• BIST 8718.11
  • Altın 2246.452
  • Dolar 32.3304
  • Euro 35.1901
  • Ankara 2 °C
  • İstanbul 8 °C
  • Bursa 2 °C
  • Antalya 13 °C
  • İzmir 7 °C

Aile Bakanı'ndan '115 hamile çocuk' skandalına ilişkin açıklama

Aile Bakanı'ndan '115 hamile çocuk' skandalına ilişkin açıklama
Aile Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, İstanbul Küçükçekmece'deki Kanuni Sultan Süleyman Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yaşanan 'hamile çocuk skandalına' ilişin açıklama yaptı


Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, İstanbul'daki Kanuni Sultan Süleyman Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde "çocuk yaşta gebelik ve doğum vakaları"nın ilgili makamlara bildirilmediği iddialarına ilişkin, "Olayda bahse konu olan çocuklarımızla ilgili Bakanlık olarak bugün itibarıyla sosyal inceleme başlattık. Tüm çocuklarımızı evlerinde, ailelerinin yanında ekiplerimiz ziyaret edecekler ve sosyal incelemelerini tamamlayacaklar." dedi.

Bakan Kaya, "Sosyal Hizmet Modellerinden Yararlanan Gençlerin Atama Töreni"nin ardından basın mensuplarının Kanuni Sultan Süleyman Eğitim ve Araştırma Hastanesindeki "çocuk yaşta gebelik ve doğum vakaları"nın ilgili makamlara bildirilmediği iddialarına ilişkin sorularını yanıtladı.

Sağlık Bakanlığının konuyla ilgili inceleme başlattığını anımsatan Kaya, şunları kaydetti:

"İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı da bu konuyla ilgili soruşturma başlattı. Bu çalışmaların sonucuyla ilgili gerçeklerin ortaya çıkmasında Aile Bakanlığı olarak da takipçi olacağız. Olayla ilgili avukatlarımızı da İstanbul'a yönlendirdik. İstanbul'da avukatlarımız da savcılıkla birlikte konuyu takip ediyorlar. Ayrıca olayda bahse konu olan çocuklarımızla ilgili de Bakanlık olarak bugün itibarıyla sosyal inceleme başlattık. Tüm çocuklarımızı evlerinde, ailelerinin yanında ekiplerimiz ziyaret edecekler ve sosyal incelemelerini tamamlayacaklar. Bu vesileyle bir kez daha Türkiye'de hiçbir cinsel istismar vakasının üzerinin örtülmesine müsaade etmeyeceğiz, etmiyoruz, etmedik de. Biz bu konunun da takipçisi olacağız."

- "Sürecin takipçisiyiz"

Bakan Kaya, erken yaşta evliliklerle mücadele konusuna çok önem verdiklerini vurgulayarak, bu kapsamda geçen sene Erken Yaşta Evliliklerle Mücadele Eylem Planı'nı hazırladıklarını ve uygulamaya soktuklarını kaydetti.

AK Parti hükümetleri döneminde erken yaşta evliliklerle mücadelede ciddi bir ilerlemenin de kaydedildiğini aktaran Kaya, "2003 yılında 8,3 olan erken yaşta evlilikler bugün 4,7'lere gerilemiş durumda ama biz tabii ki bunu asla ve asla kabul etmiyoruz. Yaptığımız tüm eylem planları, çalışmalar erken yaşta ve zorla evlilikleri tamamen ortadan kaldırmaya yönelik." ifadelerini kullandı.

Kaya, erken yaşta ve zorla evliliklerle mücadelenin, her türlü siyasi ayrılıktan da uzaklaşılarak, millet olarak, sivil toplum ile kamu kurum ve kuruluşlarıyla elbirliği içerisinde yürütülmesi gerektiğini belirtti.

Yüzde 45'lerde olan ortaöğretim okullaşma oranlarının yüzde 83'lere yükseldiğine dikkati çeken Kaya, şöyle devam etti:

"Bu başarıya paralel olarak erken evliliklerde de bir gerileme söz konusu ama erken yaşta ve zorla evlilikleri tamamen ortadan kaldırmamız için bir zihniyet dönüşümünü hep birlikte millet olarak sağlamamız lazım. Biz Bakanlık olarak bu konuda tüm illerimizde ama özellikle Türkiye ortalamasının üzerinde olan illerde özel bir çalışma yürütüyoruz.

Kiraz'da benzer haberleri duyduğumuzda oraya özel ekiplerimizi yolladık. Hala sahada çok özel çalışmalar yürütüyoruz orada. Kapı kapı ekiplerimiz dolaştı. Hem Bakanlık sosyal inceleme uzmanlarımız hem psikologlarımız, kadın doğum hekimleri ekiplerimize katıldı ve erken evliliklerin çocuğun sağlığı açısından da ne kadar tehlikeli olduğunu ailelere anlatıyoruz. Bilinçlendirmek, zihniyet dönüşümünü sağlamak için çok büyük gayret sarf ediyoruz. Bu konuda çok hassas olduğumuzu, hükümet olarak hiçbir istismar vakasının da asla üzerinin örtülmesine müsaade etmeyeceğimizi belirtmek istiyorum. Sürecin takipçisiyiz."

 

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2199 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim