• BIST 8718.11
  • Altın 2243.58
  • Dolar 32.3311
  • Euro 35.1468
  • Ankara 2 °C
  • İstanbul 7 °C
  • Bursa 3 °C
  • Antalya 13 °C
  • İzmir 7 °C

Aile hekimi nasıl değiştirilir?

Aile hekimi nasıl değiştirilir?
Aile hekimi değiştirmek bazı durumlarda gerekli olabilmektedir. Bunun adres değişikliği ya da aile hekiminden memnun olmamak gibi bir kaç farklı sebebi olabilir.

Oldukça yaygın olarak kullanılsa da halen bir aile hekimine bağlı olmayan vatandaşlar bulunmaktadır. Bunları bir aile hekimine kayıt olma işlemi ile aile hekimi değiştirmek isteyen vatandaşların yapması gereken işlemler birbirine benzerdir.Bir birey aile hekimi değiştirmek için aile hekiminden memnun olmamak ya da adres değişikliği gibi iki farklı sebebi olabilir.

AİLE HEKİMİM YOK NASIL KAYDOLURUM?

Öncelikle herhangi bir aile hekimine kayıtlı olup olmadığınızı şu adresten kolaylıkla öğrenebilirsiniz. Şayet sistemde size atanmış bir aile hekimi görürseniz sorun yok. Ancak herhangi bir aile hekimi atanmamışsa o zaman bu durumu bir dilekçe ile düzeltmeniz gerekmektedir. Bu dilekçeye size en yakın Aile SağlıkMerkezi'nden kolaylıkla temin edebilirsiniz. Dilekçeyi doldurduktan sonra ise yine aynı yere verebilirsiniz. Bu başvuru işleminden bir kaç gün sonra yine sorgulama ekranından size atanmış aile hekimini görebilirsiniz.

AİLE HEKİMİMDEN MEMNUN DEĞİLİM, DEĞİŞTİRMEK İSTİYORUM

Aile hekimi uygulaması ikametgah adresinize göre size en yakın Aile Sağlık Merkezi'nde bulunan bir hekime atar. Bu durum yüzünden bazen vatandaşlarımız hekiminden memnun olmama durumunu yaşayabilirler. Aile hekiminden memnun olmayan kişiler aile hekimi değiştirme dilekçesi vererek değişiklik talep edebilirler. Ancak bunun için aile hekiminde 3 ay bağlı kalmanız şartı aranmaktadır. Bunun nedeni memnun olmama durumunun oluşması için belirli bir zamanın geçmesi düşüncesidir. 3 ayı aynı aile hekiminde doldurduktan sonra bir Aile Sağlık Merkezi'ne başvuruda yaparak "aile hekimi değiştirmek istiyorum." diyebilirsiniz. Bu talebiniz karşısında size bir dilekçe örneği vereceklerdir. Bunu doldurduktan sonra yine kendilerine iletirseniz talebiniz sıraya alınmış olacaktır.

AİLE HEKİMİ DEĞİŞTİRME DİLEKÇESİ

Aile hekimi değiştirmek için sizlere Aile Sağlık Merkezlerine hazır olarak gönderilen aile hekimi değiştirme dilekçesi verirler. Bu dilekçeyi eksiksiz doldurarak geriye iade etmelisiniz. Bu dilekçeyi herhangi bir sağlık merkezinden temin edebilirsiniz. Vermiş olduğunuz bu dilekçe üç nüshadan oluşmaktadır. Bu dilekçelerden bir tanesi aile hekiminde, bir tanesi Toplum Sağlık Merkezinde bir tanesi de ilgili kişiye verilir. Toplum Sağlık Merkezine gönderilen dilekçe nüshalarının her ayın 20′sine kadar iletilmesi gerekmektedir. Hekim onayı alınarak İl Sağlık Müdürlüğüne en geç ayın 25′ine kadar gönderilir. Sonuç olarak aile hekimi değiştirme talebi sunduktan sonra diğer ayın başında talebiniz onay almış ise değişiklik yapılmış olacaktır.

TAŞINDIM ADRESİM DEĞİŞTİ NASIL AİLE HEKİMİMİ DEĞİŞTİRİRİM?

Başka bir adreste ikamet ediyor olmak aile hekimi değiştirmek için makul bir sebeptir. Bunun için 3 ay beklemenize gerek yoktur. Adres değişikliği yaptıktan sonra istediğiniz zaman aile hekimi değiştirme talebinde bulunabilirsiniz. Adres değişikliği sebebiyle aile hekimi değiştirmek için yine yukarıda anlattığımız işlemleri gerçekleştirmeniz gerekir.

Bu haber toplam 3428 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim