• BIST 9079.97
  • Altın 2324.233
  • Dolar 32.3553
  • Euro 34.9392
  • Ankara 12 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Bursa 9 °C
  • Antalya 16 °C
  • İzmir 14 °C

Ağrılara son

Ağrılara son
Kronikleşmiş boyun, bacak, bel ağrıları IMS tedavi yöntemiyle artık tarihe karışıyor...

Burç FM'de Cengiz Tan'ın hazırlayıp sunduğu Önce Sağlık Programına konuk olan Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesin'den İç Hastalıkları Servisi Klinik Şefi Doç.Dr.Mesut Başak Türkiye'de yeni uygulanmaya başlayan İntramusculary Stimulation (IMS) tedavi yöntemini anlattı.

Doç.Dr. Başak, IMS tedavi şekli, vücudun eklem ve kaslarla ilgili olan ağrılarda, kasın içine ince iğnelerle girilerek yapılan uyarı yöntemi olduğunu söyledi.

Kasın kısalmasından dolayı ağrının ortaya çıktığını söyleyen Doç.Dr.Başak ''kasların her iki ucunda tendom dediğimiz bağ dokusu uzantısı var, bu uzantıların bir ucu eklemde diğer ucu başka bir eklemde veya kemikte bulunuyor. Tendomda çekilmeden dolayı buradaki kasda şekil bozukluğu (kısalma) oluyor ve kastaki çekilmeler vücutta ağrı olarak kendini gösteriyor''dedi.

Elle yapılan muayenede ağrının yeri tespit ediliyor ve ağrı olan bölgeye ince iğneler batırılıyor diyen Başak ''burada uyarılan kas gevşiyor ve uzuyor, eski haline dönen kasta ağrı ortadan kalktığı gibi ağrıya sebep olan faktörde ortadan kalkmış oluyor''dedi.

Boyun fıtığı, bel fıtığı, romatoit artrit,karpal tünel sendromu gibi bir çok hastalıkta IMS tedavi yöntemini kullandıklarını ifade eden Doç.Dr.Mesut Başak, IMS'nin kronik ağrılarda en etkili yöntem olduğunu söyledi.

Akut iltihap olanlarda ve hamile bayanlarda bu yöntem kullanılmıyor diyen Doç.Dr. Mesut Başak IMS tedavi şekli akupunktur ile karıştırılmasın IMS tedavisini Türkiye'de sadece bir kaç tıp hekimi uyguluyor dedi. Öte yandan Başak,yakın tarihte Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde IMS tedavisini uygulamaya başlayacaklarını söyledi.
 

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 4422 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim