• BIST 9693.46
  • Altın 2508.306
  • Dolar 32.5811
  • Euro 34.833
  • Ankara 24 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Bursa 17 °C
  • Antalya 19 °C
  • İzmir 21 °C

Aile Hekimi/Aile Sağlığı Kadroları Hakkında Duyuru

Aile Hekimi/Aile Sağlığı Kadroları Hakkında Duyuru
Sağlık Bakanlığı Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından "Aile Hekimi / Aile Sağlığı Elemanı Kadroları Hakkında Duyuru " yayınlandı.
T.C.
SAĞLIK BAKANLIĞI
Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü
 
Sayı    : B. 10. O.TSH.0.20.00.01
Konu : Aile hekimi/aile sağlığı elemanı kadroları
 
……VALİLİĞİNE
(İl Sağlık Müdürlüğü)
 
Bilindiği üzere Ülkemizde aile hekimliği uygulaması 5258 sayılı "Aile Hekimliği Pilot Uygulaması Hakkında Kanun" ve bu Kanuna istinaden yayımlanan Yönetmelikler çerçevesinde 2005 yılında Düzce İlinde başlamış ve halen 46 ilimizde devam etmektedir. 2010 yılı sonunda ülkemizin tamamında aile hekimliği uygulamasına geçilecektir.
5258 sayılı Aile Hekimliği Pilot Uygulaması Hakkında Kanunun 3 üncü maddesinin üçüncü fıkrasında "Sözleşmeli olarak çalışan aile hekimi ve aile sağlığı elemanları kurumlarında aylıksız veya ücretsiz izinli sayılırlar ve bunların kadroları ile ilişkileri devam eder. Bu personel, talepleri halinde eski görevlerine atanırlar ve sözleşmeli statüde geçen süreleri kazanılmış hak derece ve kademelerinde veya kıdemlerinde değerlendirilir. Sözleşmeli personel statüsünde çalışmakta iken aile hekimi ve aile sağlığı elemanı statüsüne geçenlerden önceki sözleşmeli personel statüsüne dönmek isteyenler, eski kurumlarındaki boş pozisyonlara öncelikle atanırlar ve bu madde kapsamındaki çalışmaları hizmet sürelerinde dikkate alınır." hükmü ile bu kanunun 8 inci maddesinin birinci fıkrasına istinaden yayımlanan 25/5/2010 tarih ve 27591 sayılı Aile Hekimliği Uygulama Yönetmeliğinin 12 nci maddesinin üçüncü fıkrasında "Bakanlık, ilgili ve bağlı kuruluş kadrolarında memur statüsünde görev yapmakta iken ücretsiz izne ayrılarak sözleşmeli statüde aile hekimi veya aile sağlığı elemanı olan personel, sözleşmesinin herhangi bir suretle sona ermesi halinde kadro veya personel dağılım cetveli fazlalığına bakılmaksızın ücretsiz izne ayrıldığı görevine geri döner. Ancak kadrosunun bulunduğu birimin aile hekimliği uygulaması nedeniyle kaldırılması halinde bu birimin aktarıldığı toplum sağlığı merkezine atanır ve bunların memuriyet görevine başlamasından itibaren 30 gün içinde kendisinin talep etmesi ve müdürlüğün de uygun görmesi ile bir defaya mahsus olmak üzere aynı il içinde personel dağılım cetvelinde açık olan ve doluluk oranlarına göre ihtiyaç duyulan kadrolardan birine yer değiştirme suretiyle ataması yapılabilir." hükmü mevcuttur.
Bu hükümlerin birlikte değerlendirilmesinden de anlaşılacağı üzere sözleşmeli aile hekimi veya aile sağlığı elemanı olan personelin ayrıldığı birimdeki kadrosu ile ilişkisi devam etmekte geri dönmek istediğinde de yine ayrıldığı birime doğrudan geri dönebilmektedir.
Yukarıda da yer verildiği üzere yürürlükteki kanuni tanzimlere istinaden aile hekimleri veya aile sağlığı elemanları hangi birimden ücretsiz izne ayrılarak sözleşme imzalamışlar ise sözleşmelerinin feshi halinde yine o birime dönerek çalışmaya başlayacaklar, sadece sözleşmeli aile hekimi/aile sağlığı elemanı oldukları müddetçe kadroları sözleşmeli oldukları aile sağlığı merkezinde herhangi bir işlem yapılmaksızın geçici olarak bulundurulacaktır.
        Bilgilerinizi ve gereğini rica ederim.
 
Doç.Dr. Turan BUZGAN
Bakan a.
Müsteşar Yardımcısı
Dağıtım: Gereği:
81 il Valiliğine
 
 
 
 
Bu haber toplam 9220 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim