• BIST 9079.97
  • Altın 2306.659
  • Dolar 32.3183
  • Euro 35.0385
  • Ankara 17 °C
  • İstanbul 17 °C
  • Bursa 19 °C
  • Antalya 18 °C
  • İzmir 19 °C

Ağız kokusunun tedavisi mümkün mü?

Ağız kokusunun tedavisi mümkün mü?
Evlilikleri yıkan, aşkları bitiren, kariyerleri sekteye uğratan, özgüvenleri ve medeni cesaretleri yerle bir eden bir hastalıktır ağız kokusu(halitosis).

Tıp dünyası ağız kokusunu iki ana başlığa ayırmakta; Fizyolojik ve Patolojik sebepler;

* Gün boyunca dilde ve damakta üreyen bakterilerden kaynaklanan kokular (%55)

* Sert kokulu gazlar ve enzimler içeren yiyeceklerin (sarımsak-soğan) tüketilmesinden kaynaklanan kokular (%12)

* Sigara ve tütün mamullerinin tüketiminden kaynaklı kokular (%33) Fizyolojik ağız kokuları kapsamına girmektedir.

Patalojik ağız kokularının sebebleri ise genelde,

* Diş ve dişeti hastalıkları, solunum yolu enfeksiyonları, Diyabet, Böbrek yetmezliği ve metabolizma bozuklukları olarak sıralanabilir.

Genel olarak bakıldığında, ağız kokusu üzerine yapılmış çalışmalar bize ağız kokusunun %87 sinin ağız boşluğu kaynaklı olduğunu göstermektedir. Bunun %51 si dilden, %49 u ise diş ve dişeti hastalıklarından kaynaklanmaktadır.

Bu güne kadar diş fırçalamak hijyeni sağlasa da, asıl unsur olarak tedavi edici olmaktan uzaktır. Naneli ve mentollü sakız, pastil ve spreyler ise kokuları sadece çok kısa süreliğine perdelemekte fakat ağız kokusuna uzun süreli ve tedavi edici etki gösterememektedir. Oysa ki okaliptus, karanfil, tarçın, zerdeçal gibi antibakteriyal bitkilerin ekstrelerin doğru kombinasyonunun düzenli kullanımı ağız kokusuna çözüm olabilmekte.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3087 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim