• BIST 9645.02
  • Altın 2416.205
  • Dolar 32.5833
  • Euro 34.8133
  • Ankara 24 °C
  • İstanbul 20 °C
  • Bursa 27 °C
  • Antalya 25 °C
  • İzmir 27 °C

'Ağız diş sağlığı hizmetlerinin özelden alımı düşünülmüyor'

'Ağız diş sağlığı hizmetlerinin özelden alımı düşünülmüyor'
Türk Dişhekimleri Birliği (TDB) Genel Başkanı Murat Akkaya, ''ağız diş sağlığı hizmetlerinin özelden alımının düşünülmediğine ilişkin yapılan açıklamanın, halk sağlığına verilen öncelikler açısından üzüntü verici olduğunu'' bildirdi.

Türk Dişhekimleri Birliği (TDB) Genel Başkanı Murat Akkaya, ''ağız diş sağlığı hizmetlerinin özelden alımının düşünülmediğine ilişkin yapılan açıklamanın, halk sağlığına verilen öncelikler açısından üzüntü verici olduğunu'' bildirdi.

Türk Dişhekimleri Birliği (TDB) Genel Başkanı Murat Akkaya, yaptığı yazılı açıklamada, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer'in 3 Eylül 2009'da bir televizyon kanalında yayımlanan röportajında, ''ağız diş sağlığı hizmetlerinin özelden alımının düşünülmediğini ifade ettiğini'' belirtti.

Açıklamayı üzüntü ile karşıladıklarını ifade eden Akkaya, ''Gerek halkın ağız diş sağlığı sorunlarının çözümüne gerekse meslektaşlarımızın artan ekonomik sorunlarına bir açılım getirmesini beklediğimiz bu uygulamaya ilişkin olarak yapılan açıklama, halk sağlığına verilen öncelikler açısından üzüntü vericidir'' değerlendirmesinde bulundu.

Akkaya, 11 Ekim 2008'de Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile yapılan görüşme sonrasında, Başbakan'ın konuyla ilgili çalışma yapılmasını istediğini belirterek, şunları kaydetti:
''Sayın Başbakan, bu konuda çalışmaya destek olacak bir dişhekimi milletvekili meslektaşımızı da görevlendirmiştir. Bu yılın Mart ayında, o zaman ki Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı tarafından ağustos ayında hizmet alımının başlayacağı basına ve kamuoyuna açıklanmış; 20 Mart 2009 tarihinde Türkiye'nin dört bir yanından gelen Dişhekimleri Odalarının Başkanlarının katıldığı toplantıda yine o zamanki SGK Başkanı, GSS Genel Müdürü ve Daire Başkanları ile hizmet alımının en geç eylül ayı başında başlayacağını açıklamış, izleyen süreç içerisinde birliğimiz ve SGK arasında çeşitli teknik konuları kapsayan bir dizi çalışma gerçekleştirilmiştir.
Bu arada, birçok Odamız kendi bölgelerinde, meslektaşlarımızla toplantılar düzenleyerek verilen bu sözler doğrultusunda bilgilendirme çalışmaları yapmışlardır. Bunlara ek olarak ağız ve diş sağlığı ile ilgili tedavi gereksinimi olan vatandaşlarımız bu açıklamalar doğrultusunda tedavilerini erteleyerek, hizmet alımını beklemişlerdir. İki kurum arasında iyi bir işbirliği içerisinde yürütülen çalışmalar bitme noktasına geldiğinde yapılan bu açıklama, toplumda büyük bir hayal kırıklığı yaratmıştır.''

Toplumun ağız ve diş sağlığı sorununun, yalnız başına kamu sağlık kuruluşları tarafından karşılanmasının mümkün olmadığını kaydeden Akkaya, ''Bakan değişiminin, devlet politikalarının devamlılığını etkilememesi gerekir. Sayın Başbakanımızın 327 gün önce vermiş olduğu sözün arkasında duracağına dair inancımızı korumak istiyoruz'' ifadesine yer verdi.


Cumhuriyet

Bu haber toplam 1779 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim