• BIST 9008.05
  • Altın 2278.004
  • Dolar 32.3105
  • Euro 35.0468
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Bursa 23 °C
  • Antalya 19 °C
  • İzmir 20 °C

AEÜ Tıp Fakültesine gelecek yıl öğrenci alınacak

AEÜ Tıp Fakültesine gelecek yıl öğrenci alınacak
Kırşehir Valisi Necati Şentürk, Ahi Evran Üniversitesi (AEÜ) Tıp Fakültesine gelecek yıl öğrenci alınacağını belirtti.

Vali Şentürk, makamında Rektör Prof. Dr. Kudret Saylam ve Kırşehir Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. Mehmet Öncel ile görüştü.

Şentürk, basına kapalı gerçekleştirilen görüşmenin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, tıp fakültesine bugüne kadar öğrenci alınamadığını belirterek, bunun hem eğitim hem de toplum sağlığı açısından büyük bir eksiklik olduğunu söyledi.

Saylam ve Öncel ile yaptıkları toplantıda, gerekli binaların tesis edilmesi suretiyle gelecek yıl tıp fakültesine öğrenci alınmasına karar verdiklerini dile getiren Şentürk, şöyle devam etti:

"İlk kuruluş aşamasında gerekli altyapı mevcut. 2011 yılında Sağlık Bakanlığını temsilen vali, üniversiteyi temsilen de rektörle imzalanan protokol gereğince, mevcut devlet hastanesi, araştırma ve eğitim hastanesine dönüştürüldü ve hukuki çerçeve içinde faaliyet icra ediyor. Öğretim üyesi konusunda bazı eksiklikler var. Rektörümüz söz veriyor, muhtemelen yıl sonuna kadar üniversite için gerekli olan 12 ana bilim dalından çok büyük bir kısmında, öğretim üyesi eksiğini karşılayacak. Bu konuda devletimizin bir sıkıntısı yoktur. Gelecek öğretim üyelerinin bir döner sermaye sorunu olmayacak. Rektörlük öğretim elemanı sorununu çözecek, Kamu Hastaneleri Birliği de döner sermayeden pay verecek."

Rektör Saylam da sağlık hizmetleri noktasında tıp fakültesinin önemli bir birim olduğuna dikkati çekerek, "YÖK, 12 ana bilim dalında öğretim üyeleri tamamlanmadan öğrenci alınmasına izin vermiyor. Bu doğrultuda yaptığımız çalışmalarda, 12 ana bilim dalı ve diğer alanlarda ihtiyaç duyulan öğretim üyesi alımlarına başladık. Belirlenen şartları tamamlamaya çalışıyoruz" diye konuştu.

Tıp fakültesinde 33 öğretim üyesi bulunduğunu dile getiren Saylam, şunları kaydetti:

"6 öğretim üyemizin ise işlemleri devam ediyor, yani yıl sonuna kadar 39 öğretim üyemiz olacak. Yıl sonuna kadar çıkacağımız ilanlarla 50'ye yakın öğretim üyemiz olacak. 2015 yılı içinde senato kararı alıp, YÖK'e tıp fakültemize öğrenci alınması ile ilgili kararımızı sunacağız. Rektör olarak üzerimize düşen görev, öğretim üyesi alınması noktasında karar çıkartıp YÖK'e sunmaktır. Çalışmaları hızlı şekilde yürütüyoruz."

Mehmet Öncel ise tıp fakültesine öğrenci alınması noktasında kendileri açısından herhangi bir engelin söz konusu olmadığını ifade ederek, "Akademik personelin hastanemizde görevlerini yapabilmeleri için her türlü imkan sağlanmıştır. Gelecek akademik personele yer açabilmek için de Sağlık Bakanlığının onayı ile 2 bin metrekare kapalı alan üzerine 25 poliklinik inşa edilecek" dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 4107 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim