• BIST 9800.22
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Ankara 25 °C
  • İstanbul 24 °C
  • Bursa 27 °C
  • Antalya 27 °C
  • İzmir 24 °C

Ağır hastalar için umut bakım ünitesi

Ağır hastalar için umut bakım ünitesi
Ankara Ulus Devlet Hastanesi’nde kurulan Palyatif Bakım Ünitesi, felç, ALS, Alzheimer, kanser ve kalıcı sakatlıklar gibi uzun süre tıbbi bakım altında tutulması gereken hastaların takip ve tedavisini yapıyor.

Ankara Ulus Devlet Hastanesi’nde kurulan ve Türkiye’de bu kadar kapsamlı başka bir örneği bulunmayan Palyatif Bakım Ünitesi, tedavileri bazen aylar hatta yılları bulan uzun süreli bakım hastaları ve ailelerinin yüzünü güldürüyor. Amerika’dan örnek alınarak açılan Palyatif Bakım Ünitesi’nde felç, ALS, Alzheimer gibi nörolojik bakım hastalarının yanı sıra, travma sonrası uzun süreli sakatlık yaşayan ya da kanser tedavisi gören yatağa bağımlı hastalara kadar, yoğun bakım gerektirmeyen ama tıbbi bakım altında olması gereken ancak büyük hastanelerde uzun süre tutulamadığı için evlerine yollanan hastaların takip ve tedavileri yapılıyor.

Ankara dışından hasta akını

16 aydır hizmette olan ünitede yara bakım hemşiresinden yoğun bakım uzmanına, fizyoterapistten kuaför hatta din psikoloğuna kadar her türlü hizmet veriliyor. Hastane işletmeciliği açısından büyük hastanelerin yataklarının sistem için kıymetli olduğuna değinen Doç. Dr. Kabalak, “Uzun süreli hastalar o hastaneler için tedavi zincirini aksatacak unsurlardır.  Akut yoğun bakım yatağı gereksinimi giderek artıyor ve şu an için mevcut yatak kapasitesinin en az 2 katı daha yatak gereksinimi var.  İşte hastanemizde eski bakanımız Recep Akdağ döneminde kurulan bu ünite sayesinde hem Ankara hem çevre illerden bu şekilde gelen hastalara ve ailelerine hizmet veriyoruz. Şimdiye dek 600 hastaya hizmet verdik. 41 yoğun bakım, 11 palyatif, 10 algolojiünitesi için yatağımız var. 78’e çıkaracağız yakında. Her branştan uzmanımız bulunuyor. 100’e yakın personelle işi yürütüyoruz. Konya, Kırıkkale, Ankara’dan yoğun talep var.

Standarta dönüş tedavisi

Üniversite veya eğitim araştırma hastanelerinde bir hastanın 9 günden fazla yoğun bakımda kalması durumunun tedavi sistemini aksattığına değinen Doç. Dr. Kabalak, sözlerini şöyle sürdürüyor: Dünya standartı ortalama 25 gün. Bu süre sonrası hasta kronik evreye geçiyor. İşte bu hastaların standarta dönüşmüş tedavisini kaldığı yerden biz devam ettiriyoruz. Hasta buradan ya evine ya da bakım evine transfer ediliyor. Burası kanser nörolojik hastalıklar, çoklu organ yetmezliği gibi uzun süren tedavi ihtiyacı içindeki hastaların umut merkezi. Hasta yakını eğitimi yapılıyor. Türkiye’nin ihtiyacı olan ünitelerden biri. Nüfus yaşlandı ileri dönem kronik bakım hastalıkları çoğalıyor. Bu nedenle bu tip merkezlere çok ihtiyaç var.  

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 10286 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim