur sealant katsayısının hesaplanması gerekmekte olup bu hesaplamaya acil nöbetlerinde yapılan 6-13 yaş grubu hasta muayeneleri de katılacaktır. Fissur sealant katsayısı hesaplanan diş tabibinin birim performans katsayısının hesaplanmasında fissur sealant katsayısının da hesaplamaya dâhil edilmesi gerekmektedir.

2- Mezkur Yönerge uyarınca birim performans katsayılarının hesaplanmasına esas puan oranlarını gösteren yüzde (%) aralıklarının belirlenmesinde, aralığı gösteren sayıların virgülden sonrası değerlendirmeye alınmayacaktır. Fissur sealant katsayısının hesaplanmasında ise virgülden sonraki ikinci basamak değerlendirmeye alınmayacaktır.

Örnek-1; Bir diş tabibinin dolgu işlemlerinden elde ettiği puan toplamının toplam tabip muayene ve girişimsel işlem puanına oranının % 19,72 hesaplanması halinde bu oran % 19 olarak kabul edilecektir.

Örnek-2; Bir diş tabibinin fissur sealant işleminden elde ettiği işlem puanları toplamının, toplam muayene ve girişimsel işlem puanına oranının % 0,98 hesaplanması halinde bu oran % 0,9 olarak kabul edilecektir.

Bilgilerinizi ve gereğini rica ederim. 

 

Dr. Muhammet ÖRNEK
Kurum Başkanı a
Kurum Başkan Yardımcısı 

DAĞITIM:
87 Kamu Hastaneleri Birliğine 

 

Duyurunun aslı için tıklayınız

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 5222 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim