• BIST 9079.97
  • Altın 2310.536
  • Dolar 32.3369
  • Euro 35.0909
  • Ankara 17 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Bursa 19 °C
  • Antalya 17 °C
  • İzmir 21 °C

Ağrı'da başhekim vekiliyle doktor arasında darp iddiası

Ağrı'da başhekim vekiliyle doktor arasında darp iddiası
Ağrı Devlet Hastanesinde başhekim vekili ile bir doktor arasında yaşanan tartışmanın büyümesi üzerine çıkan kavgada, tarafların birbirini darbettiği öne sürüldü.

Ağrı Devlet Hastanesinde başhekim vekili ile bir doktor arasında yaşanan tartışmanın kavgaya dönüştüğü iddia edildi.

Ağrı Devlet Hastanesi Başhekim Vekili Ömer Durak ile Radyoloji Uzmanı Mustafa Mazıcan arasında, Mazican'ın eşi Göğüs Hastalıkları Uzmanı Nejdiye Mazıcan hakkında çıkan görevlendirme yazısıyla ilgili tartışma yaşandı.

Tartışmanın büyümesi üzerine çıkan kavgada, tarafların birbirini darbettiği öne sürüldü.

Durak, yaptığı açıklamada, yaklaşık iki aydır Ağrı Devlet Hastanesine vekaleten başhekimlik yaptığını söyleyerek, şöyle devam etti:

"İki tane doktorun cezasından dolayı bakanlık bizden soruşturma açmamızı istedi. Haliyle soruşturmayı hastanedeki uzman doktorlardan görevlendirme yaparak yapıyoruz. Bu konuyla ilgili en son gelen soruşturma dosyasında görevlendirmeyle ilgili doktor Nejdiye Mazican hanımı görevlendirdim ve görevlendirme yazısını yazdım. Bu hanımefendinin eşi sabah kapıyı vurarak içeri girip kağıdı üzerime attı. Bu görevlendirmeyi yapamazsın diye tehditler savurdu. Ben şunu söyledim. Ben bunu uygun gördüm ve doktor hanımın görevlendirmesini yazdım. Bana yapamazsın, yazamazsın diyip boğazımı sıktı. Üstüme saldırdı. Güvenlikçi arkadaşlar o sıra müdahale etti. Müdahale ederken bana vurması sonucu düştüm ve kolumu kırdım."

Ortopedi servisinde yattığını belirten Durak, "Olayla ilgili şikayette bulunacağım. Şu an zaten adli raporum tutuldu. Ortopedi servisinde yatışım yapıldı. Yaklaşık dört hafta iş görememezlik raporunu da doktorumuz uygun gördü. Doktor yarınki durumuma göre de ameliyata alınabileceğimi söyledi" şeklinde konuştu.

 

- Tabip odasından kınama

Ağrı Tabip Odası ise Ağrı Devlet Hastanesindeki olayı protesto etti. 

Ağrı Devlet Hastanesi Başhekimliği önünde toplanan Tabip Odası üyeleri, Radyoloji Uzmanı Dr. Mustafa Mazıcan'ın şiddet gördüğü gerekçesiyle basın açıklaması yaptı.

Ağrı Tabip Odası Temsilcisi Dr. Ulaş Yılmaz, yaptığı açıklamada, olayı başlatan her ne olursa olsun bir hekimin birkaç kişi ve idare tarafından darbedildiğini ileri sürdü.

Olayın tüm sağlık çalışanlarını derin üzüntüye soktuğunu dile getiren Yılmaz, "Hekim arkadaşımız şu an da serviste gözlem altında. Biz Ağrı Tabip Odası ve Ağrı Devlet Hastanesinde çalışan hekimler olarak sağlıkta şiddetin bir versiyonun hastanemizde yaşanmasını protesto ediyoruz. Bu olayı yaşayan Radyoloji Uzmanı Dr. Mustafa Mazıcan yaşadığı olay nedeniyle şu an cerrahi serviste gözlem altında. Olayla ilgili hukuki ve her türlü destek mesleki örgütümüz tarafından sunulacaktır" diye konuştu.

Nejdiye Mazıcan ise başhekim tarafından kendisine mobbing uygulandığını iddia ederek, "Başhekim bey ile eşim arasında hafif bir tartışma oldu. Daha sonra başhekim bey 15 kişi toplayıp her yerde eşimi arıyordu. Poliklinikte de eşimi sıkıştırıp dövüyorlar, yani darbediyorlar. Daha sonra da zor bela ayırıyorlar. Şu an mağduruz hem bana mobbing yapılıyor hem de biz normal konuşmaya gidiyoruz ama eşim 15 kişi tarafından coplarla darbediliyor" ifadelerini kullandı.

Bu haber toplam 2301 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim