• BIST 9079.97
  • Altın 2304.844
  • Dolar 32.3224
  • Euro 35.0893
  • Ankara 22 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Bursa 22 °C
  • Antalya 19 °C
  • İzmir 23 °C

Ah şu topuklu ayakkabılar!

Ah şu topuklu ayakkabılar!
Topuklu ayakkabıların özgüveni artırdığı ve daha seksi bir görüntü yarattığı tartışılmaz bir konudur. Ancak bu özelliklerinin yanı sıra dikkat edilmedikçe ciddi sorunlara da neden olabilirler.

Çoğu kadın için topuklu ayakkabı vazgeçilmez bir aksesuardır. Görüntünüzü tamamlar, sizi daha uzun gösterir ve bacakların ince durmasını sağlarlar. Fakat yararları kadar zararları da saymakla bitmiyor!

Topuklu Ayakkabıların Neden Olduğu Sorunlar
Özel davetlerde ve durumlarda giyildikçe aslında hiçbir sakıncası yoktur. Ancak her gün topukların üzerinde hareket etmek tüm vücudunuzu olumsuz yönde etkiler.

Sürekli topuklu ayakkabı giyildiğinde ayaklar ağrımaya başlar. Bunun nedeni ayakların topuklu ayakkabılarla kendilerini rahat hissetmemesidir. Tek ağrıyan nokta ayaklarınız da olmayacaktır. Duruşunuz değiştiği için boynunuz ve sırtınız da bu alışkanlığınızdan olumsuz yönde etkilenecektir.

Aşil Tendonu
Uzun yıllar çoğunlukla topuklu ayakkabı tercih ettiğinizde Aşil tendonu kısalmaya başlar. Bu düz ayakkabı giydiğinizde sıkıntı çekeceğiniz anlamına gelir. Çünkü bu tendon düz ayakkabı giymeniz için gerekli esnekliğini ve uzunluğunu kaybetmiştir. Bu nedenle giydiğiniz ayakkabının tabanı ayağınızın şekline uygun olmalıdır.

Enfeksiyonlar
Topuklu ayakkabıların neden olduğu en yaygın sorun ayakta oluşan su toplamış bölgeler, topukta çatlaklar ve nasırlardır. Bu sorunlar enfeksiyonlara neden olabilir. Su toplamış bölgeler ve nasırlar oldukça acı vericidir ve uzun süre rahat yürümenize engel olurlar. Bu tip şikâyetlerin oluşmasının nedeni ise vücut ağırlığının sürekli ayaklarınızın ön kısmında ve parmak uçlarında olmasıdır. Giydiğiniz ayakkabının içinin ortopedik olmaması ve ayak yapısına uyumsuz olması da bu sorunları tetikler.

Topuklu ayakkabının neden olduğu en ağrılı rahatsızlık ise sinir uçlarında oluşan tümörlerdir. Ayakkabılar ayağınızı fazlasıyla sıktığında meydana gelen bu sorun sinirlerin ve etrafındaki dokuların dayanılmaz derecede ağrımasına neden olur. Bu durum genellikle 3. ve 4. parmağınızda meydana gelir ve ayak tabanını da etkileyebilir. İlerleyen vakalarda ameliyat bile söz konusu olabilir.

Diğer belirgin bir sorun ise dengedir. İnce topuklu ayakkabılar düşme riskini artırır. Ani dönüşler yaptığınızda bileğinizin burkulma ihtimali oldukça fazladır ve kırıkla bile sonuçlanabilir.

Parmaklarınızın ayakkabının içerisinde rahat olmaması nedeniyle tırnaklarınızın etinize batabilir. Enfeksiyon kapma riski oldukça fazla olan bu durum inanılmaz acı verir ve doktora başvurmak durumunda kalabilirsiniz.

Tüm dengenizi sağlayan ayaklarınızın sağlığını korumak için bu ürünlere bir göz atın!

Çözüm Önerileri:
Gördüğünüz üzere ne kadar güzel görünürse görünsün topuklu ayakkabılar sağlığınıza ciddi bir tehdit oluşturuyor. Mümkün olduğunda aralıklı olarak topuklu ayakkabı giymek şikâyetleri en aza indirecektir. Ve özellikle topuklu ayakkabılar için üretilen ve ayağın kaymasını engelleyen tabanlıkların kullanımına da dikkat etmek bu tür sorunlardan uzak kalmanızı sağlayacaktır.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 4956 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim