• BIST 9125.29
  • Altın 2324.279
  • Dolar 32.3653
  • Euro 34.9479
  • Ankara 14 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Bursa 14 °C
  • Antalya 17 °C
  • İzmir 15 °C

Ağlayarak gittiği mecburi hizmette gönüllü kalıyor

Ağlayarak gittiği mecburi hizmette gönüllü kalıyor
Eruh Devlet Hastanesinde görev yapan İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Müjgan Balta, ağlayarak geldiği ilçede zorunlu görev süresi bittiği halde gönüllü olarak kalıyor

Siirt'in Eruh ilçesindeki Devlet Hastanesinde çalışan İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Müjgan Balta, ağlayarak geldiği ilçede zorunlu görev süresi bittiği halde, gönüllü kalarak hastalara şifa dağıtmaya devam ediyor.

İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesinde eğitimini tamamladıktan sonra uzmanlığını da Haydarpaşa Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesinde yapan Uz. Dr. Balta, Sağlık Bakanlığı tarafından Mayıs 2014'te "devlet yükümlülüğü" kurasıyla ataması yapıldıktan sonra "ağlayarak" geldiği Eruh'ta zorunlu görev süresini doldurdu. İlçede hiçbir şiddet olayıyla karşılaşmadığını ve insanların hoşgörüsünden etkilendiğini ifade eden Balta, "gönüllü" olarak görevini sürdürüyor.

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun katılımıyla 12 Mart'ta, Van'da düzenlenen törenle Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'dan "yılın hekimi" unvanını alan Balta, 14 Mart Dünya Tıp Bayramı dolayısıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından verilen resepsiyona da "yılın hekimi" unvanıyla davet edildi.

Hastalar tarafından güleryüzlü çalışmasıyla tanınan ve bu özelliğiyle hastaların moral kaynağı olan Uz. Dr. Balta, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Eruh ilçesinde insanların hoşgörüsünden etkilenerek, zorunlu görevi bittiği halde kalmaya karar verdiğini söyledi. İlçeye, asıl tercihleri arasında olmadığı halde atandığını kaydeden Balta, "Eruh'a atandığımı duyunca bir gün boyunca ağladım. Fakat geldikten sonra burayı sevdim. Sosyal imkanları olmadığı için ilk aylarda zorlandım ama daha sonra alışınca da kaldım." ifadelerini kullandı.

- "Hastalar 'Allah razı olsun' diyor"

Eruh'un anlatıldığı gibi tehlikeli bir yer olmadığına dikkati çeken Balta, İstanbul'daki çalışma ortamından sonra ilçenin kendisine iyi geldiğini dile getirdi.

"Burası sakin, rahat ve insanlarda stres yok. İnsanlar burada muayene edildikten sonra giderken 'Allah razı olsun' diyor, teşekkür ediyor. Bu bizim için moral kaynağı. Kimse sesini bile yükseltmiyor, ne desek anlayışla karşılıyor. Batı'da bu çok nadiren gördüğümüz bir olay." diye konuşan Balta, ilçede yaşayan insanların çok anlayışlı ve yardımsever olduğunu anlattı.

Balta, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Gitmek istemiyorum ama ailem 'yaz aylarında seni zorla götüreceğizi' diyor. Yoksa 5-10 yıl daha kalırım. Severek yapınca mesleğin hiçbir sıkıntısı kalıyor. Herkesin gelip görmesi gerekiyor. Zorunlu hizmette de değil kuralları buraya çıkmadığı halde bile buraya atananlar, Doğu'nun herhangi bir ilçesi ya da İç Anadolu, Karadeniz fark etmez herhangi bir gelişmemiş ilçeye atananlar korkmasınlar, gidip baksınlar, ortamı görsünler, insanların iyiliğini görsünler ve ona göre karar versinler."

- Yılın hekimi seçilmişti

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu'nun kendisine "yılın hekimi" unvanını verdiği törende, Başbakan Davutoğlu'nun da bulunduğu sofrada yemek yediğini anlatan Balta, ardından 14 Mart Dünya Tıp Bayramı dolayısıyla Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından verilen resepsiyona "yılın hekimi" unvanıyla davet edildiğini anımsattı.

Cumhurbaşkanlığı resepsiyonunda tanıştığı meslektaşlarının, "Eruh'ta 2 yıl çalışmışsın, iyi dayanmışsın" dediğini belirten Balta, meslektaşlarına Eruh'un güzelliğini ve ne kadar rahat bir ilçe olduğunu aktardığını bildirdi.

- İlçe dışına hasta sevk oranı düştü

Eruh Devlet Hastanesi Başhekimi Ahmet Hakan Dikener de daha etkin ve iyi bir hizmet için uzman doktorlara ihtiyaçlarının olduğunu söyledi.

İlçenin, herhangi bir sosyal yaşam alanı olmadığı için tercih edilmediğini dile getiren Dikener, daha önce yeterince doktor olmadığı için hastaların büyük bir kısmını Siirt'teki hastanelere sevk etmek zorunda kaldıklarını, ancak Uz. Dr. Balta'nın ilçeye gelmesiyle bu konuda hastanede bir rahatlama yaşandığını aktardı.

- Diğer doktorlara örnek oldu

Balta'nın Eruh'ta gönüllü kaldığını duyan ve yeni atanan doktorların da kendisi gibi ilçeye gelip göreve başladığını bildiren Dikener, şöyle devam etti:

"Bugün sağlık alanında devletin yürüttüğü çalışmalar neticesinde çok iyi durumdayız. Daha önceleri hem nitelikli personel hem de ekipman anlamında sıkıntılarımız oluyordu. Hastanenin alt yapı ve ekipman anlamında birçok eksiği giderildi ama burada sosyal alanda bir yer olmadığı için genelde gelen sağlık çalışanları zorunlu görevlerini tamamladıktan sonra geri dönüyor. Balta ise geçen yıl zorunlu görevi bitti halde halen canla başla gönüllü olarak görev yapıyor. Ayrıca kendisi gibi buraya ataması yapılan doktorların gelip göreve başlamasını da teşvik ediyor."

Dr. Balta'dan memnun olduklarını ifade eden hasta yakınlarından Halime Kasım ise doktorun güleryüzlü olduğunu, bunun da hastalara moral verdiğini söyledi.

Kasım, "Hastanelerimiz çok gelişmiş, doktorlarımız bizimle ilgileniyor. Hastaların en büyük ilacı, ilgi ve güleryüzdür. O da bizim doktorumuzda var. Onun için hastaneye geldiğimde doktorumuzu görünce mutlu oluyoruz. Bence doktorun güleryüzü de hastaları iyileştiriyor." diye konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 6128 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim